Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235064 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
romancoins Membru

Data inscrierii: 28 Feb 2008 Mesaje: 94
|
Trimis: 05 Dec 2008 22:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: Dobson GSO vs. Skywatcher |
|
|
|
Buna tututror,
A venit vremea sa-mi iau un dobson. Pentru a evita uzura morala prematura m-am decis pentru 10 toli (250) - cu care sper ca voi fi multumit mult timp.
Din cate am vazut am de ales intre GSO 250/1250 si Skywatcher 250/1200 (alegeri limitate de bugetul meu - nu zic ca nu mi-ar place meade . Ca si specificatii tehnice sunt foarte apropiate, diferenta mai notabila este faptul ca oglinda la skywatcher este din pyrex (un lucru care nu cred ca este foarte edificator) si. In schimb gso are un pret cam cu 25% mai mic...
Intrebarea mea este... are cineva un dob GSO - as vrea sa stiu ce calitate optica are?
Din cate am citit sunt toate de la mama Synta... dar s-ar putea ca optica de GSO sa nu fie asa de buna ca la Skywatcher... lambda etc...
Ii rog pe cei care au avut sansa sa puna mana pe optica GSO sa-mi spuna parerea lor obiectiva.
Va multumesc anticipat!
Cu respect,
Janos _________________ Timi |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 05 Dec 2008 23:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cred ca SkyWatcher e mai nimerit. GSO face lucruri bune in general, dar ca mai toate chinezariile nu exista o consecventa in productie. Intr-un lot pot sa fie 3 bune si 2 proaste si sa-ti pice tocmai din ultimele doua. Nici Skywatcher nu e cap de lista dar e cel mai recomandabil din cele doua. Nici Meade-ul nu mai este ce era o data asa ca nu-ti fa griji. Practic Meade e Made in China de ceva timp (poate doar catadriopticele alea de mii de euro sa fie mai ferite). Am avut de exemplu niste oculare Super Plossl chinezesti dar le-am maritat rapid, diferenta ca de la cer la pamant fata de versiunele japoneze. |
|
Sus |
|
 |
romancoins Membru

Data inscrierii: 28 Feb 2008 Mesaje: 94
|
Trimis: 16 Dec 2008 17:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: Multumesc |
|
|
|
Sa stii ca am avut aceleasi argumente pe care le-ai enumerat si tu mai sus. Am optat pt. un dobson skywatcher de 10". Multumesc! Janos _________________ Timi |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|