| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
crissgab Membru

Data inscrierii: 20 Mar 2014 Mesaje: 101
|
Trimis: 12 Apr 2014 21:18 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Achizitie aparat foto |
|
|
|
In cazul in care e putin off-topic atunci fac precizarea ca o sa-l folosesc si pentru astrofoto ca sa-l facem ON-topic
Vreau sa cumpar un Canon 1100D ( e la reducere, chiar suspect de ieftin fata de altele din aceasi categorie ). Nu-mi castig existenta de pe urma aparatului si nici banii nu ma dau afara din casa, de aceea ma orientez spre ceva ieftin si sper eu calitativ. Pana acum am avut cateva aparate compacte diferite marci si un bridge Fujifilm, iar pozele le-am facut in mare parte pe auto ( si cu asta am spus totul despre experienta mea in aceasta arta ). Am avut ocazia sa fac cateva sute de poze cu un Canon 30D si orice as fi facut si oricum as fi dat rezultatele finale au fost mai mult decat multumitoare pentru ochiul meu de artist fin
Daca stie cineva mai multe despre aparat si imi poate da un sfat as fi recunoscator
PS : raman deschis si la alte opinii spre alte marci/modele cu un buget usor flexibil.
Multumesc ! |
|
| Sus |
|
 |
iosif Membru

Data inscrierii: 17 Oct 2012 Mesaje: 688
|
Trimis: 12 Apr 2014 21:34 Download mesaj |
| Titlul subiectului: DSLR |
|
|
|
Salut.
E un DSLR bun, am si eu si sunt multumit. _________________ AZ EQ5 PRO, TAK FSQ-85EDX, Esprit 80 ED, ATR2600M, ASI 294 MM PRO, Astrodon LRGB HaOIIISII 3nm. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 13 Apr 2014 00:18 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| La ce pret? Cel mai ieftin era de black friday, cam 800 lei nou doar body. Cred ca merita. |
|
| Sus |
|
 |
CUBIX Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2013 Mesaje: 326
|
|
| Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 13 Apr 2014 00:50 Download mesaj |
|
|
|
250 lire cu lentila standard de 18-55mm. Cu vreo 50 de lire mai scump e Nikon 3100D echipat cu aceasi lentila.
In aceasi arie am mai vazut Sony Alpha A3000 dar tind mai mult spre primele 2 si nu sh.
Update : am mai gasit prin magazine un Sony A58 si Panasonic Lumix G5 in aceeasi bani.
Ce parere aveti ?  |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 13 Apr 2014 21:43 Download mesaj |
|
|
|
| La nivelul asta nu prea conteaza, dar ca tot suntem pe forum astro, canonul e mai folosit. |
|
| Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 13 Apr 2014 23:11 Download mesaj |
|
|
|
La 250 lire probabil e varianta de obiectiv cu stabilizare. In Romania e 185 lire kit-ul fara IS (desi aparent nu mai e disponibil, se vinde deja 1200D). Mie nu mi se pare ca merita sa platesti 35% in plus pentru IS la obiectivul 18-55, care nu e asa fabulos. Cu acele 65 lire diferenta aproape iti poti lua un 50mm f/1.8 fix, un obiectiv bun.
La nevoi de amator, body-ul nu prea mai conteaza dupa parerea mea (daca e ceva recent). Eu daca mi-as face de la zero un sistem as pleca de la cel mai ieftin body (nou sau SH) pe care-l gasesc, cheltuiala o sa fie cu obiectivele daca ai pretentii. La cum vad eu un sistem minimal, body-ul trebuie sa fie sub 5-10% din cost... |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5302
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
| Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 14 Apr 2014 02:52 Download mesaj |
|
|
|
| nobody a scris: |
Preturile la 1100d n-au scazut asa de mult prin Europa, inca.
...............
La cel disponibil (cu IS) , vad ca nu e prea grozav pretul ... peste medie.
|
Nu ma grabesc, mai asteptam Initial am vrut sa accelerez putin achizitia ca sa-l am si in concediu, dar m-am razgandit fiind o grija in plus cu prea multe riscuri, asa ca o sa folosim telefoanele din dotare
Ca si specificatii acel Sony A58 e superior aproape la toate categoriile ( puteti sa ma injurati dar cam asa a reiesit din specificatiile tehnice ), aproape ca am plecat cu el acasa din magazin, insa... acel inel unde se prinde obiectivul e din plastic si oricat de plastic ar fi el tot plastic ramane si nu se compara cu un inel din metal - si asta pune un mare semn de intrebare asupra fiabilitatii ( doar daca nu schimbi obiectivul de maxim 2-3 ori pe an ) - cel putin asa cred.
Oricum raman deschis la opinii, pana ce ma decid posibil sa mai treaca ceva timp si sa imi mai schimb optiunile |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 14 Apr 2014 10:35 Download mesaj |
|
|
|
| crissgab a scris: | | .. insa... acel inel unde se prinde obiectivul e din plastic si oricat de plastic ar fi el tot plastic ramane si nu se compara cu un inel din metal . | Montura de pe aparat e din plastic? Acum ce sa zic, nu bati cuie cu montura. |
|
| Sus |
|
 |
crissgab Membru

|
Trimis: 14 Apr 2014 14:25 Download mesaj |
|
|
|
| valy a scris: | | Montura de pe aparat e din plastic? Acum ce sa zic, nu bati cuie cu montura. |
Nu bat cuie dar nu se stie cum il manevrez plus ca e o sa-l bag pe telescop ori de cate ori timpul si vremea imi permite, iar o ciupitura/crapatura in plastic e destul de probabila in timp.
Mai e varianta sa-l bag pe asigurare prin contul bancar ca si asa platesc si nu am inregistrat decat un telefon, iar aia acopera si accidentele. O sa ma mai interesez azi |
|
| Sus |
|
 |
|