Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 06 Noi 2015 11:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: Hyperion 31mm aspheric |
|
|
|
Buna, am acest ocular si l-am testat pe:
newtonian 250mm f/5 bine colimat si optic bun, cu/fara MPCC. - se observa astigmatism chiar si in centru, nemaivorbind de margini.
aseara am testat si cu un refractor ed100 f/9, optic bun, si prezinta aceeasi problema. Nici macar in centru imaginea nu este acceptabila. Hyperion 21mm cu ED100 functioneaza foarte bine (in afara de un "halou" enervant pe cam 25% din camp spre margine - banuiesc ca de la reflexii interne).
Citind review-uri nu am gasit ca Hyperion 31mm ar fi chiar atat de slab pe cat se prezinta exemplarul meu.
Aveti vreo idee? |
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 06 Noi 2015 12:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
O varianta ar fi sa incerci daca ai posibilitatea cu un alt ocular identic ca sa localizezi problema. E posibil ca ocularul tau sa aiba defecte de la socuri sau sa fie cine stie ce rebut scapat pe piata.
O alta varianta ar fi daca porti ochelari de vedere si nu-i folosesti la observatiile prin ocular atunci sa ii folosesti sa vezi daca se repeta defectul. Cred ca si asta este o cauza posibila. |
|
Sus |
|
 |
m3k Membru

Data inscrierii: 05 Feb 2013 Mesaje: 232
|
Trimis: 06 Noi 2015 22:16 Download mesaj |
|
|
|
Vezi sa nu ai astigmatism la ochi. Cat de mic e amplificat de pupila de iesire mare. Roteste capul pe ocular si vezi daca se misca dupa tine sageata. Ori vezi daca e pus bine ocularul pentru ca se desface in 2. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5160
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 06 Noi 2015 22:58 Download mesaj |
|
|
|
Cum arata inelele la testul pe stea ?
Cum se comporta daca rotesti ocularul ?
Iar daca te uiti la pupila de iesire pe centru, este circulara ?
Cauzele unui astigmatism pe centru (daca este astigmatism) pot fi multe. |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 06 Noi 2015 23:46 Download mesaj |
|
|
|
Asa a functionat tot timpul ? il ai de nou ? . Daca nu , sigur o lentila este deplasata . Este exclus sa apara un ocular defect , (chiar doua) la prestigiul asta . Inteleg ca se vede cetos ? |
|
Sus |
|
 |
|