Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Lovejoy_copy.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 225090
Numar de utilizatori inregistrati: 2843
Cel mai nou utilizator inregistrat: GabiBirsanu
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 543 la data de Vin Mar 29, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Fragment dintr-o nuvela de a mea


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Science Fiction

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Forever_Man
Membru
Membru


Data inscrierii: 04 Iun 2005
Mesaje: 1924



Localitate: Europa, Călărasi

MesajTrimis: 25 Noi 2006 15:20 Download mesaj
Titlul subiectului: Fragment dintr-o nuvela de a mea
Raspunde cu citat (quote)

Acesta e un fragment dintr-o nuvela scrisa de mine acum 5 ani, pe la 12-13 ani. Eu si cu prietenii mei ne ratacisem in padure, si dupa mai multe aventuri am fost rapiti de extraterestrii:




Nu, nu erau ei. Nu erau ei în realitate, ci numai în vis. Sculat de un tunet, Bogdan se ridică brusc în capul oaselor. Încă erau în pădure. Fusese doar un vis. În curând avea să devină real. Așa de repede ? Dar putea să mai prelungească această minunată aventură. Le va convinge pe fete să se întoarcă. Și chiar dacă nu vor vrea, se va întoarce cu Cosmin. Și cum fetelor le e frică singure prin pădure, vor merge cu ei. Asta era toată rezolvarea. Avea o presimțire că în camera din cetate în care nu ajunsese se află ceva mai mult decât extraordinar și incredibil. Ceva de domeniul imposibilului. Fulegră ! Și în lumina acelui fulger, Bogdan zări pe cer ceva nedeslușit. Încremeni. Se uită în continuare spre acel loc de pe cer. Nu putea să zărească nimic. Într-o clipă se tulbură groaznic. Văzu o sclipire pe cer. Apoi alta și tot mai multe. Afară era senin. Da, era senin. Atunci, ce fusese cu fulgerul acela ? Până să găsească explicația, se produse unul nou, urmat de o bubuitură grozavă. Și ceilalți copii se treziră. Pe cer se întindea o dâră de foc. Ea se prelungea după peretele de stâncă. Ce erau toate acestea ? Dâra de foc se îngroșa văzând cu ochii, și din ce în ce mai repede. Cuprindea tot cerul. Pe partea cealaltă a râului izbi pământul o bilă de foc. Fetele începură să țipe. Ce, ce se întâmpla ? Visau ? Tot pe partea cealaltă mai căzu o bilă de foc.
- În pădure ! Să mergem în pădure ! țipă Cosmin pentru a putea fi auzit în zgomotul cerului care ardea și al bilelor ce izbeau pământul.
Copiii intrară în pădure. Erau puțin mai în siguranță decât pe malul râului. Focul de pe cer se coloră în albastru și apoi în alb. În pădure se vedea aproape ca ziua. Începu să fulgere din nou și din ce în ce mai des și ajunse la un moment când fulgerările se înșiruiau una după alta. În jur nu se mai vedea nimic. Alb peste tot. Asta era călătoria spre Lumea de Dincolo ? Așa este când mori ? Copiii nu se mai vedeau unul pe altul și oricât de tare țipau, nu se puteau auzi. Lumina dură câteva minute. Când se stinse, totul reveni la normal. Nici focul nu mai ardea. Bogdan, încă nu își dădea seama ce se întâmplase.
- Oau, ce-o fi fost asta ?! Tu ce zici Cosmine ? Cosmine ?
Bogdan se uită în jur speriat. Nu mai era nimeni lângă el. Trebuia să se trezească neapărat. Dar acesta nu era un vis. Lui Bogdan nu îi venea să creadă ce se întâmpla. Unde îi dispăruseră prietenii ? Era foarte ciudat. Ce se va face singur ? La fel se întreba și Cosmin, Diana, Cassiana și Cristina. Și ei erau singuri, dar nu în altă parte a pădurii, ci în același loc. Dar nu erau singurii. Toți cei peste 100 de hoți, se aflau în aceiași situație. Numai cei 6 tineri din peșteră scăpaseră. Auziseră și ei bubuitura. Dar doar atât. Bogdan făcu un pas. Părea totuși încă viu. Sau poate când ești mort te simți la fel ca și atunci când ești viu. Dar poate, că acum fiind fantomă, va putea zbura. Nu reuși acest lucru. Nu mai înțelegea nimic. Merse către râu. Și aici totul părea normal. Cel puțin la prima vedere, și în întunericul nopții. Bogdan se așeză în adăpost și adormi. Spera ca de dimineață când se va trezi, va fi alături de prieteni. Același lucru îl făcuse și Cosmin. În schimb, fetele rămaseră în pădure, plângând. Ce se întâmplase în acea noapte, nu aveau să afle prea curând. Dar cu siguranță, era ceva inexplicabil.
Bogdan se trezi. Era noua zi. Sau poate că nu. Băiatului i se păruse că dormise mult, dar afară era încă noapte. Oare cât era ceasul ? De-ar fi avut, ce bine ar fi fost. Încercă să se culce la loc, dar nu îi mai era somn. Simțea că acum ar fi trebuit să fie dimineață, dar nu știa de ce nu e. Într-un moment de revelație realiză ceva. Era ceva teribil. Era o explicație totuși. Nu adevărată într-u totul, dar o explicație. Soarele explodase ! Doar așa se putea explica deocamdată explozia și întunericul care era acum. Afirmațiile sprijineau teoria, dar era și una contradictorie. Dacă Soarele ar fi explodat, Pământul ar fi fost distrus. Deci până la urma ce se petrecuse ? Afară începu să se lumineze. Nu era o lumină venită de pe cer, de la Soare, ci una care venea de nicăieri și care lumină tot locul. Bogdan văzu pe cineva lângă el. Se sperie. La fel făcu și Cosmin. Afară se lumină și mai mult, și băieții văzură mai bine persoana de lângă ei. Astfel, lângă Bogdan apăruse Cosmin și viceversa. Se vedeau ca niște fantome puțin mai bine conturate.
- Ce faci ? întrebă Bogdan, și Cosmin îl văzu mișcând buzele.
- Nu te aud ! spuse el. Stai puțin ! Cosmin luă un băț și scrise pe pământ: Bogdane, tu ești ?
Bogdan luă și el un băț și îi răspunse: Da ! Unde sunt fetele ? Era clar că ele, oriunde s-ar afla, nu veniseră în adăpost. Cosmin ieși și privi spre pădure. Acolo zări 3 fantome. Trebuiau să fie fetele. Bogdan ieși și el, și cei doi băieți se avântară spre pădure. Dar fu prea târziu. Lumina se stinse și toți dispărură. Erau din nou, fiecare pe cont propriu. Cosmin ridică o creangă și o vântură în aer. Așteptă un răspuns, pe care nu îl primi. În locul unde era Bogdan, creanga se afla la locul ei. El se întoarse la adăpost și se puse pe așteptat o nouă lumină. De data aceasta așteptă mult și bine. Nu se mai întâmplă nimc câteva ore bune. Afară tot nu se luminase. O nouă teorie îi răsări în minte. Puțin mai realizabilă decât prima, dar incredibilă. Timpul se oprise. Oare în câtva timp Universul avea să se contracte ? Timpul va curge înapoi. Un fior îi trecu prin șira spinării. Era o teorie de groază într-un fel. Hotărî să nu mai stea degeaba și să plece la drum. În două zile va ajunge în oraș și va vedea ce se întâmplă și acolo. Era îngrozitor de jur împrejur. De oriunde, un animal putea să îi sară la gât. Arbaleta era singurul mijloc de apărare. În timp ce se gândea la aceste lucruri peste tot prin pădure apărură sute de ochi verzi. Bogdan țipă și căzu. Scăpă arbaleta din mână. Se ridică și vru să o ia la fugă înapoi, dar și aici zări aceiași ochi verzi. Așa ceva era prea de necrezut. Trebuia să fie un coșmar. E adevărat, unul ce părea real de-a dreptul. Trebuia să se trezească. Ochii se apropiau. În curând avea să fie prins și se va trezi, ca din orice astfel de coșmar. Ochii se repeziră spre el cu o viteză extremă. Îl înconjurară și se înălțară până la cer. Formară un portal. Aici Bogdan se rdica puțin câte puțin de la pământ. Și se ridica spre înaltul cerului. La capătul tunelului apărură două mâini, de o culoare nedefinită. Ele îl apucară pe băiat și îl băgară într-o încăpere, în care se aflau și prietenii lui.
- Asta a fost ! exclamă Cosmin. Asta a fost toată enigma.
- Ce enigmă ? întrebă Bogdan mirat.
- Privește în jur.
Bogdan privi și nu prea înțelese ce vedea.
- Ce-i asta ? Unde ne aflăm ?
- Multă vreme am încercat să ne imaginăm, dar nu am reușit. Dar acum, nu numai că ne putem imagina, dar ne și aflăm într-un astfel de loc.
- Tot nu înțeleg ce văd !
- Nici eu nu prea înțeleg, dar privește și compară cu lumea noastră.
- Bine, compar. Față de lumea noastră, această încăpere pare a avea ceva în plus, dar nu îmi dau seama ce.
- Îți zic eu ce are în plus, a 4-a dimensiune !
- Oau ! Dar cum e posibil ? Eu zic așa: o dimensiune e o linie, două dimensiuni un plan, să zicem podeaua, și trei dimensiuni tot spațiul, să zicem o cameră. Întrebarea este: unde este cea de-a patra dimensiune ?
- În jurul tău !
Era o imagine dincolo de orice imaginație. Copii vedeau ce a de-a 4-a dimensiune, dar nu puteau să o conștientizeze.
- Unde credeți că ne duce această probabilă navă spațială ? întrebă Cristina.
- Poate spre Lumea de Dincolo. Universul nostru are doar 3 dimensiuni. Oricum, orice ni s-ar întâmpla, eu sunt foarte fericit că am putut vedea astfel de lucruri. Apropo, am uitat să discutăm despre culoarea acelor mâini.
Într-adevăr, mâinile aveau o culoare și ea de neimaginat. Era afară din orice spectru. Nu se putea explica.
- Dacă stau acum să mă gândesc la ele, nu pot. Le văd doar forma, fără nici o culoare. spuse Bogdan.
- Dar cum e posibil ? Doar le-am văzut adineauri ? întrbă Cassiana.
- Culoarea pare afară din orice spectru. Adică noi ne imaginăm ultraviolete de culoare mov iar infraroșiile de culoare roșii. Asta nu înseamnă că ele nu ar putea avea alte culori. Deci mâinile ar putea fi din cele două spectre, dar atunci nu le-am vedea. Deci ele trebuie să fie or din al nostru: știți, culorile curcubeului; or dintr-unul pe care noi putem să îl vedem, dar care nu există pe Pământ. Și cred că varianta a doua e mai plauzibilă. explică Cosmin.
- Am și eu o explicație ! interveni Bogdan. Mâinile fac parte dintr-un spectru din cea de-a 4-a dimensiune.
- Da, e mai logic așa.
- Știți ce zic eu ? întrebă Cassiana. Culoarea mâinilor ar putea face parte din ultraviolete sau infraroșii. Și noi putem să le vedem deoarce, cine știe ce ne-au făcut la creier sau la ochi.
- Și teoria asta e bună. spuse Cosmin și se așeză jos și începu să viseze.
Nava spațială părăsise de mult sistemul solar. Se îndrepta spre centrul galaxiei. În camera unde se aflau copiii existau și ferestre. A fost o adevărată provocare găsirea lor în cele 4 dimensiuni. Dar rezultatul a fost spectaculos. Galaxia era minunată. Era un spectacol unic. Până atunci, poate nici un pământean nu mai străbătuse aceste drumuri. Stelele deveneau din ce în ce mai dese. Deodată nava încetini. Pe fereastră se vedea o planetă albastră, de genul Pământului. Nava intră în atmosferă. Pe aici zburau...
- De necrezut ! exclamă Diana.
- Sigur am murit și ăsta e raiul.
La vederea pegașilor, copiii intrară în extaz. Nava ateriză într-un aeroport în care se mai aflau și alte zeci de nave. Ușa camerei se deschise și un pământean intră.
- Vă așteptam ! spuse acesta.
Știa limba română. Ăsta trebuia să fie pe bună dreptate Raiul. Copiii ieșiră din navă. În depărtare se ridica un oraș plutitor.
- Unde suntem ? întrebă Cosmin.
- La mijlocul distanței dintre planeta voastră și centrul galaxiei. răspunse pământeanul.
La orizont tocmai se ridica un soare albastru de toată frumusețea. Pe cer, 3 luni mai mari decât Luna Pământului, sclipeau luminate de soare. Pe cea mai apropiată se zărea un oraș. Pământeanul îi conduse pe copii într-un bloc, în biroul lui.


Daca ati avut rabdarea sa cititi pana aici Smile , ce parere aveti ?

_________________
BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200
Sus
raduM
Membru
Membru


Data inscrierii: 13 Noi 2006
Mesaje: 1159

Motto: File not found. Nobody leaves the room!

Localitate: Romania

MesajTrimis: 25 Noi 2006 16:59 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Simpatic tare.

Dar: Chestia cu "fulgerul si bubuitura" e desueta. Daca tot e-n padure, mai bine-l faci pe Bogdan sa se trezeasca cu o alta viziune: sa vada padurea ca pe un decor de teatru, fetele tipa mecanic, el "vede" actiunea extraterestra asupra lor si o reprezinta prin actiune fizica, maxilarele sunt actionate de sfori, tipatul mut: fracventa e pierduta deja, focul e stangaci pictat pe decor. Socul trecerii la alta dimensiune adus la spaimele copilariei: spaime atavice ale ridicarii cortinei.
Chestia cu adormitul> cum poate adormi, daca e intr-o astfel de situatie? Fa-l sa incerce o schimbare, ceva... da din picioare, da din maini, nimereste sa lase urme pe pamant si constata ca i se raspunde...
Inca ceva: Cristina vorbeste de o "posibila nava spatiala" a carei posibilitate ar trebui s-o introduci anterior...
Imaginea socanta a trecerii nu se potriveste cu extraterestrul care stie romaneste. Justifica trecerea respectiva, coborand treptat tensiunea.

Una peste alta, e dragut.

PS> Critici, voi, cu flori desarte care roade n-ati adus... Laughing

_________________
הבה נגילה
Sus
padme
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Mai 2008
Mesaje: 30

Motto: "Omul are nevoie de Dumnezeu; ceea ce e cel mai uluitor e ca Dumnezeu are nevoie de om, altfel nu l-ar fi creat"

Localitate: Italia

MesajTrimis: 08 Aug 2008 10:07 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

daca tu ai scris chestia aia pe la 12-13 ani...esti tare ! tocmai d-aia critica lui raduM e una constructiva ! pe undeva are dreptate, dar trebuie sa tina cont si de faptul ca tu erai un copil si a fost scrisa din aceasta perspectiva, cu tot cu temeri. copii sunt speriati si fascinati totodata de lucruri necunoscute, fulgere si alte zgomote, dar si foarte curiosi si curajosi sa vada ce s-a intaplat ! focul, o fi el stangaci, dar reprezinta lumina si caldura in noapte, iar copii sunt fascinati de foc, sa aprinda un foc, foc de tabara, etc. si banuiesc ca acum ai ajuns la o anumita "maturitate" si poti sa o slefuiesti si sa vezi care sunt "golurile". banuiesc ca nu e singura ! oricum, scriind ajungi sa-ti organizezi ideile si sa castigi experienta. pentru fiecare autor "prima carte" de fapt e ultima dintr-un sir lung de manuscrise. pana la urma cine stie ??!! un Arthur C.Clarke roman ??!! Very Happy faptul ca ai primit critici inseamna ca ai facut ceva, era mai grav daca nu primeai nimic Laughing
si pana la urma poate ne spui si noua ce-ai mai facut si cum arata nava aia ca m-ai facut curioasa si destinatia- daca soarele era albastru, lumina de pe planeta era albastra ?? trebuie sa introduci si descrii aceste lucruri-nava, planeta, orasul, etc. in primul rand pentru ca sunt diferite si fascinante totodata si simti nevoia sa le descrii si trebuie sa stimulezi si imaginatia cititorului sa "vada" ce ai vazut tu !
cat despre faptul ca respectivul vorbea romaneste, nu trebuie sa te mire raduM si Arthur are in odiseea spatiala 2010 parca, un episod in care un cioban sta de vorba cu niste oameni ciudati care vorbeau perfect limba basca si in afara de asta, am vazut la tv intr-o emisiune despre existenta et-(in italia transmisa emisunea) -cum un tip s-a prezentat cu fotografii si inregistrari, sustinand ca are/a avut o intalnire si chiar o relatie cu asemenea fiinte, care vorbeau limba italiana ! la intrebarea si nedumerirea lui i s-a raspuns ca "ei" stiu toate limbile pamantului intrucat vin aici de milioane de ani ??!! asa ca daca e sa o luam pe alta parte, micul Forever_Man a prevazut cumva aceasta posibilitate, pe care poate sa o exploateze la maxim in nuvela lui ! aa! fiintele respective din fotografii erau umanoide si foarte frumoase !!??? p.s, nici unul din expertii prezenti in emisiune, care se ocupau mai ales cu descoperirea falsurilor in inregistrari si declaratii nu a contestat ce a zis tipul respectiv ! credeti ca nu au avut curaj ? oricum, el a fost invitat, lucru care l-a si spus, a zis ca ceea ce a vazut cu ochii lui si a fost lasat sa faca foto, tocmai sa se convinga pe sine ca nu are halucinatii si nu-l poate convinge nimeni de contrariu !
spor la treaba si astept ! Wink
Sus
Cristi M.
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iun 2007
Mesaje: 273



Localitate: Bologna, Italy

MesajTrimis: 08 Aug 2008 16:07 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nu vreau sa critic deocamdata, dar povestioara ta e captivanta. Astept continuarea. Very Happy
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Science Fiction

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact