Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 237217 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2888 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1320 la data de Joi Oct 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3194
|
Trimis: 17 Oct 2025 14:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Pt Kata
La oculare de peste 70 de grade de exemplu, când misti ochii pe orizontala, adica vrei sa vezi marginea campului vizual din stanga sau din dreapta îți va optura campul vizual ocularul vecin (dispare diafragma de camp din partea opusă unde privesti). La binoclurile cu camp vizual mediu spre mic nu ai aceasta problema de restrictionare a campului vizual, practic cand te uiti in dreapta de exemplu, vezi cu vedere periferică și partea din stanga a FOVului pana la diafragma de camp (cu tor cu diafragma de camp și negrul inconjurator)
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 622
|
Trimis: 17 Oct 2025 14:40 Download mesaj |
|
|
|
Niciodata nu am patit asa ceva, tocmai de asta nici nu am inteles ce ai vrut sa zici, aici ori e o chestie ce tine de anatomie aproape sigur ori de reglaj DIP, dar avand in vedere ca tu ai patit asta sigur e vb de anatomie altfel nu se explica pt ca sigur ai reglat corect DIP. Nu toti avem ochii la fel pozitionati in orbite, asta conteaza mult, si acum inteleg niste lucruri pe care nu le intelegeam pana acum legat de preferinte, de fapt sunt niste nevoi diferite pe care la are fiecare nu e vb de niste mofturi. Deci problema semnalata de tine nu o au toti, cred ca tine de cat de adanc sunt pozitionati ochii in orbite pt ca diferentele pot fi foarte mari de la o persoana la alta.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1932
|
Trimis: 17 Oct 2025 15:13 Download mesaj |
|
|
|
Cristian Kata a scris: | .. si acum inteleg niste lucruri pe care nu le intelegeam pana acum legat de preferinte, de fapt sunt niste nevoi diferite pe care la are fiecare nu e vb de niste mofturi.... |
E bine ca ai inteles! 🙂
Unul dintre cele mai importante criterii pentru mine in achizitionatea unui binoclu a fost si cum se aseaza ocularele binoclului la ochii mei.
Cele mai negative experiente in acest sens le-am avut cu APM 20x80 si APM 8x32.
Pe partea opusa se afla Swarovski SLC 8x56 si 15x56 care parca sunt turnate pentru ochii mei.
Si ca sa nu mai spui ca fac reclama acestei firme o sa adaug ca Swarovski Habicht, toate modelele, nu se potrivesc ochilor mei deloc, nu ma impac cu ocularele lor nicicum.
Iar daca Swarovski nu ar fi avut nici un model care sa-mi etanseze ochii cu ocularele lui, atunci nu as fi cumparat nimic de la ei.
Din fericite seria SLC etanseaza perfect conturul ochilor, e o placere sa-l folosesti.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 17 Oct 2025 15:51 Download mesaj |
|
|
|
Mare-i universul asta....!
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1932
|
Trimis: 17 Oct 2025 15:53 Download mesaj |
|
|
|
Da, are oculare pentru orice moaca! 😅
Ai sa te lamuresti cand o sa-ti primesti NL Pure.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 17 Oct 2025 16:03 Download mesaj |
|
|
|
"Ai sa te lamuresti cand o sa-ti primesti NL Pure." Da )))) Ai punctat bine, atunci o sa ma lamuresc ))))
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6050
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Oct 2025 16:44 Download mesaj |
|
|
|
CristiB a scris: | ... o sa adaug ca Swarovski Habicht, toate modelele, nu se potrivesc ochilor mei deloc, nu ma impac cu ocularele lor nicicum. |
Am avut aceeasi senzatie cand le-am testat dar am gasit o solutie ieftina care imbunatateste semnificativ experienta cu aceste binocluri: cupele de cauciuc cu aripioare de la Baader. Montate pe oculare etanseaza ochii perfect.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
14.07 kb |
Vizualizat: |
de 110 ori |

|
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; TSky 70ED; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9703
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 17 Oct 2025 21:15 Download mesaj |
|
|
|
Domnilor, lovitura de gratie vine de unde nu te astepti. Binoclul cel mai greu de pozitionat corect cu care m-am intalnit este Omegon 2x54mm. Presupun ca aceasta provine de la designul Galilei si de la campul vizual efectiv enorm, de 24 grade. Trebuie doar o eroare mica de asezare a binoclului, sa fie adica inclinat in plan orizontal sau vertical, sau sa fie luneta dreapta mai sus sau mai jos un pic, sau stanga etc si, binoclul care acum cinci secunde dadea imagini cristal, abereaza.
La binoclurile cu prisme mi-am dat seama ca are loc un fel de aliniere automata a binoclului fata de corp care la aceste binocluri galileene grandangulare nu exista.
Dupa ce m-am perpelit vreo doua ceasuri am gasit metoda de aliniere care rezolva problema, un fel de ''manevra Daimaca'' pe steroizi: tin binoclul de oculare si-l sprijin cu celelalte degete in ''V''. Si atunci sa vezi tu rock and roll !
Culmea, am scris ceva pe topic, deorece si acesta este produs in China. Pe cat e de mic , pe atat e de greu, cum il iei in mana iti dai seama ca e un produs de calitate. Dar are problema ergonomica amintita si din review-uri mi-am dat seama ca toate le au, indiferent de producator.
M-am intalnit cu ea si la observatiile cu oculare Galilei de puteri mari. Dar acolo campul este foarte mic si nu se manifesta atat de intens. La telescoape exista avantajul ca daca constat aparitia acestui fenomen pe care nu stiu cum sa-l numesc, ma trag un pic inapoi ca sa vad ocularul si sa-mi ordonez corpul in pozitia corecta fata de ocular. Nu de putine ori, dupa ce ma trageam in spate pentru control, imi dadeam seama ca priveam cu fata si ochiul inclinat fata de axa optica, undeva pe langa marginea stanga ( de obicei) a ocularului. La binoclul grandangular nu ai acest lux, acolo esti una cu el, e nevoie de manevra Daimaca+. Mi-e greu sa o explic, video nu stiu si nu vreau sa fac.
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|