| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7141
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6169
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4357
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 28 Apr 2026 14:57 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Sunt câteva chestii interesante, știute, dar prezentate de niște filmulețe generate de IA... mi se pare că nu prea au ce căuta la "Aeronautica / Misiuni spatiale"! Părerea mea...
|
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 28 Apr 2026 16:44 Download mesaj |
|
|
|
Si de ce nu le stergi boss?
_________________ Fujinon 10x50FMTR sx; AR80 F15; TS102SD F7 |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 28 Apr 2026 17:54 Download mesaj |
|
|
|
| Pentru că au fost postate de doi colegi cu multă experiență și aștept să văd care-o fi motivul postării de ficțiune IA... că o fi un motiv, nu?
|
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 28 Apr 2026 18:55 Download mesaj |
|
|
|
Daca tii la sectiunea pe care o pastoresti fa ceea ce trebuie! Motivele pot fi secundare ..
_________________ Fujinon 10x50FMTR sx; AR80 F15; TS102SD F7 |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 28 Apr 2026 19:59 Download mesaj |
|
|
|
| Hai că mai încerc o dată: o parte din ideile susținute de textul clipurilor merită discutate și dezvoltate, dar nu înțeleg de ce-au fost prezentate sub forma unor filmări inexistente în realitate! Mi-ar plăcea să aflu motivul, dar dacă nu vrea nimeni să explice, atunci asta e, dar tot la fel de mult mi-ar plăcea sa se discute aici despre ce presupun c-a vrut Dragoș să inițieze!
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Apr 2026 20:00 Download mesaj |
|
|
|
Desi postarile cu Feynman sunt de obicei facute cu AI, conteaza continutul. Asa cred eu. Parerea mea.
Si din punctul de vedere al unui moderator, ca am fost si eu si zoth, ar trebui sa aiba acelasi subiect cu cel al sectiunii. Ori, o misiune pana pe Marte cred ca nu e o drumetie la munte, sau altceva. Parerea mea.
Poate niste argumente bine argumentate erau bine venite.
PS. A trecut doar un minut intre postarea lui Marius, si a mea. Asa ca revin. Eu sper ca poate va fi o discutie despre punctele de vedere ale celor cre sustin ca o misiune pe Marte acum este cam putin fiabila, si alte solutii la care poate ca altii nu s-au gandit.
Asa ca am sa incep eu.
1. Utilitatea unei astfel de misiuni, acum?
2. Alternative?
_________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10039
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 28 Apr 2026 23:39 Download mesaj |
|
|
|
Necredinciosii si ereticii care pun la indoiala sfanta colonizare martiana, sa fie dati pe mana Inchizitiei !
Iar SRI, SIE, CNA, Unitatea ''Doi si-un sfert'' si Jandarmeria ar trebui imediat sa inceapa interogatoriile !
Sau nu ?
Am mai vazut pe forum filmul acesta de n-spe ori. Va este dor sa dati pe cineva afara ? O vreme v-ati abtinut de la acest sport. Ca apoi sa va smiorcaiti ca e forumul aproape gol...
Nu sunteti de acord cu ce spune filmuletul acela ? Poftiti, exprimati-va! Dar nu prin cenzura. Deocamdata nici un echipaj uman nu a zburat spre Marte. Se discuta idei, propuneri, proiecte. Precum filmuletele postate.
SE DISCUTA !!!
NU SE CENZUREAZA
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5277
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 29 Apr 2026 01:56 Download mesaj |
|
|
|
| Mircea Pteancu a scris: | Iar SRI, SIE, CNA, Unitatea ''Doi si-un sfert'' si Jandarmeria ar trebui imediat sa inceapa interogatoriile !
Sau nu ?
|
NU
| Citat: | Acest video este un AI, un fals. Cand vezi un video la care capul celui care vorbeste face miscari bruste, iar vocea vorbeste pe un ton monoton, sigur e un fals, creat cu AI. Cand vezi mici diferente fata de imaginea pe care o stii a celui care vorbeste sunt mari sanse sa fie AI.
...
Din pacate, AI este folosit de oameni pentru a mintii, pentru a omori, si asta se poate intoarce impotriva noastra, a tuturor. Asa ca sa nu ne plangem ca AI invata toate relele. Noi il invatam.
|
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
152.38 kb |
| Vizualizat: |
de 743 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3453
|
Trimis: 29 Apr 2026 07:39 Download mesaj |
|
|
|
O misiune pe Marte, la fel ca cea trecută pe Lună, va fi posibilă doar când li se va umfla pipota pentru așa ceva în marile puteri. Dar acum au alte "misiuni" aici pe Pământ. Până la Marte ne mănâncă Pământul!
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 29 Apr 2026 09:46 Download mesaj |
|
|
|
Cu tehnologia de acum, consider că este imposibilă o misiune pilotată directă spre Marte asemănătoare ca profil celor lunare: o singură lansare, traiectorie directă spre Marte, modul orbital marțian, modul de coborâre, lansare de pe Marte, revenire pe Terra.
Probabil, ar fi posibil cu lansări multiple de pe Pământ, fie cu asamblarea pe orbita terestră a unei structuri capabilă să ducă totul spre Marte, fie cu misiuni diferite directe spre Marte, cu scopuri precise în cadrul etapelor gândite de NASA, era să zic de Tramp...
| Mircea Pteancu a scris: | | [..] colonizare martiana [...] | Nu este un topic despre colonizare, ci doar despre amartizare cu oameni la bord...
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 29 Apr 2026 10:13 Download mesaj |
|
|
|
O singura misiune directa cu echipaj uman este acum exclusa. Doar daca vrem sa trimitem pe cineva, ca sa scapam de el definitiv intr-un mod extrem de scump si sadic. Pentru ca problema radiatiilor cosmice si solare inca nu are o rezolvare convenabila.
Multiple trimiteri de echipamente pentru diverse sarcini inaintea misiunii umane este valabila teoretic doar daca putem asigura amartizarea lina a unor ''pachete'' cantarind zeci de tone. Si asta cu costuri exorbitante.
Toate astea in cazul in care exista o justificare puternica si clara a unei astfel de misiuni. Exista insa si problema increderii intre potentialii initiatori ai unei misiuni. Astfel, a aparut o informatie despre un fenomen care se intampla pe Marte, care nu are inca o explicatie acceptata de toata lumea. Si cum in ultimul timp lumea e patrunsa de neincredere chiar intre vechi aliati, situatia e in aer.
https://youtu.be/w6AQ8ut9soU
_________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5277
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 29 Apr 2026 23:41 Download mesaj |
|
|
|
| MariusP a scris: | | Hai că mai încerc o dată: o parte din ideile susținute de textul clipurilor merită discutate și dezvoltate, dar nu înțeleg de ce-au fost prezentate sub forma unor filmări inexistente în realitate! Mi-ar plăcea să aflu motivul, dar dacă nu vrea nimeni să explice, atunci asta e, dar tot la fel de mult mi-ar plăcea sa se discute aici despre ce presupun c-a vrut Dragoș să inițieze! |
No, tulai Doamne, asta-i conspiratia lu' Feynman!
SpaceX is targeting an initial public offering around the time of Musk’s birthday on June 28, which could value the company at some US$1.75 trillion, Reuters has reported.
|
|
| Sus |
|
 |
|