Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235723 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2866 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: MaDo |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11362
|
Trimis: 12 Aug 2021 15:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu cred ca este prea stabila montura+trepiedul cu un 130PDS (+ accesorii) pus pe ea. |
|
Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020 Mesaje: 830
|
Trimis: 12 Aug 2021 15:45 Download mesaj |
|
|
|
De ce ai dubii daca sa iei si un mak 127? nu stii daca il duce sau daca iti trebuie?
Eu am Celestron Nexstar 5SE si merge bine. (stiu ca e mai usor decat un mak 127, dar sunt si pe aici colegi care au mak 127 pe aceasta montura).
Sincer, ea merge bine, la pretul asta.
A mea are un pic de backlash pe DEC. Mi-l semnaleaza Ekos cand incep sa fac guiding.
A verificat si din pacate, backlash-ul e in cutia de viteze a ansamblului DEC.
Pe RA nu are nimic (vb de functionare in modul ecuatorial). _________________ Reflector: Celestron C6, TS-PHOTON 8" F4 Newton
Refractor: TS-Optics SD Apo 102 mm f/7, Omegon 90/500
Montura: iOptron GEM28, TS-Optics AZ5 Alt-azimuthal
APM Astro and Yachting 10x50 FMC
Gosky EagleView 10x42 ED
Bresser Pirsch 15x56 ED |
|
Sus |
|
 |
Regulus Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2020 Mesaje: 90
Motto: Oh Be A Fine Girl Kiss Me Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Aug 2021 17:04 Download mesaj |
|
|
|
@ valy: Imi e si mie teama de asta, insa am cautat pe cloudynights si SGL combo-ul asta. Pentru vizual zic toti ca e super ok, iar pt astrofoto, eu nu am pretentii mari. Sa fiu sincer, eu fac mai degraba EAA decat astrofoto. Am vazut poze cu ea si un refractor de 5.5 kg, si au iesit mult peste ce asteptari am eu de la imaging. Plus ca, daca ma hotarasc sa pastrez EQ 3-ul, as folosi GTI-ul doar cand plec la cer negru. Pe net, insa, parerile sunt fix 50-50. Unii zic ca merita, unii zic ca nu. Acum, ca tot am facut offtopic, pentru o "ultraportabila", e ok sau nu?
@gpaunescu: de dus l-ar duce (e putin mai usor ca PDS-ul), insa nu-s foarte pasionat de planete, si pt EAA/DSO fara pretentii e mai ok Newtonul. Am avut Nexstar 6SE, superba jucarie, insa pt grab and go, nu se preteaza. Totusi, as alege sa iau Mak-ul si pt ca avand montura deja, EQ3-ul de la PDS-ul recent achizitionat, as avea 2 sisteme optice complete. Plus ca, desi ilogic poate, in mintea mea ies mai castigat sa iau pachetul complet decat sa dau cat costa acum montura simpla. Ca PS: cam aceeasi intrebare de mai sus. La pretul si configuratia pe care as vrea sa o fac, plus erorile mentionate, merita montura asta? |
|
Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020 Mesaje: 830
|
Trimis: 12 Aug 2021 17:50 Download mesaj |
|
|
|
Eu sunt multumit de ea.
Chiar am fost in Bulgaria si de la hotel, din balcon, am aliniat cu o stea si apoi i-am zis sa imi arate M10, M22, M53 si alte cateva M-uri: toate erau in campul vizual si se vedeau foarte bine.
Deci e portabila si buna la banii astia din punctul meu de vedere. _________________ Reflector: Celestron C6, TS-PHOTON 8" F4 Newton
Refractor: TS-Optics SD Apo 102 mm f/7, Omegon 90/500
Montura: iOptron GEM28, TS-Optics AZ5 Alt-azimuthal
APM Astro and Yachting 10x50 FMC
Gosky EagleView 10x42 ED
Bresser Pirsch 15x56 ED |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|