Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
juplog.JPG
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 237217
Numar de utilizatori inregistrati: 2888
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1320 la data de Joi Oct 09, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Discutii despre binocluri chinezesti

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 17 Oct 2025 14:02 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Pt Kata
La oculare de peste 70 de grade de exemplu, când misti ochii pe orizontala, adica vrei sa vezi marginea campului vizual din stanga sau din dreapta îți va optura campul vizual ocularul vecin (dispare diafragma de camp din partea opusă unde privesti). La binoclurile cu camp vizual mediu spre mic nu ai aceasta problema de restrictionare a campului vizual, practic cand te uiti in dreapta de exemplu, vezi cu vedere periferică și partea din stanga a FOVului pana la diafragma de camp (cu tor cu diafragma de camp și negrul inconjurator)

Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 17 Oct 2025 14:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Niciodata nu am patit asa ceva, tocmai de asta nici nu am inteles ce ai vrut sa zici, aici ori e o chestie ce tine de anatomie aproape sigur ori de reglaj DIP, dar avand in vedere ca tu ai patit asta sigur e vb de anatomie altfel nu se explica pt ca sigur ai reglat corect DIP. Nu toti avem ochii la fel pozitionati in orbite, asta conteaza mult, si acum inteleg niste lucruri pe care nu le intelegeam pana acum legat de preferinte, de fapt sunt niste nevoi diferite pe care la are fiecare nu e vb de niste mofturi. Deci problema semnalata de tine nu o au toti, cred ca tine de cat de adanc sunt pozitionati ochii in orbite pt ca diferentele pot fi foarte mari de la o persoana la alta.
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 17 Oct 2025 15:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
.. si acum inteleg niste lucruri pe care nu le intelegeam pana acum legat de preferinte, de fapt sunt niste nevoi diferite pe care la are fiecare nu e vb de niste mofturi....

E bine ca ai inteles! 🙂
Unul dintre cele mai importante criterii pentru mine in achizitionatea unui binoclu a fost si cum se aseaza ocularele binoclului la ochii mei.
Cele mai negative experiente in acest sens le-am avut cu APM 20x80 si APM 8x32.
Pe partea opusa se afla Swarovski SLC 8x56 si 15x56 care parca sunt turnate pentru ochii mei.
Si ca sa nu mai spui ca fac reclama acestei firme o sa adaug ca Swarovski Habicht, toate modelele, nu se potrivesc ochilor mei deloc, nu ma impac cu ocularele lor nicicum.
Iar daca Swarovski nu ar fi avut nici un model care sa-mi etanseze ochii cu ocularele lui, atunci nu as fi cumparat nimic de la ei.
Din fericite seria SLC etanseaza perfect conturul ochilor, e o placere sa-l folosesti.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Oct 2025 15:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mare-i universul asta....!
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 17 Oct 2025 15:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, are oculare pentru orice moaca! 😅
Ai sa te lamuresti cand o sa-ti primesti NL Pure.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Oct 2025 16:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

"Ai sa te lamuresti cand o sa-ti primesti NL Pure." Da Smile)))) Ai punctat bine, atunci o sa ma lamuresc Smile))))
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 17 Oct 2025 16:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

CristiB a scris:
... o sa adaug ca Swarovski Habicht, toate modelele, nu se potrivesc ochilor mei deloc, nu ma impac cu ocularele lor nicicum.

Am avut aceeasi senzatie cand le-am testat dar am gasit o solutie ieftina care imbunatateste semnificativ experienta cu aceste binocluri: cupele de cauciuc cu aripioare de la Baader. Montate pe oculare etanseaza ochii perfect.

cupa-ocular-baader.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  14.07 kb
 Vizualizat:  de 110 ori

cupa-ocular-baader.jpg

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 17 Oct 2025 21:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Domnilor, lovitura de gratie vine de unde nu te astepti. Binoclul cel mai greu de pozitionat corect cu care m-am intalnit este Omegon 2x54mm. Presupun ca aceasta provine de la designul Galilei si de la campul vizual efectiv enorm, de 24 grade. Trebuie doar o eroare mica de asezare a binoclului, sa fie adica inclinat in plan orizontal sau vertical, sau sa fie luneta dreapta mai sus sau mai jos un pic, sau stanga etc si, binoclul care acum cinci secunde dadea imagini cristal, abereaza.
La binoclurile cu prisme mi-am dat seama ca are loc un fel de aliniere automata a binoclului fata de corp care la aceste binocluri galileene grandangulare nu exista.
Dupa ce m-am perpelit vreo doua ceasuri am gasit metoda de aliniere care rezolva problema, un fel de ''manevra Daimaca'' pe steroizi: tin binoclul de oculare si-l sprijin cu celelalte degete in ''V''. Si atunci sa vezi tu rock and roll !

Culmea, am scris ceva pe topic, deorece si acesta este produs in China. Pe cat e de mic , pe atat e de greu, cum il iei in mana iti dai seama ca e un produs de calitate. Dar are problema ergonomica amintita si din review-uri mi-am dat seama ca toate le au, indiferent de producator.
M-am intalnit cu ea si la observatiile cu oculare Galilei de puteri mari. Dar acolo campul este foarte mic si nu se manifesta atat de intens. La telescoape exista avantajul ca daca constat aparitia acestui fenomen pe care nu stiu cum sa-l numesc, ma trag un pic inapoi ca sa vad ocularul si sa-mi ordonez corpul in pozitia corecta fata de ocular. Nu de putine ori, dupa ce ma trageam in spate pentru control, imi dadeam seama ca priveam cu fata si ochiul inclinat fata de axa optica, undeva pe langa marginea stanga ( de obicei) a ocularului. La binoclul grandangular nu ai acest lux, acolo esti una cu el, e nevoie de manevra Daimaca+. Mi-e greu sa o explic, video nu stiu si nu vreau sa fac.

Mircea

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Download topic
Pagina 11 din 11

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact