Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235250 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 12 Oct 2007 21:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: cumpar prisma redresoare (errect image) |
|
|
|
as avea nevoie de o prisma roof/amici de 45 de grade care sa-mi redreseze imaginea de la o luneta.
am zis "/" pt ca prin N site-uri pe unde am cautat scheme optice si info, am gasit N! cross-reference pt cele doua prisme care, pare-se, fac acelasi lucru, chiar daca constructiv difera "un pic".
oricum, ideea e ca trebuie sa arate ca in linkul de mai jos, si sa fie neaparat pe standardul de 1.25". eventual, daca mai e si teafara (fara zgarieturi, matuiri, ciobituri etc) ar fi super-excelenta
http://auroraastro.com/images/AMI_0011_Errect_1.25in_45dg
mii de multumiri anticipate  _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5942
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Oct 2007 08:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Citat: | am zis "/" pt ca prin N site-uri pe unde am cautat scheme optice si info, am gasit N! cross-reference pt cele doua prisme care, pare-se, fac acelasi lucru |
aici ai foarte mare dreptate, foarte putini din cei ce vand asemenea produse, stiu si ce vand.
de obicei se folosesc denumirile de prisma Amici, prisma roof, prisma redresoare (erecting prism), prisma roof-Amici sau Amici-roof.
in mod normal nu ar fi nici o problema, dar de cele mai multe ori pentru acelasi tip de prisma multi dealeri folosesc cate doua sau chiar trei din denumirile de mai sus creand o confuzie de nedescris, de nu mai stii pana la urma nici ce cauti si nici ce vand ei...
cred ca va fi nevoie sa deschidem un topic despre prisme pe sectiunea de optica in speranta inlaturarii unor astfel de confuzii
referitor la dorinta ta iti recomand sa vorbesti cu domnul Alex Costescu de la Alcor si sunt sigur ca o sa te ajute. |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 19 Oct 2007 15:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
multumesc pt sugestii.
am incercat la Alcor, si am inteles ca mai dureaza pana vine comanda "sezonul toamna-iarna"; ziceam ca mai scurtez din timpul de asteptare. ideea e ca clientul caruia i-am vandut luneta unde va veni montata prisma (despre care i-am si zis ca am facut-o cat am putut de simpla si functionala, dar este "astronomica") ar vrea cat mai repede sa-i intorc imaginea la ocular.
cat despre pret, mai sus de 50-60 ron nu cred ca ar vrea sa sara...
mai caut, sau daca nu, mai astept... asta e _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|