| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 23 Mai 2013 21:44 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Pune-l pe zoom maxim, seteaza expunere manuala/focus manual daca are, pune-l in spatele ocularului si pozeaza luna daca vrei, cred ca e mai tare decat orice compacta superzoom. Pt. DSO, deci expuneri lungi, treaba e complicata si pt. senzori mai mari cu obiective luminoase, deci pt. compacte pare o treaba aproape imposibila.
Parerea mea. |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 536
|
Trimis: 23 Mai 2013 23:12 Download mesaj |
|
|
|
| daca prind aparatul de montura eq, si invart incet de el in pozitia corecta, astfel sa nu fie efectul acela de dungi in poza, am sanse sa reusesc? banuiesc ca da insa trebuie calculat putin pozitia monturii |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 24 Mai 2013 00:22 Download mesaj |
|
|
|
| needweed a scris: | | .. efectul acela de dungi in poza... | Banui ca te referi la startrails. Poti pune luneta pe montura, aparatul pe ea, magnificatie mare si privind o stea incerci din rotite sa o tii centrata in ocular, un fel de autotrack manual. Ar trebui sa iasa stele perfecte la focale mici ale aparatului, insa iti trebuie rabdare. |
|
| Sus |
|
 |
Michel Ardan Membru

Data inscrierii: 19 Apr 2013 Mesaje: 211
Motto: Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu și nu pentru ceea ce înțelegi tu. Localitate: bucuresci
|
Trimis: 24 Mai 2013 00:30 Download mesaj |
|
|
|
| [MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
| Sus |
|
 |
Hifimaniac Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2012 Mesaje: 49
|
Trimis: 29 Mai 2013 20:30 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: compact mic vs compact mare |
|
|
|
| needweed a scris: | Salut din nou , detin un lumix micut ,model dmc ls75, are 3 optiuni de expunere, 15 sec ,30, si 60, insa as dori sa cumpar un model mai mare,care aduna lumina mai multa,de exemplu DMC TZ-3 , intrebarea mea este daca diferenta ar fi semnificativa intre cele doua
http://www.eastcoastphoto.com/images/bfind...5_1538.jpg
http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz3/Images/TZ3_3q.jpg |
Buna, eu am un TZ-3 cu optica Leica, adevarat, inca nu l-am prea folosit pt. astrofoto. O singura data am incercat sa-l pun la ocular sa fotografiez Luna, dar n-am reusit sa tin aparatul nemiscat, asa ca poza nu prea a iesit bine.
Ma gandesc sa-l atasez (piggy back) pe newtonian si asa sa incerc ceva. Doar astept vremea potrivita.
Dealtfel la fulgere e OK, o data am prins si eu 2 fulgere simultan.
In modul Starry Night nu cred nici eu ca aparatul ar seta automat ISO la maxim. Insa are ceva reglari manuale, asa ca, cine stie...
Aparatul insusi nu e rau, a luat EISA Awards si Premiul TIPA in 2008. |
|
| Sus |
|
 |
Hifimaniac Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2012 Mesaje: 49
|
Trimis: 29 Mai 2013 21:04 Download mesaj |
|
|
|
M-ati facut curios, uite ce am gasit rapid pe net cu privire la setarea ISO:
Marble Giant says:
"I have at last captured the moon with the TZ3. I even managed to capture Mars alongside it. This was after a number of failed attempts.
I used the Lumix in extended zoom mode (x15) and put the metering into spot mode. I used normal mode with ISO set to 100. Image stabilization was set to Mode1. I took a number of shots with varying degrees of underexposure and I think - two stops worked best.
I found that previous attempts I had made using x10 zoom were rubbish, so I decided to try and use the x15 mode. I don't know why this batch turned out better exactly. I do think that keeping the ISO to 100 is important as the Lumix noise reduction tends to reduce some textures to 'milkyness' at higher ISOs.
I have had more success with my Canon DSLR. Check out my 'Night Sky' set for both Lumix and Canon shots - the photo settings used can be accessed there. "
Se pare ca omul are si pozele postate pe Flickr, asa ca daca te intereseaza performantele astrofoto ale lui TZ-3 le poti gasi acolo.
Discutia aici:
http://www.flickr.com/groups/dmc-tz3/discu...3564977702
O poza cu Luna:
http://i101.photobucket.com/albums/m56/mad...oncrop.jpg |
|
| Sus |
|
 |
Michel Ardan Membru

Data inscrierii: 19 Apr 2013 Mesaje: 211
Motto: Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu și nu pentru ceea ce înțelegi tu. Localitate: bucuresci
|
Trimis: 30 Mai 2013 09:19 Download mesaj |
|
|
|
| [MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 30 Mai 2013 12:54 Download mesaj |
|
|
|
Cateva chesti ce-mi atrag atentia, din review dpreview:
| Citat: |
Conclusion - Cons
Heavy noise reduction - make ISO 400+ usable only for small prints
NR smoothing/smearing of fine detail and texture even at ISO 100 (and fairly strong at ISO 200)
Mild vignetting at widest zoom setting / maximum aperture
No manual control of shutter speed or aperture (not a huge issue to most users)
|
Probabil cu un dslr pe la 3-5 mil iesi mai castigat. |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 536
|
Trimis: 07 Noi 2013 00:58 Download mesaj |
|
|
|
dslr la 3-5 mil? alea pe film se vind cu atat  |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
| Sus |
|
 |
aandrei Membru

Data inscrierii: 10 Ian 2013 Mesaje: 494
Motto: Inteligenta si viata sunt proprietati fundamentale ale materiei. Localitate: Constanta
|
Trimis: 23 Noi 2013 21:35 Download mesaj |
|
|
|
Numarul de fotoni captati de senzor este INDEPENDENT de setarea ISO a aparatului. _________________ Newtonian Dobson Capella 10", F 4,7 |
|
| Sus |
|
 |
|