Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235764 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2867 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: raul |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Cioranu Membru

Data inscrierii: 27 Mai 2015 Mesaje: 11
|
Trimis: 28 Mai 2015 13:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sfat achizitie binoclu |
|
|
|
Ma tot interesez sa-mi achizitionez un binoclu mai permisiv financiar. Fiind primul binoclu, "tintesc" la un Bresser Hunter 10x50, dar ma strange cureaua si va rog sa ma sfatuiti despre binoclul de mai jos.
Pretul este de 90 ron pentru un 8x40, stare perfecta si optica reglata.
Merita sa-l achizitionez? Este sufficient 8x40 pt observatii except DSO? Ce informatii sa mai cer? Sa mai astept pana la un Bresser?
Descriere: |
|
Marime fisier: |
115.44 kb |
Vizualizat: |
de 6120 ori |

|
|
170.48 kb |
de 6120 ori |

|
|
28 kb |
de 6120 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2946
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 28 Mai 2015 13:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut ! Daca e in regula , eu zic sa sari pe el . Daca nu ai acces la el , ceva detalii ar fi bine venite. Sa nu crezi insa tot ce ti se spune. Pana la urma e chestie de noroc sa dai peste un vanzator sincer.
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
darkgotic Membru

Data inscrierii: 29 Aug 2012 Mesaje: 80
|
Trimis: 28 Mai 2015 13:55 Download mesaj |
|
|
|
Vezi ca risti "dependenta" daca alegi bresser-ul.este un binoclu excelent le pretul care il are.eu am inceput cu un 8x30 si apoi am trecut la 10x50 bresser merita din plin.mai bine astepti pana il poti achizitiona nu vei regreta ascest lucru uneori e bine sa ai putina rabdare pentru ca atunci nu vei fi dezamagit.
|
|
Sus |
|
 |
Cioranu Membru

|
Trimis: 28 Mai 2015 14:01 Download mesaj |
|
|
|
@ catalin: evident ca sunt constient de asta, dar neavand experienta necesara unei verificari amanuntite, doar ma pot preface ca ma pricep cadn vine vorba de colimare, aliniere etc ... cum spui tu, risc/noroc
@darkgotic: tanjesc "dependenta" ... stiu despre ce vorbesti, cel putin toata lumea care se pricepe spune acelsi lucru despre 10x50 ... dar parca n-as rata un binoclu bun la 90 ron
|
|
Sus |
|
 |
cosmyn13 Membru

Data inscrierii: 18 Feb 2008 Mesaje: 155
|
Trimis: 28 Mai 2015 15:01 Download mesaj |
|
|
|
Eu am urmarit rubrica de review instrumente si am gasit de vanzare pe un site acest binoclu revue 8x40 la un pret mic. Binoclu prezentat de Dbird http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=127040#127040. Pot sa spun ca a meritat investitia. Camp de 9grade , a venit fara pic de praf pe lentile, nezgiriat, zic ca e nou.
|
|
Sus |
|
 |
Cioranu Membru

|
Trimis: 28 Mai 2015 15:18 Download mesaj |
|
|
|
e buna paralela - cel putin acesta seamana foarte mult la constructie cu acel Revue mentionat de tine. posibil ca acest vanzator are produse de calitate ... printre altele are si un revue 8x30.
deja simt ca-i fac reclama si nu am nici o intentie. intrebare finala: este sufficient 8x40 pentru observatii astro (beginner lvl) sau e preferat 10x50?
|
183.56 kb |
de 6056 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 28 Mai 2015 17:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Daca la telescoape regula e "aperture rules", la binocluri criteriul de departajare il constituie pe de-o parte pupila de iesire (care se leaga de acel twilight factor), in care intra, desigur, diametrul obiectivelor, dar mai cu seama puterea de marire, si pe de alta parte manevrabilitatea - ca degeaba ai o pupila de 5mm si o apertura de 100mm, daca iti batzaie imaginea in camp la fiecare bataie a inimii si fiecare litru de aer respirat iar bratele ti-au obosit dupa primul minut.
Ce-i drept, 10x50 ar trebui sa iasa campion - are acel extra "zoom", cu toate ca are tot 5mm ca si 8x40-ul, iar castigul de magnitudine dat de apertura poate fi justificat printr-o imagine mai inteligibila a campului la care te uiti.
Totusi, mai intervine, asa cum ziceam, si manevrabilitatea, sau ergonomia - cat de stabil crezi ca-l poti tine la ochi si cat esti de multumit de campul incadrat de oculare. Tocmai de aceea o parere definitiva e complicat sa obtii, treaba fiind destul de subiectiva.
Pe langa toate astea, mai intervine si calitatea opticii. Am intalnit situatie in care intr-un binoclu (A, sa-i zicem) apareau stele in camp pana pe la mag.7+, iar in alt binoclu (sa-l numim B) surpriza - castig de cel putin o magnitudine intreaga - practic aparusera cateva stele in camp care anterior nu erau vizibile. Diferenta de marire era de 1x in favoarea binoclului B, iar diferenta de apertura era f. usor favorabila tot lui B, desi din cauza factorului de marire suplimentar nu prea mai conta mult apertura, ci pupila de iesire. Cu toate astea, diferenta teoretica de luminozitate care era in favoarea binoclului A la nivel de cateva procente, s-a dovedit in realitate sa nu fie prezenta, cel mai probabil pe fondul unei optici usor depasite de timp. Nu am binocluri care sa se potriveasca exact in categoria celor care te intereseaza, ca performante si caracteristici, dar experienta de mai sus se refera la binocluri cu puteri din gama 8x.
Asa ca, raspunsul corect ti-l poti da numai dupa ce experimentezi fizic cu modelul concret de 8x, de preferat alaturi de un 10x ca "martor".
_________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Cioranu Membru

|
Trimis: 28 Mai 2015 17:35 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc, cred ca este sufficient de relevant raspunsul si sper ca l-am inteles correct. Cel mai probabil, daca as fi beneficiat de cea mai mica experienta in a evalua un astfel de produs, as fi "riscat". In cazul meu, cred ca-i cel mai intelept sa merg pe "mana sigura" si voi opta pe un produs nou, recomandat si testat - mai punem si ca sunt voinic . La urma-urmei, nu e chiar un "pocket breaker" ...
Multam de sfaturi!
|
|
Sus |
|
 |
crash25 Membru

Data inscrierii: 14 Aug 2012 Mesaje: 102
|
Trimis: 28 Mai 2015 23:34 Download mesaj |
|
|
|
Salve, iti recomand si eu Bresser Hunter 10x50. E bun la toate, il poti folosi in natura, dar si astro. Am vazut satelitii lui Jupiter cu el(sprijinit de geam, sunt deranjante vibratiile cand incerci sa vezi ceva slab luminos), am vazut 2 nebuloase(difuze, ce-i drept, dar din oras) in constelatia Sagetator, am vazut galaxia Andromeda(tot difuz, tot din oras, la altitudine mica pe bolta), Luna se vede superb, nu poti numara toate craterele de pe dansa, dar e o placere sa o privesti.
Apoi, vezi multe, multe stele pe cer, pe care nu le vezi cu ochiul liber. Nu am prea avut ocazia sa il folsoesc la astro in conditii bune(cer de tara), dar pentru ce am vazut din balcon, m-a lamurit. Asa cum zicea cineva mai sus, DA DEPENDENTA. Acum vreau altul, mai mare, mai bun. Si o sa fie.
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1566
|
Trimis: 30 Mai 2015 11:05 Download mesaj |
|
|
|
Referitor la generatia japoneza 8x40 prezentata mai sus. Sunt binocluri de buna calitate dar au , din punctul meu de vedere, un efect putin mai mare de "tub" decat imi place. Vorbim de modelele care au diametrul ocularului normal ca cel din prima poza. Daca insa ocularele au undeva egal sau peste 2 cm diametrul se schimba problema (cazul binoclului prezentat de cosmyn13). Apoi acel 2 x in plus as spune ca este foarte important caci la aceeasi luminozitate teoretica sigur vei vedea detalii astro mai multe. Pe de alta parte si pretul 90 ron este ok daca binoclul este la randul lui tot ok. Personal prefer mereu binoclul cu puterea de marire ce mai mare in astfel de conditii.
|
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 30 Mai 2015 14:41 Download mesaj |
|
|
|
Cresterea grosismentului poate aduce un plus de magnitudine si rezolutie,deci detaliu in plus.
Exista si 16×50 sau mai bine la astro 20×60,ca e mai luminos si marirea e mai mare,2 lucruri vitale pt dso
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|