Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 22 Iun 2006 11:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
cris a scris: | Eu cred ca lucrurile sunt clare:
- In reactiile chimice masa se pastreaza.
- in reactiile atomice exoterme apare deficit de masa iar in cele endoterme surplus.
Materia este doar energie si astept cu interes insulte de la domnul dragon. |
Te rog sa citezi un exemplu de reactie endoterma in care apare un surplus de masa.
Te rog sa citezi o insulta pe care ti-am adresat-o.
In caz contrar te voi da in judecata pentru calomie si o sa cer daune in valoare de 1 milion de Ergi (Wati, Jouli, ElectronVolti ... inca nu m-am hotarat) pe care am de gand sa-i donez unui camin de batrani ca sa-i aiba saracii de ei pentru la iarna  |
|
Sus |
|
 |
cris Membru

Data inscrierii: 13 Iun 2006 Mesaje: 312
|
Trimis: 22 Iun 2006 12:46 Download mesaj |
|
|
|
208Pb + 70Zn -> 277Uub + 1n
Iar in ce priveste insulta o anticipam.  |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 22 Iun 2006 13:18 Download mesaj |
|
|
|
208+70=278=277+1. Unde e surplusul de masa? Treci la lectii si mai studiaza artimetica (asta nu e o insulta ci un sfat bun) Si daca tot te ocupi cu chestii d-astea spune si mie unde pot sa-ti trimit o kila de plumb si una de zinc ca mi-ar trebui si mie o vadra de ununbium sa-mi zugravesc casa. |
|
Sus |
|
 |
cris Membru

Data inscrierii: 13 Iun 2006 Mesaje: 312
|
Trimis: 22 Iun 2006 14:13 Download mesaj |
|
|
|
Surplusul de masa apare dar daca te asteptai sa gasesti o particula in plus trebuia sa consumam cam multa energie asa ca nu stiu cine trebuie sa mai studieze. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 22 Iun 2006 15:00 Download mesaj |
|
|
|
Nu mai consuma atata energie, trebuie s-o economisesti ca mai ai sa-mi dai si mie o groaza (imi esti dator ). 208, 70, 277, 1 sunt mase atomice si dupa cum era de asteptat energia s-a consumat pentru a "convinge" plumbul sa fuzioneze cu zincul, chestie care in mod curent nu-i place. |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 22 Iun 2006 15:15 Download mesaj |
|
|
|
In cazul ciocnirilor partticula-antiparticula, substanta se transforma intr-adevar in energie, aici nemaifiind vorba de desfacere de legaturi. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 22 Iun 2006 15:53 Download mesaj |
|
|
|
Cu putina stradanie se pot da cateva exemple in care materia "se transforma" in energie, dar cred ca e mai greu invers. |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 23 Iun 2006 08:53 Download mesaj |
|
|
|
Conform teoriei stringurilor, intreaga materie e defapt energie, formata de felul in care vibreaza stringurile de energie. Probabil cand o particula se intalneste cu o antiparticula, se schimba tipul de vibratie al stringurilor, si astfel se obtine energie pura. Daca aceasta teoria se va dovedi adevarata, atunci pentru a transforma energia in substanta (atentie, nu confundati materia cu substanta. Materia reprezinta substanta+energie) tot ce trebuie facut, este schimbarea tipului de vibratie al stringurilor care compun energia. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2005 Mesaje: 333
|
Trimis: 23 Iun 2006 10:32 Download mesaj |
|
|
|
Mai degraba conform speculatiei stringurilor. O teorie face niste predictii care pot fi verificate experimental, nu doar pe hartie. Cand o sa vad asa ceva o sa consider teoria stringurilor ca o teorie. Mai productive mi se pare incercarile pe supergravitatie sau gravitatie cuantica din partea asta ... Dar sa vad si rezultate  _________________ Vizitati blogul meu <a href="http://www.snowunderstarlight.com">Snow under Starlight</a> |
|
Sus |
|
 |
Ella_Kosta Membru

Data inscrierii: 27 Iul 2006 Mesaje: 149
Motto: Am fost odata parte dintr-o stea Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Iul 2006 15:20 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca intai ar trebui definitivat ce inseamna materie si ce inseamna energie. Apoi, discutat la nivelul particulelor.
Ce se intelege prin eliberare sau transformare in energie? Si la reactia materie/antimaterie se elibereaza energia, numai ca TOATA energia.
Daca vrem sa facem mecanica cuantica explicand prin intermediul mecanicii clasice, nu avem cum sa ajungem la un rezultat.
Daca iei o reactie chimica si gandesti cu chimia facuta la scoala, care este clasica si plina de aproximari (ca si fizica invatata acolo), nu vei vedea diferente de masa. Sunt diferente foarte foarte foarte foarte mici. Abia cand lucrezi cu ceva foarte mare, apar diferente care se pot explica doar prin relativitate.
Trebuie sa coboram pana la nivel de particule ca sa vedem ce se intampla cand se elibereaza energie. Poate cel mai bun exemplu ar fi sa studiati reactiile de fuziune ce au loc in interiorul stelelor, cum diferenta de masa duce la energie... (Sunt usor de gasit articole pe net). _________________ IMPOTRIVA PROSTIEI... ZEII INSISI LUPTA IN ZADAR! |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 27 Iul 2006 16:34 Download mesaj |
|
|
|
De la trinitrotoluen, trecand prin fisiune si fuziune se pot da exemple cum se transforma materia in energie. Dar energia in materie ... ? |
|
Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2005 Mesaje: 333
|
Trimis: 27 Iul 2006 21:13 Download mesaj |
|
|
|
Dragon, exemplele tale sunt exemple de masa care se transforma in alta masa + energie ...
Se pot da exemple cand masa + energie = alta masa, dar energie -> masa nu se poate, pentru ca energia nu exista  _________________ Vizitati blogul meu <a href="http://www.snowunderstarlight.com">Snow under Starlight</a> |
|
Sus |
|
 |
Ella_Kosta Membru

Data inscrierii: 27 Iul 2006 Mesaje: 149
Motto: Am fost odata parte dintr-o stea Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Iul 2006 23:27 Download mesaj |
|
|
|
se poate transforma si energia in materie. dar... in conditiile in care exista o asemenea eliberare de energie cand materia se transforma toata (ca la anihilare), ganditi-va cam ce energie trebuie concentrata intr-un punct ca sa se poata forma o particula. uriasa! _________________ IMPOTRIVA PROSTIEI... ZEII INSISI LUPTA IN ZADAR! |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006 Mesaje: 1096
|
Trimis: 04 Aug 2006 17:04 Download mesaj |
|
|
|
Dragon> citeste-l pe Lee Smolin. Are un exemplu frumos de transformare a energiei in masa. Nu te supara ca nu-l expun aici.
Buna, Ella. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 31 Aug 2006 08:59 Download mesaj |
|
|
|
Dragii mei, o mărime fizică nu se poate transforma în substanță sau câmp și nici invers. Așadar, nu se poate transforma energia în substanță, nici masa în radiație. Se poate transforma doar substanța în câmp sau câmpul în substanță, în așa fel încât relația lui Einstein să fie satisfăcută.
Exemplu în care substanța se transformă în câmp este procesul de anihilare a perechilor. Exemplu în care câmpul se transformă în substanță este procesul invers, adică fenomenul de creare de perechi prin interacțiunea cu substanța a radiației gamma foarte dură . _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
|