Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 14 Noi 2008 22:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: Adaptor foto aproape "home made" |
|
|
|
adaptoare pt camere foto compacte si dslr facute din PVC (komatex) ce se monteaza pe ocular
Descriere: |
partea decupata este pt a avea acces la focalizatorul de pe obiectivul dslr-ului |
|
Marime fisier: |
958.87 kb |
Vizualizat: |
de 6173 ori |

|
se monteaza adaptorul pe ocular si aparatul foto in adaptor |
|
870.6 kb |
de 6173 ori |

|
|
803.65 kb |
de 6173 ori |

|
|
986.5 kb |
de 6173 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Noi 2008 23:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cum e materialul asta in forma asta? Nu se faramiteaza/ciupeste la colturi? E rigid?
_________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 14 Noi 2008 23:48 Download mesaj |
|
|
|
Nu este casant, chiar este destul de moale sa zic, iar ansamblul format devine foarte rigid (solid) atunci cand sunt mai multe placi suprapuse. Sunt placi de 6 mm grosime (1200mmX3000mm are o placa intreaga) taiate in prima faza cu cutter-ul si apoi aduse la cotele dorite cu masina de taiat aluminiu. La interior am folosit carote de diametrul dorit. La cel pt dslr am folosit 22 placute de 6 mm lipite intre ele cu adeziv special pt acest material.
|
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 15 Noi 2008 01:24 Download mesaj |
|
|
|
Pai si de unde imi iau un asemenea material? Ca pare o chestie buna la toate: poti face din ea o gramada de felul de adaptoare si chiar carcase in care sa pui oglinzi, prisme sau vreo lupa.
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

|
Trimis: 15 Noi 2008 10:21 Download mesaj |
|
|
|
Eu cumpar asemenea material de la Geplast ( www.geplast.ro si vezi unde au locatii de desfacere). Intr-adevar se pot face multe lucruri din komatex. Mai sunt si alte materiale, komaplus mai putin dens si komadur mai dens. Komatex-ul este tocmai bun pentru prelucrat.
Ti-ar trebui totusi o masina de taiat pentru ca doar la cutter nu vei putea sa tai niciodata drept si fara margini nedorite.
Si inca ceva: daca nu ma insel, cel de 6 mm grosime e vreo 25 de euro metrul patrat si astfel adaptorul pentru dslr a ajuns pe la vreo 10 euro, ceea ce e destul zic eu.
|
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 15 Noi 2008 10:31 Download mesaj |
|
|
|
Ma gandeam la un spectroheliograf sau spectroscop. Macar cevamarunt mai intai, simplu. Pentru structura ma gandeam la ceva din carton, polistiren expandat vopsit sau polistiren extrudat. Si lemnul era o optiune, dar e mai greu de prelucrat.
|
Sus |
|
 |
stefan Membru

Data inscrierii: 30 Mai 2008 Mesaje: 92
|
Trimis: 19 Noi 2008 11:53 Download mesaj |
|
|
|
pentru cei din bucuresti, pot vizita magazinele de arta de la hanul cu tei, acolo gasesti doarte multe tipuri de materiale de machete (sunt la arhi, si de acolo ne preluam materialele).
de la lemn de balsa, care este moale ca branza, pana la musse, care este un sanvis de placute din ceva poliblahblah si spuma, cam tot de aceeasi provenienta. merita sa faceti o vizita, plus ca au si instrumente de taiat/lipit. tin sa pecizez ca instrumentele de taiat nu sunt pe baza de laser, sau alte nazdravanii, sunt nimic altceva decat cutere, si alte sa le zic "variatii de forma"
o placa de 100/70cm costa cam 15 lei, daca nu ma inseala memoria
la hanul cu tei, in lipscani, sunt mai multe astfel de magazine, dar mai este unul si pe langa gara...cu ocazia asta poate va starniti si interesul pentru arta
_________________ think pink! |
|
Sus |
|
 |
stefan Membru

|
Trimis: 19 Noi 2008 11:56 Download mesaj |
|
|
|
pentru placile de musse nu folositi super glue, sau prenadez, pentru ca se arde
ca lipici destul de bun pentru orice ati putea gasii acolo, recomand Bizon, e un tub mare, transparent, si tuguiat la varf...sper sa va orientati bine din ce v-am zis
numai bine & cer senin
|
Sus |
|
 |
stefan Membru

|
Trimis: 19 Noi 2008 18:52 Download mesaj |
|
|
|
haha, eu abea acum realizez ce bine se preteaza tipul asta de adaptor la ce am eu nevoie...nici nu prea am citit bine titlul
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

|
Trimis: 20 Noi 2008 09:25 Download mesaj |
|
|
|
Fotografie afocala...
|
|
Sus |
|
 |