| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
thc Membru

Data inscrierii: 24 Mai 2012 Mesaje: 14
|
Trimis: 22 Mar 2013 10:58 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Sfat achizitie binoclu |
|
|
|
Salutare tuturor,
am si eu o problema si anume doresc sa achizitionez un binoclu astro dar nu stiu mai exact ce imi trebuie. Doresc sa pot face observatii si la planete si DSO si nu ma deranjeaza daca va trebui sa il pun pe trepied pentru a elimina "tremuratul".
Eu ma gandeam la un Celestron 20x80 dar nu am experienta necesara ca sa imi dau seama daca as putea distinge cu el de ex inelele lui saturn sa nu dar am mai cautat pe net si am mai gasit si alte modele la 20x80(am spus 20x80 deoarece tind sa cred ca pot face observatii relativ bune cu el).
Asadar astept parerile voastre si orice sugestie este bine venita mai ales pentru ca sa imi fac o idee de ce buget va trebui sa am pentru achizitionarea lui.
Multumesc!
Ultima modificare efectuata de catre thc la 22 Mar 2013 11:13, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2291
|
Trimis: 22 Mar 2013 11:00 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Binoclu + planete = not love. Uita de combinatie, pentru planete iti trebuie telescop.
Pentru restul este ok.
Ce buget ai?
Spor! |
|
| Sus |
|
 |
thc Membru

|
Trimis: 22 Mar 2013 11:14 Download mesaj |
|
|
|
Bugetul ar fi undeva la 600 ron cu mici plusuri dar daca trebuie mai mult pot sa mai astept si sa mai strang ceva banuti pentru ca nu este asa urgenta achizitionarea binoclului |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2291
|
Trimis: 22 Mar 2013 12:01 Download mesaj |
|
|
|
Eu iti recomand modelul asta: http://www.teleskop-express.de/shop/produc...illed.html dar luat din alta parte mai ieftin.
Despre Celestron 20x80 nu stiu ce sa zic dar Celestron 25x100 mi se pare foarte prost. M-am uitat printr-unul si avea niste aberatii cromatice de ziceai ca sunt imagini 3D Clar este si o diferenta de pret intre ele dar decat unul mare si slab mai bine unul mai mic si bun.
Mai citeste si tu review-uri pe net despre binocluri si dupa fa o achizitie.
Spor! |
|
| Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 22 Mar 2013 12:11 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Uuugh...
Frumoasa recomandare, $arpe... Si incape fix in bugetul mentionat )))
De banii pe care ii ai fie iti iei un telescop de pe forum (gasesti un 150mm SH, lejer..), fie un 15x70 SkyMaster (parerile sunt impartite, dar eu sunt multumit de al meu, intelegandu-i limitarile). Daca vrei luneta, ai si aici destule optiuni decente.
Insa oricum, trebuie sa stii din start si sa te pregatesti: "sportul" asta e cu multe investitii. De-ndata ce te prinde, vei vrea mai mult si mai mult de la sculele pe care le ai si inevitabil vei iesi din buget.
Deci, analizeaza bine piata, reviewurile si eventual iesi la o proba practica inainte cu el, sa nu fii nevoit sa iei de buna orice parere auzi despre unul sau altul dintre instrumentele care te-ar interesa la un moment-dat.
Succes! _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
| Sus |
|
 |
thc Membru

|
Trimis: 22 Mar 2013 17:26 Download mesaj |
|
|
|
@saiph: multumesc pentru recomandarea ta dar "problema"mea este ca doresc un instrument "travel" deoarece un prieten are newtonian si nu vrei sa stii cat de mult se chinuie cu el cand mergem la observatii(transport + greutate).
Problema este ca nu m-am uitat prin binoclu cu asa zoom, singurul binoclu pe care l-am test a fost ceva 7x40 si nu prea am putut sa vad mare lucru cu el decat ce vedeam cu ochiul liber dar la o dimensiune ceva mai mare si tocmai de aceea am spus daca printr-un binoclu se pote distinge ceva ceva la capitolul planete(cum ar fi inelul de la saturn).
Cu un binoclu se pot vedea galaxiile?
Legat de luneta am si acest aspect in vedere dar doresc sa mai strang ceva bani ca sa pot achizitiona ceva ok dupa cum ai spus si tu cand microbul vine incep investitiile
@Catalin: multumesc pentru sugestie o sa am in vedere si acest binoclu
Poate este cineva care are sau a testat 15x70 sau 20x80 si imi poate da un feedback legat de ceea ce doresc eu de la un binoclu  |
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 22 Mar 2013 18:07 Download mesaj |
|
|
|
| thc a scris: | Poate este cineva care are sau a testat 15x70 sau 20x80 si imi poate da un feedback legat de ceea ce doresc eu de la un binoclu  |
15x70 este bun, 20x80 este si mai bun. Le-am testat pe amandoua. Nici nu se compara cu 7x40. Problema apare daca suntem foarte exigenti. Pretul unui binoclu bun la aceste specificatii trece bine de cel al unui telescop mediu. La cele ieftine cea mai mare problema este aberatia cromatica. Aberatie care, din fericire, pe timp de noapte este insesizabila, vizibila doar la Luna. Pe centru insa este aproape zero sau cel putin nederanjanta. De pe la 20x deja incepi sa vezi lucruri interesante. Obiecte care privite cu ochiul liber sunt foarte difuze sau chiar invizibile apar foarte bine detaliate in acest binoclu. Nimic spectaculos la planete. Luna, in schimb, este ceva de vis. Un avantaj in plus al 20x80 fata de 15x70 este ca are inclus un adaptor pentru trepied foarte solid. Vorbesc strict de seria Skymaster de la Celestron. Vezi ca sunt mai multe modele de 20x80. Ideal ar fi sa le poti proba o noapte si sa alegi in cunostinta de cauza.
Spor! |
|
| Sus |
|
 |
thc Membru

|
Trimis: 23 Mar 2013 17:36 Download mesaj |
|
|
|
| Multumesc Der Pirate pentru feedback. Am gasit pe amazon o reducere la Celestrom 25 x 70 mm, Se merita acest binoclu pentru observatii? |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
|
| Sus |
|
 |
Adrian Sirean Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011 Mesaje: 663
|
Trimis: 23 Mar 2013 18:57 Download mesaj |
|
|
|
Nu am privit printr-unul dar nu cred ca este mai bun la astronomie decat variantele mentionate mai sus. Factorul de marire de 25x este un avantaj dar in acelasi timp pupila de iesire ar trebui sa tina pasul cu el. Ar fi mai indicat un 25x100 in acest caz.
Varianta postata de needweed este acelasi lucru cu skymaster dar la un pret ceva mai bun. |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 23 Mar 2013 21:42 Download mesaj |
|
|
|
Cu cat diametrul si factorul de marire cresc,cu atat e nevoie de o optica mai buna.Altfel apare cromatismul ce deranjeaza.Asta implica un pret ridicat comparabil cu al unui telescop bun-cateva sute de euro-depinde de firma ,dimensiuni s.a.m.d.
La BTC-ul 20*60 pe care-l am imaginea e buna,dar nu-i excelenta...se poate si mai bine.Intr-adevar la 20 de ori incepi sa vezi lucruri interesante cu binoclul .Probabil 15*70 ar fi un compromis bun intre diametru si marire,rezultand o pupila de iesire care poate satisface pretentiile unui amator. |
|
| Sus |
|
 |
thc Membru

|
Trimis: 24 Mar 2013 20:57 Download mesaj |
|
|
|
@ needweed: multumesc pentru sugestie, am dat si eu peste acest model si il aveam pe lista dar cu mici "dubii" deoarece nu stiu daca este bun pentru ce doresc eu de la un binoclu.
@ sternchen: am tot citit pe net review-uri si am observat ca foarte multe site-uri recomanda pentru astro 15x70 iar majoritatea recomanda Celestron.
Sa inteleg ca Celestron are marketing mai bun? Un amic mi-a spus ca cineva a cumparat un 25x100 de la Celestron si dupa un timp relativ scurt de utilizare i sa desprins un ocular.
Daca mai aveti sugestii sunt bine venite! Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 24 Mar 2013 21:46 Download mesaj |
|
|
|
| Din nefericire nu am produse Celestron sa-mi pot da parerea.Un indicator asupra calitatii ar putea fi pretul binoclului,Celestron fiind o marca arhicunoscuta in randul amatorilor. |
|
| Sus |
|
 |
thc Membru

|
|
| Sus |
|
 |
petrica Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012 Mesaje: 85
Motto: What doesn't kill you, will make you stronger Localitate: Alexandria
|
Trimis: 25 Mar 2013 09:54 Download mesaj |
|
|
|
Pentru astronomie, varianta ,,... cu binoclu" este foarte costisitoare !
Un minim-minimorum, il reprezinta chestia asta: http://www.teleskop-express.de/shop/produc...pairs.html , insa chiar si cu asa ceva, in dotare, o sa iti doresti mult mai mult, intr-un timp foarte scurt !
Un binoclu 20x80, sau 25x100 nu te face decat ... sa postezi la sectiunea bazar, asa ca orienteaza-te spre un telescop !
Asta este un sfat al unui ultra-incepator, dar care citeste foarte mult si in ultima vreme sa plimbat ceva si a reusit sa priveasca prin cateva unelete de privit in stele !  _________________ ... doar doua binocluri : Olympus 10x24 PC II R / Tento 10x50 |
|
| Sus |
|
 |
|