Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
20.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235764
Numar de utilizatori inregistrati: 2867
Cel mai nou utilizator inregistrat: raul
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Sfat achizitie binoclu

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Cioranu
Membru
Membru

Data inscrierii: 27 Mai 2015

MesajTrimis: 28 Mai 2015 13:39 Download mesaj
Titlul subiectului: Sfat achizitie binoclu
Raspunde cu citat (quote)

Ma tot interesez sa-mi achizitionez un binoclu mai permisiv financiar. Fiind primul binoclu, "tintesc" la un Bresser Hunter 10x50, dar ma strange cureaua si va rog sa ma sfatuiti despre binoclul de mai jos.
Pretul este de 90 ron pentru un 8x40, stare perfecta si optica reglata.

Merita sa-l achizitionez? Este sufficient 8x40 pt observatii except DSO? Ce informatii sa mai cer? Sa mai astept pana la un Bresser?
Confused

poza binoclu 1.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  115.44 kb
 Vizualizat:  de 6120 ori

poza binoclu 1.jpg

poza binoclu 2.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  170.48 kb

poza binoclu 2.jpg

poza binoclu 3.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  28 kb

poza binoclu 3.jpg

Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 28 Mai 2015 13:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut ! Daca e in regula , eu zic sa sari pe el . Daca nu ai acces la el , ceva detalii ar fi bine venite. Sa nu crezi insa tot ce ti se spune. Pana la urma e chestie de noroc sa dai peste un vanzator sincer.
Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Aug 2012

MesajTrimis: 28 Mai 2015 13:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vezi ca risti "dependenta" daca alegi bresser-ul.este un binoclu excelent le pretul care il are.eu am inceput cu un 8x30 si apoi am trecut la 10x50 bresser merita din plin.mai bine astepti pana il poti achizitiona nu vei regreta ascest lucru uneori e bine sa ai putina rabdare pentru ca atunci nu vei fi dezamagit.
Sus
Cioranu
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Mai 2015 14:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

@ catalin: evident ca sunt constient de asta, dar neavand experienta necesara unei verificari amanuntite, doar ma pot preface ca ma pricep cadn vine vorba de colimare, aliniere etc ... cum spui tu, risc/noroc

@darkgotic: tanjesc "dependenta" Smile ... stiu despre ce vorbesti, cel putin toata lumea care se pricepe spune acelsi lucru despre 10x50 ... dar parca n-as rata un binoclu bun la 90 ron Smile
Sus
cosmyn13
Membru
Membru

Data inscrierii: 18 Feb 2008

MesajTrimis: 28 Mai 2015 15:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu am urmarit rubrica de review instrumente si am gasit de vanzare pe un site acest binoclu revue 8x40 la un pret mic. Binoclu prezentat de Dbird http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=127040#127040. Pot sa spun ca a meritat investitia. Camp de 9grade , a venit fara pic de praf pe lentile, nezgiriat, zic ca e nou.
Sus
Cioranu
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Mai 2015 15:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

e buna paralela - cel putin acesta seamana foarte mult la constructie cu acel Revue mentionat de tine. posibil ca acest vanzator are produse de calitate ... printre altele are si un revue 8x30.

deja simt ca-i fac reclama si nu am nici o intentie. intrebare finala: este sufficient 8x40 pentru observatii astro (beginner lvl) sau e preferat 10x50?

revue 8x30.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  183.56 kb
 Vizualizat:  de 6056 ori

revue 8x30.jpg

Sus
saiph
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007

Motto: Sky is not the limit, it's the target

MesajTrimis: 28 Mai 2015 17:14 Download mesaj
Titlul subiectului: Re:

Daca la telescoape regula e "aperture rules", la binocluri criteriul de departajare il constituie pe de-o parte pupila de iesire (care se leaga de acel twilight factor), in care intra, desigur, diametrul obiectivelor, dar mai cu seama puterea de marire, si pe de alta parte manevrabilitatea - ca degeaba ai o pupila de 5mm si o apertura de 100mm, daca iti batzaie imaginea in camp la fiecare bataie a inimii si fiecare litru de aer respirat iar bratele ti-au obosit dupa primul minut.

Ce-i drept, 10x50 ar trebui sa iasa campion - are acel extra "zoom", cu toate ca are tot 5mm ca si 8x40-ul, iar castigul de magnitudine dat de apertura poate fi justificat printr-o imagine mai inteligibila a campului la care te uiti.
Totusi, mai intervine, asa cum ziceam, si manevrabilitatea, sau ergonomia - cat de stabil crezi ca-l poti tine la ochi si cat esti de multumit de campul incadrat de oculare. Tocmai de aceea o parere definitiva e complicat sa obtii, treaba fiind destul de subiectiva.

Pe langa toate astea, mai intervine si calitatea opticii. Am intalnit situatie in care intr-un binoclu (A, sa-i zicem) apareau stele in camp pana pe la mag.7+, iar in alt binoclu (sa-l numim B) surpriza - castig de cel putin o magnitudine intreaga - practic aparusera cateva stele in camp care anterior nu erau vizibile. Diferenta de marire era de 1x in favoarea binoclului B, iar diferenta de apertura era f. usor favorabila tot lui B, desi din cauza factorului de marire suplimentar nu prea mai conta mult apertura, ci pupila de iesire. Cu toate astea, diferenta teoretica de luminozitate care era in favoarea binoclului A la nivel de cateva procente, s-a dovedit in realitate sa nu fie prezenta, cel mai probabil pe fondul unei optici usor depasite de timp. Nu am binocluri care sa se potriveasca exact in categoria celor care te intereseaza, ca performante si caracteristici, dar experienta de mai sus se refera la binocluri cu puteri din gama 8x.

Asa ca, raspunsul corect ti-l poti da numai dupa ce experimentezi fizic cu modelul concret de 8x, de preferat alaturi de un 10x ca "martor".

Sus
Cioranu
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Mai 2015 17:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc, cred ca este sufficient de relevant raspunsul si sper ca l-am inteles correct. Cel mai probabil, daca as fi beneficiat de cea mai mica experienta in a evalua un astfel de produs, as fi "riscat". In cazul meu, cred ca-i cel mai intelept sa merg pe "mana sigura" si voi opta pe un produs nou, recomandat si testat - mai punem si ca sunt voinic Smile. La urma-urmei, nu e chiar un "pocket breaker" ...

Multam de sfaturi!
Sus
crash25
Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Aug 2012

MesajTrimis: 28 Mai 2015 23:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salve, iti recomand si eu Bresser Hunter 10x50. E bun la toate, il poti folosi in natura, dar si astro. Am vazut satelitii lui Jupiter cu el(sprijinit de geam, sunt deranjante vibratiile cand incerci sa vezi ceva slab luminos), am vazut 2 nebuloase(difuze, ce-i drept, dar din oras) in constelatia Sagetator, am vazut galaxia Andromeda(tot difuz, tot din oras, la altitudine mica pe bolta), Luna se vede superb, nu poti numara toate craterele de pe dansa, dar e o placere sa o privesti.

Apoi, vezi multe, multe stele pe cer, pe care nu le vezi cu ochiul liber. Nu am prea avut ocazia sa il folsoesc la astro in conditii bune(cer de tara), dar pentru ce am vazut din balcon, m-a lamurit. Asa cum zicea cineva mai sus, DA DEPENDENTA. Acum vreau altul, mai mare, mai bun. Si o sa fie. Smile
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 30 Mai 2015 11:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

Referitor la generatia japoneza 8x40 prezentata mai sus. Sunt binocluri de buna calitate dar au , din punctul meu de vedere, un efect putin mai mare de "tub" decat imi place. Vorbim de modelele care au diametrul ocularului normal ca cel din prima poza. Daca insa ocularele au undeva egal sau peste 2 cm diametrul se schimba problema (cazul binoclului prezentat de cosmyn13). Apoi acel 2 x in plus as spune ca este foarte important caci la aceeasi luminozitate teoretica sigur vei vedea detalii astro mai multe. Pe de alta parte si pretul 90 ron este ok daca binoclul este la randul lui tot ok. Personal prefer mereu binoclul cu puterea de marire ce mai mare in astfel de conditii.
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 30 Mai 2015 14:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cresterea grosismentului poate aduce un plus de magnitudine si rezolutie,deci detaliu in plus.
Exista si 16×50 sau mai bine la astro 20×60,ca e mai luminos si marirea e mai mare,2 lucruri vitale pt dso
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum