| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241484 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2932 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Alex Alexandru Membru

Data inscrierii: 19 Sep 2018 Mesaje: 138
|
Trimis: 20 Sep 2018 22:29 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Alex - pe scurt |
|
|
|
Dragi forumisti,
Cu amabilitatea colegului Marius, am obtinut acces pe acest forum.
Ca si introducere (pe scurt) - am deja telescop de circa un an de zile, am facut si "astrofoto" la nivel amator, cu principalele planete. Telescopul este un Celestron 130 SLT cu goto.
Recomand acest telescop incepatorilor, mai ales pentru portabilitate (65 cm tub) si datorita sistemului goto, ce se aliniaza foarte usor, apoi iti prezinta tot ce poti vedea la ora respectiva din punctul geografic in care este instalat. In oras (Bucuresti, zona Vatra Luminoasa), am reusit sa fac poze la Luna, Jupiter, Saturn, Marte si ceva stele duble, poze pe care le atasez. Din pacate, camera Orion Starshoot IV "vede" doar stelele foarte luminoase, ceea ce inseamna ca desi am vazut galaxii (Andromeda de ex), ele fiind vizibile foarte vag (ca un nor de praf), cel mai probabil datorita aperturii, dar si a poluarii din Bucuresti (am un dita mai stalpul de lumina stradal chiar spre Andromeda), camera Orion inregistreaza un negru absolut:)
Singurul minus pe care il pot reclama la acest telescop este montura care vibraza la cele mai mici atingeri. In rest toata stima Celestron pentru un telescop ieftin si cu goto, cu apertura 130.
Gata cu vorbaria, atasez poze. Astept opinii:)
Cer senin!
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
346.55 kb |
| Vizualizat: |
de 1807 ori |

|
|
395.9 kb |
de 1807 ori |

|
|
760.63 kb |
de 1807 ori |

|
|
4.47 kb |
de 1807 ori |

|
|
7.17 kb |
de 1807 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 21 Sep 2018 00:00 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Salut , e bine ca ai aceasta experienta cu 130 mm si GT , cred ca imaginile sint brute si ai ceva probleme de aliniere optica a camerei si timp prea mare de expunere la planete /luna . Cu telescoape de aceasta apertura si chiar mai mici , s-au obtinut super poze . Bafta .
|
|
| Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 21 Sep 2018 09:44 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit Alex
Ai ales un instrument bun pt a te familiariza cu acest hobby minunat iar upgradeul la care te gandesti cu oricare din instrumentele de la colegul nostru sunt convins ca va fi foarte oportun.
Pozele ca cele pe care ni le-ai prezentat arata ca ai potential si ca ai inteles elementele de baza. Sigur, e un drum de parcurs pana la "astrofoto", interesant si presarat cu multe trepte, ca in fiecare domeniu si aici ai o curba de invatare, care e specifica fiecaruia dintre noi.
Uite, spre exemplu, pentru poze la luna, chiar si un dSLR poate da rezultate excelente, daca-l cuplezi in focarul telescopului printr-o lentila Barlow 2x (daca este cel cu F/5). In felul asta vei obtine o focala echivalenta exact cat sa incadrezi frumos toata Luna, va arata "apretata" in cadru, fara culori false date de la ocularele folosite la tehnica afocala. E drept ca poti obtine uneori poze faine si cu aceasta tehnica alternativa, dar trebuie un pic mai multa atentie la detalii ca alinierea cu axa optica, incadrare, setari de expunere, si alte cateva artificii marunte ce pot transforma o banala poza (sau set de poze) intr-o fotografie.
Spor in continuare, cer senin si te asteptam cu descrieri si imagini de la sesiunile de observatii.
_________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|