| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241465 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2932 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
suntonlain Membru

Data inscrierii: 02 Sep 2013 Mesaje: 6
Motto: Nihil sine Deo Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 02 Sep 2013 14:32 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Succes pe mai departe ! |
|
| Sus |
|
 |
suntonlain Membru

|
Trimis: 02 Sep 2013 17:27 Download mesaj |
|
|
|
| Teo a scris: | | Succes pe mai departe ! |
Mulțumesc domnule Teo.
De când am găsit acest forum am siguranța că am rezolvat căutarea după o sursă concentrată de informații despre optică. Nu am decât să mă uit prin forum și imediat găsesc câte o idee utilă. |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9896
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 02 Sep 2013 18:39 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit printre noi, Radu!
Există enorm de multe informații însă sunt dispersate pe diverse topicuri. Trebuie răbdare. Ajută și biblioteca de astronomie online. Succes! _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4370
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 02 Sep 2013 19:39 Download mesaj |
|
|
|
| suntonlain a scris: | | [...] despre optică. Nu am decât să mă uit prin forum și imediat găsesc câte o idee utilă. |
Bine-ai venit pe forumul nostru! Sper ca numele de utilizator va caracteriza prezenta aici!
Mi-am permis sa citez fraza de mai sus pentru ca mi s-a parut una dintre cele mai sugestive observatii despre forumul astronomy.ro...  _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; SVBony ED80; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30 |
|
| Sus |
|
 |
suntonlain Membru

|
Trimis: 02 Sep 2013 20:19 Download mesaj |
|
|
|
Domnilor Erwin și MariusP,
Vă asigur că optică nu am făcut decât ca teorie la disciplina Fizică acum vreo treizeci și ceva de ani. Am o oarecare sete de cunoștințe din acest domeniu și de aceea puteți fi siguri că o să răsfoiesc forumul cu mare interes. Deocamdată încă citesc http://www.astronomy.ro/forum/search.php?s...=4&y=8 .
Așa cum am scris la profil, am un handicam cu zoom optic 54x și poate că o să achiziționez și un obiectiv 'Epiclar f=430/3,5'.
Referitor la astronomie, sincer vă spun că nu cred că-mi voi face vre-odată lunetă astronomică, deoarece nu am eu față de așaceva. Eu de abia sunt în stare de mici reparații prin casă.
Am 51 ani și gust cu mare plăcere topicuri generoase și bogate în conținut. Îmi place să experimentez și îmi place să citesc descrierile elaborate făcute de către experimentatori proiectelor lor.
Este o mare chestie ca să se poată apropia privirii diverse scene aflate la distanță sau sub ochii noștrii dar având dimensiuni așa de reduse încât numai optica ne înlesnește observarea lor.
Vă multumesc pentru urarea de bun venit și vă spun și eu "Bine v-am găsit" |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9896
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 02 Sep 2013 22:05 Download mesaj |
|
|
|
Obiectivul EPICLAR este de proiecție și cum s-a spus, nu este potrivit pentru "a apropia lucrurile". Lentilele suferă de diverse aberații așa că obiectivele conțin mai multe lentile care compensează aceste aberații pe cât posibil, făcând anumite compromisuri. Pentru a face poze afocale cu un handicam sau a filma la distanță nu cred că este bun un EPICLAR, cred că ai nevoie de ceva adecvat scopului. Poate un teleobiectiv foto sau un telescop (în esență este cam același lucru) va da rezultate mai bune, indiferent că țintești cu el pe cer sau pe pământ. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
suntonlain Membru

|
Trimis: 02 Sep 2013 22:50 Download mesaj |
|
|
|
Mă gândeam că il pot folosi și ca să proiectez poze pe perete și pe post de lupă de mârit chestii mici și pe post de teleobiectiv.
Dar am ințeles că are zgârieturi fine.
Cât despre handicam, trebuie ca să îi fac un suport, deoarece datorită mișcării mâinii e greu de utilizat la distanțe mari fără a fi sprijinit.
 |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10111
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 05 Sep 2013 19:02 Download mesaj |
|
|
|
Salut Radu
Bine ai venit pe forum.
Eu lucrez la o montura despre care sper sa fie capabila sa sustina si luneta copyscope cu obiectiv Epiclar.Aceasta este insa doar o speranta de ordin tertiar.
Montura mea este destinata unor lunete de 60mm cu obiective cu distante focale intre 300mm si 1000mm si unui reflector Newton RFT 125mm F/4.5.
Daca te intereseaza ,am sa iti mai spun ca voi folosi aceeasi montura ''pipe universala'' si pentru niste camera obscura si niste kaleidoscoape.
Iubesc Astronomia dar eu o ....bip ...pe ea ,nu ea pe mine.
Spor in minunata lume a experimentelor optice!
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
suntonlain Membru

|
Trimis: 06 Sep 2013 02:17 Download mesaj |
|
|
|
Domnule Mircea Pteancu,
catalin dumitru, mi-a răpuns în forum aici, Obiectivul Epiclar nu are zoom și în MP la MP-ul meu carăspuns la mesajl dumnealui. Și fiindcă lentilele prezentau zgârieturi, am abandonat ideea de a cumpăra așaceva.
Deocamdată amân studierea opticii, pe primul plan trecand învățarea și utilizarea aplicației 'Movie Maker'. Dar voi reveni, nu știu când, dar sigur voi reveni.
Am fost și pe situl Dv. Domnule Mircea Pteancu sunt copleșit de ce am găsit acolo, mai, mai, că îi faceți concurență lui http://www.astronomy.ro/ așa de profesionist arată.
E complicat cu astronomia asta, e cu optică, cu mecanică cerească, cu planete, cu Calea Lactee, cu Cosmos și alte cele, care numai când mă gândesc așa la câteva denumiri și mă apucă durerea de cap.
Domnule Mircea Pteancu, eu voi practica o optică auxiliară webcamului și camcorderului. Nu de alta dar nu prea am timp, de construit lucruri complexe; dar ca să-mi arunc privirea pe niște informații, se mai găsește timp. Și în primul rând trebuie ca să fiu în cunoștință de cauză în ceea ce privește limbajul utilizat.
Vă mulțumesc. |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10111
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|