Vand refractor APM140 cu FPL53 si Lanthan (F7 / FL 980mm)
A fost cumparat ca si "used item" din Italia de pe un site de vanzari echipamente de astronomie.
Probabil la transport a suferit niste socuri mai mari si a trebuit sa il trimit (in garantie) in Germania la Wellenform pentru realiniere si recolimare. Focuserul a fost si el reparat si reglat.
Acum se prezinta perfect optic si 9/10 mecanic, fiind si foarte usor de colimat (3x3 suruburi push-pull usor accesibile).
Greutatea este de 9 Kg fiind destul de portabil zic eu.
Focuserul de 2.5" rack and pinion are cursa de 95mm. Cu adaptoarele potrivite am reusit sa il folosesc si cu Binoviewer (Denkmeyer II) fara GPC/Barlow.
Motivul vanzarii este acela ca am gasit un Takahashi la un pret bun, nu doresc sa am 2 refractoare de 5" si 5.5" simultan.
Anuntul este valabil aici dar in curand va fi scos la vanzare si in Europa unde am sanse mai mari sa il dau la pretul dorit, deci astept mai intai aici sa vad daca sunt doritori.
Eu l-am cumparat cu 2200 € transport inclus, il vand aici cu 9990 lei.
Se poate testa in Bucuresti dar prefer sa nu trimit in tara (decat eventual cu plata in avans).
Am avut ocazia sa testez telescopul vizual. E ok optica, nu are probleme. E ok colimat, stelele sunt punctiforme, contrast bun.
Ce m-a surprins e ca distributia greutatii e foarte mult frontal, si atunci pentru echilibrare ai nevoie sa-l prinzi mult in fata. Ceea ce inseamna ca ai nevoie de trepied inalt daca vrei sa te uiti la zenith.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum