Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Cu_luneta_spre_luna_2.JPG
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235764
Numar de utilizatori inregistrati: 2867
Cel mai nou utilizator inregistrat: raul
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoclu Fujinon FMTR-SX 10x50

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Daniel Simion
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012

MesajTrimis: 28 Ian 2016 12:39 Download mesaj
Titlul subiectului: Binoclu Fujinon FMTR-SX 10x50
Raspunde cu citat (quote)

Salutare tuturor,
Sunt foarte hotarat sa comand in zilele urmatoare binoclul mai sus mentionat. Am citit pe diverse site-uri de specialitate ca este binoclul 10x50 aproape perfect, dar ma intereseaza daca este justificata diferenta de pret fata de un 10x50 normal in sensul in care obiectele DSO sunt mai usor de identificat si numarul de obiecte ce pot fi vazute este mai mare in comparatie cu alt binoclu cu aceleasi specificatii 10x50.
Acest binoclu Fujinon costa in jur de 2800 de lei nou cu tot cu trasport, asta este cel mai bun pret pe care l-am gasit eu.
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 29 Ian 2016 14:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai, esti sigur ca vrei sa il comanzi ? Mie personal mi se pare o suma enorma pentru un 10x50 a carui greutate este 1,5 Kg !!!
Deci nu vei putea sa il tii in mana ! Sau mai bine zis tremuratul va diminua calitatea optica foarte mult , muschii vor obosi extrem de repede si nu vei putea face observatii decat extrem de scurte.
Daca discutam astro si obligatoriu montarea pe trepied, la banii astia as cauta un binoclu cu magnificatie mai mare si diametru al obiectivelor mai mare cu ajutorul carui in mod cert vei vedea mai mult decat cu cel mentionat spre cumparare.
Cum am mai spus de exemplu la mine am un binoclu 10x50 de 1KG cu optica foarte buna (Bak4) si un alt binoclu de 680 grame cu o optica ceva mai slaba decat primul (Bk7). In mod penibil cel din urma este infinit mai comod si il folosesc 99% din timpul astro.
Este doar o parere, binenteles.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 29 Ian 2016 17:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca tot vrei un binoclu ''serios'', ia-l pe asta

http://olx.ro/oferta/vand-binoclu-wwfalk-interbelic-ID5tYq6.html

Repede, pana nu il vad pasionatii

Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Feb 2013

MesajTrimis: 29 Ian 2016 19:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

E cam scump si cam greu, inteleg ca vrei un binoclu perfect dar totusi... Plus ca la 10x e deja foarte greu sa te uiti noaptea pe cer fara trepied, chiar daca nu ar fi greutatea, deci ai terminat cu portabilitatea si tinutul la gat, care este unul dintre cele mai mari avantaje ale unui binoclu fata de un telescop dupa parerea mea.

Eu spre exemplu am avut vreo cateva binocluri si dintre toate am ramas cu un Vanguard Endeavor ED 8x42. Nu este perfect dar este foarte bun si il folosesc de vreo 2 ani atat la astro cat si in natura. Are tot ce ii trebuie din gama premium (usor, corp magneziu, eye relief confortabil, fogproof, waterproof, close focus de doar 2m, focus usor si rapid - aprox 140grade rotatie de la 2m la infinit etc). Imaginea nu este perfecta dar este foarte buna si foarte luminoasa. Noaptea stelele sunt puncte aproape pana la marginea campului, ziua prezinta aberatie cromatica doar in anumite situatii de lumina, nu este deranjanta sau face imaginea soft (ca la alte binocluri pe care le-am avut). Pe scurt este o placere sa-l folosesc si sa umblu cu el la gat dupa mine.

Am dat cam 1200 lei pe el, un pret mare pentru un binoclu hobby dar isi merita toti banii. Ca alt exemplu am avut si un Celestron 15x70 astro pe care am dat 450 lei si avand in vedere ce jaf in construcie (greu, alunecos, focalizare greoaie si lunga etc) si ce imagine intunecoasa si blurata se vedea in el fata de acest 8x42 nu as fi dat mai mult de 100 de lei pe el.

Avand in vedere ca unul este 15x70 si colecteaza de vreo 3 ori lumina mai multa ca 8x42 si are si o magnificare aproape dubla, la aprox aceeasi pupila de iesire, ai fi tentat sa crezi ca acel 15x70 este mai bun pentru astro si prezinta o imagine mai luminoasa... dar din pacate nu este asa. Cand le-am pus unul langa altul am fost stupefiat sa-mi dau seama cat de proasta si intunecoasa si degradata imaginea este prin 15x70 comparativ cu 8x42. Bine inteles inainte sa vad prin 8x42 eram destul de multumit cu 15x70 si nu aveam de unde sa stiu cat de proasta este imaginea defapt.

E foarte posibil si probabil ca binoclul Fujinon FMTR-SX 10x50 sa fie perfect si mai bun ca micutul meu Vanguard ED 8x42, dar isi merita pretul mai mult decat dublu si faptul ca renunti la portabilitate (datorita greutatii) pentru un pic mai bine ? Eh...
Sus
tavi 84
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013

MesajTrimis: 30 Ian 2016 11:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am facut aseara primele observatii cu binoclul APM 10X50 HD,si fata de ce s-a spus aici deja as zice ca mult mai suparatoare decat greutatea suplimentara(1,6 Kg fata de 1 Kg cel Lacerta),este forma ocularelor.Au un diametru foarte mare si trebuie sa le tin neplacut presate de nas si arcadele oculare pentru a avea acces la tot campul vizual.Acest lucru este mentionat deja,am impresia de domnul Silviu intr-un topic pe aici,in legatura cu acest tip de binocluri din clasa "marine".Cupele reglabile de plastic de la binoclurile chinezesti ieftine sunt mult mai comode!Alta remarca,este ca fata de Lacerta Explorer 10X50,corectia campului este vizibil mai buna doar undeva la jumatatea distantei dintre cemtru si margine.Axial amandoua sunt la fel de bune,iar pe marginea campului,imaginile stelelor sunt la fel de distorsionate.Da,cel Lacerta are o aperture efectiva de intrare de doar 42 mm,din cauza prismelor subdimensionate(lucru care in schimb il face mai comod de apucat in zona corpului cu prisme,care este mult mai redusa ca dimensiuni)insa reducerea de luminozitate este oarecum compensata de o pupila de iesire mai mica(cer mai negru).Per ansamblu,diferentele sunt surprinzator de mici.Diferenta de pret este mult mai mare,iar pentru cel indicat de tine este de-a dreptul uriasa si s-ar putea sa nu merite,din punctul meu de vedere.
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 30 Ian 2016 11:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daniel este si probabil va ramane un perfectionist. Stiui ca este de ceva timp in cautarea Sfantului Graal al binoclurilor, in oarecare masura ca mai multi dintre noi. Problema este ca in cautarea perfectiunii tehnice, presupunand ca si exista, uitam exact esentialul, respectiv sa ne bucuram cu adevarat de frumusetea si linistea observatiilor in sine, uitam ca scopul unui instrument este pana la urma utilizarea lui si nu aprofundarea pana la dizolvare a calitatilor tehnico optice a acstuia. Stiu sentimentul caci si pe mine ma fura cateodata, si poate nici eu nu ma opresc la timp din furia tehnologica, spre dezavantajul propriului meu echilibru. Si atunci ma opresc, iau un binoclu (din acestea care nu sunt perfecte) si ma uit spre cer. Si imi umplu sufletul de liniste, bucurie si frumos. In acele momente, se disipa complet zona de neclaritate de xx% fata de margine, ideea ca daca apas cu nasul in furci, se poate defocaliza, sau ca am mai multe sau mai putine straturi antireflex... Pasiunea pentru tehnicism este frumoasa dar sa nu ne lasam prada chiar 100%.
In rest ce sa zic mai mult decat urarea noastra clasica care ar trebui folosita mai des , caci face trimitere chiar la ideea micii mele tirade:
Cer senin !
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 30 Ian 2016 17:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dbird a scris :

''Stiu sentimentul caci si pe mine ma fura cateodata, si poate nici eu nu ma opresc la timp din furia tehnologica, spre dezavantajul propriului meu echilibru. Si atunci ma opresc, iau un binoclu (din acestea care nu sunt perfecte) si ma uit spre cer. Si imi umplu sufletul de liniste, bucurie si frumos. In acele momente, se disipa complet zona de neclaritate de xx% fata de margine, ideea ca daca apas cu nasul in furci, se poate defocaliza, sau ca am mai multe sau mai putine straturi antireflex... Pasiunea pentru tehnicism este frumoasa dar sa nu ne lasam prada chiar 100%. ''

Noi nu avem buton de ''like'' dar daca aveam ,il apasam de zece ori !

La binoclul meu Fujinon 7x50mm ,un binoclu din vechea generatie de binocluri maritime, situatia este cea descrisa.
Imi pot baga clontul intre oculare dar la limita.
(Ma gandeam sa cer consultatie de la super-vedetele dela protv , au cea mai bogata colectie de clontoase din Galaxie).
Cand il indrept insa spre cer ...nu mai conteaza !

Mircea

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum