Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Delfinul_(Prelucrată).jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241784
Numar de utilizatori inregistrati: 2934
Cel mai nou utilizator inregistrat: iGotUSEO
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Problema colimarii rezolvata?

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Lunete/Telescoape

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 16 Mai 2026 01:16 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

In principiu, la fel ca la alte telescoape. Cu diferentele respctive. Mai mult cannd termin constructia.
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 03 Iun 2026 15:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Atunci cand vrei sa faci ceva nou, sa faci un experiment, sa construiesti ceva nou, evident ai nevoie de piese, de materiale, si multe din ele nu le gasesti la piata, si nici macar in tara, la preturi convenabile, sau chiar la nici un pret. Si inevitabil, cumperi uneori lucruri care nu se potrivesc, sau sunt in surplus, pentru ca in timp ai uitat ca mai aveai. Si de aceea, le vinzi, in pierdere. Care uneori este semnificativa. Dar nu m-am apucat sa cer bani cuiva, ca am eu un proiect, si asa mai departe.

Cei mai vechi de pe forum poate isi mai amintesc faptul ca am mai prezentat in trecut cateva idei. Unele mici, altele poate nu erau bune, dar nu am crezut ca o sa fiu jignit ca vand. De cele mai multe ori la preturi foarte avantajoase, pentru ca nu imi mai trebuie, sau pentru ca am nevoie de alti bani sa cumpar altceva.

Exista insa unii oameni care stiu, sa te eticheteze, sa te jigneasca, pentru ca e usor sa scrii pe forum. Si pentru ca ei se pretind a fi mari cunoscatori de caractere, doar citind ceva. Si se pare ca nimeni nu vrea sa-i puna la locul lor.

De aceea nu voi mai continua aceasta postare, pentru ca mi se pare profund incorect. Si nici alte proiecte nu voi mai posta aici. Oricum, ce e important pentru acest proiect este deja expus, si oricine poate sa il reproduca si sa-l testeze.

Postarea cu ignirile o puteti vedea aici. A zecea postare de pe pagina.

https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.p...;start=630

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

Motto: Memento mori!

MesajTrimis: 03 Iun 2026 16:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

dragos.n a scris:
Postarea cu ignirile o puteti vedea aici. A zecea postare de pe pagina.

https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.p...;start=630

Asta?
IACOB DUMITRU a scris:
Întrebarea dumneavoastră, pentru cunoscători, suna a spovedanie.
Pentru a ști sa se ferească de cei fără de rădăcini, fără de respect, fără de cei șapte ani de acasă, fără de compasiune, “vânzătorilor” de orice si oricând intr-un binecunoscut cuvânt.
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 03 Iun 2026 16:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dragos

Nu despre tine sau despre cele vandute de tine vorbeste ''faptasul'' acolo. Tie ti-a raspuns dar vorbea despre altii si la altfel de ''vanzari'' se referea. Sper sa intervina si sa confirme ca am inteles bine.

In nici un caz nu meriti sa fii jignit, inttodeauna ai fost de partea adevarului si a dreptatii. Si eu m-am ciondanit cu tine demult, pe tema ???, atunci credeam ca am dreptate. Timpul a demonstrat insa ca nu, ca tu ai avut dreptate si tu ai fost de partea corecta. Iata de ce, la distanta de vreo 15 ani, imi cer scuze pentru derapajele din acea vreme si pe acel subiect.

Mircea

Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Iun 2026 16:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mircea, daca citesti partea de inceput, cu spovedania, vezi ca se referea la mine.

Ce a fost odata, si nu s-a repetat, a trecut. In cazul de fata, se repeta constant. Iar unii nu vad.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 03 Iun 2026 18:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dragos.n si eu cred ca nu se referea la tine. Se observa in contextul discutiei ca "vanzatori" are intelesul de oamenii fara scrupule, care sunt capabili sa-si vanda orice pentru ca nu au "radacini", "compasiune", "sapte ani de acasa". El poate nici nu stie ca te simti jignit! Sunt sigur ca este o neintelegere, aici pe forumuri se intampla des, este unul dintre dezavantajele faptului ca, cu netul asta, nu mai vorbim fata catre fata si se pot crea confuzii!

Ultima modificare efectuata de catre tudor la 03 Iun 2026 18:09, modificat de 1 data in total
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 03 Iun 2026 18:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cititi mesajul de dinainte, si vedeti la cine se refera.
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 03 Iun 2026 18:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Functioneaza instalatia?
Sus
Night
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024

MesajTrimis: 05 Iun 2026 01:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

În mod ideal aș vedea o secundară levitând într-un câmp magnetic, dar probabil așa vor arăta newton-i-e-ne-le peste 100 de ani. Totul controlat electro-magnetic, și principala.

Mecanic, soluția cu șină este excelentă. În era imprimantelor 3D cred că se pot face relativ ușor modele glisante cu locaș de blocaj pt. secundară. Colimarea aș face-o cu o cameră astro, ca pentru foto în liveview pe stele. Acum mă gândesc, că pentru un newtonian dobson fără urmărire, ar merge și o țintă de lumină terestră, aflată la câțiva km (însă acum intervine turbulența, ca factor negativ determinant).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Lunete/Telescoape Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact