| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 243314 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2847 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: madalin.99 |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1789 la data de Joi Aug 27, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1587
|
Trimis: 23 Sep 2014 15:18 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bresser Corvette este FMC green. Un coating care eu il consider nereusit la Bresser. Totusi este bine sa il testezi inainte. De la Bresser as indica sa iei doar cele cu acoperiri mov sau albastre.
Foloseste catalogul oficial pentru a determina culoare acoperirilor si chiar caracteristicile tehnice. Catalog aici:
http://www.bresser.de/publications/sportop...index.html |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 539
|
Trimis: 23 Sep 2014 23:56 Download mesaj |
|
|
|
| nu mai incerci lacerta 10x50? pe mine ma tenteaza fiindca par de calitate, nu sunt din china |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 25 Sep 2014 00:22 Download mesaj |
|
|
|
| nu stiu cat de bune sunt inca,ma tenteaza si binoclurile delta care sunt fmc,pe mine nu ma intereseasa pe cine imbogatesc cat timp primesc un binoclu decent pentru banii mei, binoclurile celestron care in sua costa 89$ iar la noi acelasi model 600 roni... cine se imbogateste? normal ca romanul si mai putin producatorul |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 563
|
Trimis: 26 Sep 2014 11:29 Download mesaj |
|
|
|
Mersi pentru catalog,insa sunt nevoit sa aleg dupa ce e disponibil in limita unui pret si nu invers(dupa ce vreau)  |
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

|
Trimis: 26 Sep 2014 11:51 Download mesaj |
|
|
|
Corect ceea ce spui , dar nu trebuie sa cadem in extrema in care trebuie sa cheltuim aiurea doar pentru ca situatia este aceasta mentionata. Deci nu te grabi, festina lente . |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

|
Trimis: 27 Sep 2014 11:35 Download mesaj |
|
|
|
In principiu ai dreptate,insa pana la urma e doar un binoclu,as prefera sa dau pe un telescop o suma mai mare de bani(aici chiar e nevoie pentru a beneficia de ceva performante),asa ca mi-am limitat asteptarile de la el.O sa comand pe cel Lacerta,daca mai e disponibil  |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

|
Trimis: 30 Sep 2014 18:33 Download mesaj |
|
|
|
A sosit.Cost:416 lei cu transport prin Cargus.La o prima examinare,corespunde binisor cu asteptarile mele.Fiind expediat luni,pe garantie e trecuta ziua mea de nastere.Am implinit 30 de ani.Ce se vede:destul de mult metal,nu doar corpurile principale si bratele portoculare ci si inelele suport filetate ale obiectivelor si am impresia ca si corpul ocularelor.Plastic,doar aparatorile reglabile ale ocularelor,capacelul,inelul ce mascheaza partea superioara a axului si rotita de focalizare.Vignietarea datorata prismelor e mica sau chiar lipseste.Doar reflexii verzui pe obiective,prisme,posibil si pe oculare(e nevoie de o examinare mai minutioasa),deci poate chiar e fully multicoated.Campul aparent imi pare de 56 de grade,iar dupa neclaritatea vizibila a imaginii pe margini,modelul optic al ocularelor e probabil acel derivat de Konig compus dintr-un dublet concav-convex urmat de doua lentile biconvexe,cu raza de curbura mult mai pronuntata spre interior,model folosit la binoclurile cu long eye-relief ieftine.Comparatia calitatii imaginii,e fata de un BPOC 7X35(modelul cu oculare compuse din 7 lentile)si un Leica Trinovid 8X42 BN,prin care am avut ocazia de a privi.Mai multe informatii,posibil si un mic review,cand o sa am timp,probabil in weekend. |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 30 Sep 2014 20:38 Download mesaj |
|
|
|
| sa ai noroc la el, dar care este pana la urma? |
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1082
|
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

|
Trimis: 01 Oct 2014 15:48 Download mesaj |
|
|
|
| Pai sa fie intr-un ceas bun si sa ai parte numai de seri (si zile) minunate alaturi de el. Asteptam cu nerabdare si un review. |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

|
Trimis: 03 Oct 2014 17:59 Download mesaj |
|
|
|
| Am scris mesajul cam in graba si am uitat sa precizez:este vorba de Lacerta Explorer 10X50.Din pacate,fiind innourat zilele acestea,nu am avut posibilitatea sa fac masuratori mai precise in ce priveste apertura reala de intrare.Este in jur de 43-45 mm,tipica pentru binocluri din aceasta categorie de pret.La evaluarea initiala,privind dinspre obiective spre oculare,am supraestimat-o din cauza diametrului mai mare a lentilei codale a ocularelor,fata de cele de tip Kellner.Pupila de iesire corespunde unei mariri de circa 10 ori(in jur de 4,5 mm).In ce priveste ocularele,dupa o cercetare indelungata,privind din orice unghi cu ajutorul unei lanterne led,sunt sigur de compozitia lor,conforma cu cea banuita de mine:un dublet,urmat de doua lentile simple.Acestea sunt mai apropiate intre ele,fata de distanta dintre lentila din mijloc si dubletul frontal.Componenta care formeaza diafragma de camp are lungimea cea mai mare(comparativ cu celelalte inele distantoare metalice)si niste rizuri circulare in relief cu rol de a micsora reflexiile.Singurele piese din plastic sunt aparatorile reglabile ale ocularelor plus inelul de reglaj al dioptriilor,situat sub acestea(evident pe celalalt ocular este fix),si capacelele plus acel inel,cu rol de mascare a componentelor metalice din alama,ale axului.Prismele sunt prinse pe un suport metalic separat fata de corpul principal.O alcatuire destul de solida.In ce priveste antireflexul,observ un verde mai inchis pe obiective,decat pe prisme sau lentilele ocularelor.Pe lentila mijlocie a acestora,nuanta bate spre galben.Se vede o reflexie necolorata provenind de pe dubletul de camp al ocularelor,insa nefiind mai intensa decat cele verzui(cum ar fi normal daca ar proveni de la o suprafata neacoperita),presupun este intradevar FMC,conform descrierii producatorului.Alte detalii,cand va fi posibil. |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

|
Trimis: 04 Oct 2014 16:58 Download mesaj |
|
|
|
Apertura reala de intrare,masurata folosind razele soarelui si o rigla de inox cu gradatii la jumatate de milimetru,este de 42-42,5 mm,cu o precizie mai buna de 0,25 mm.Pupila de iesire,masurata cu un reticol de sticla gradat,este de 4,5 mm,cu erori sub 0,1 mm.Marirea rezulta a fi de 9,5 ori.Din numeroasele review-uri de pe Allbinos,unde aflam ca binocluri de cateva ori mai scumpe decat acesta,de la producatori de marca,au scapari de genul suprafete neacoperite in componenta ocularelor,marire si camp real diferit fata de specificatii,trag concluzia ca acesta se incadreaza chiar foarte bine la ce se putea astepta de la un binoclu porro 10X50 destul de ieftin  |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 04 Oct 2014 22:06 Download mesaj |
|
|
|
| cum se vede prin el?efect de tunel? |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

|
Trimis: 05 Oct 2014 11:56 Download mesaj |
|
|
|
| Nu,campul e suficient de mare.Trebuie sa prind o noapte senina ca sa masor mai exact valoarea lui.Desi roata de focalizare de aluminiu,asigura un reglaj fin ca avans(se roteste aproximativ 480 de grade pentru a focaliza de la circa 5-6 metri la infinit),vad ca plaja de focalizare e destul de limitata(imaginea se strica repede).In schimb imaginile catorva stele care se vedeau printre nori aratau un nivel destul de mic al astigmatismului.In legatura cu acea reflexie necolorata,in alte conditii de iluminare si unghi de privire,vad ca are o nuanta violacee.Mai important e ca privind aseara luna,cu ea pe marginea campului vizual,in diagonala opusa,se vedeau doar niste vagi pete verzui destul de estompate(imagini defocalizate),care evident nu erau vizibile cu ea in apropierea centrului campului vizual.In absenta unor reflexii parazite necolorate,imi mentin opinia ca e intradevar fully multicoated.Mentionez de asemenea,ca prismele din fata beneficiaza de niste aparatori din plastic negru. |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 06 Oct 2014 12:38 Download mesaj |
|
|
|
Mi se pare cam mare diferenta de aproape 1cm intre apertura reala si cea teoretica.Sunt curios daca Bresser 16*50 respecta standardul.O diferenta asa mare ar trebui sa se vada fara masuratori.Am in noname unde se vede diferenta la dimensiuni.
Pana la urma,daca te poti bucura de el,e ok. :)Sa ai spor! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|