Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
hefty Membru

Data inscrierii: 09 Ian 2009 Mesaje: 1
|
Trimis: 09 Ian 2009 20:59 Download mesaj |
Titlul subiectului: Pwseeker 80 vs Pwseeker 114 |
|
|
|
Powerseeker 80 este un refractor, Powerseeker 114 reflector.
Vreau un telescop pentru un incepator, dedicat in primul rand observatiilor lunare si a planetelor.
Pe care din cele doua mai sus mentionate mi-l recomandati? |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4233
|
Trimis: 09 Ian 2009 21:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Din punct de vedere optic eu as alege Powerseeker 114 pentru ca are diametrul obiectivului mai mare la o aceeasi distanta focala de 900 mm.
Mecanic insa, montura EQ1 este foarte slaba pentru ambele tuburi din cauza ca sint prea lungi si vibreaza suparator si numai daca respiri langa telescop... Cel putin pentru Powerseeker 114 pot sa-ti confirm din proprie experienta. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11300
|
Trimis: 10 Ian 2009 01:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Pwseeker 80 vs Pwseeker 114 |
|
|
|
hefty a scris: | Powerseeker 80 este un refractor, Powerseeker 114 reflector.
Vreau un telescop pentru un incepator, dedicat in primul rand observatiilor lunare si a planetelor.
Pe care din cele doua mai sus mentionate mi-l recomandati? |
Nu sunt cam mici pentru planete? |
|
Sus |
|
 |
BobTheGreat Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2008 Mesaje: 39
|
Trimis: 10 Ian 2009 12:58 Download mesaj |
|
|
|
Pentru Luna, ar fi oki amindoua....insa, pentru cam atit.
Pe langa asta, daca hobby-ul va "tine", o sa vina repede "cheful" de vazut alte lucruri minunate, shi, apertura asta de 80 sau 114 o sa cam fie mica.
Deci, va fi o investitie ... destul de proasta.
Dupa parerea mea, un refractor de 80 are avantajul portabilitatii.
In rest, intre cele 2...eu nu as alege nici unul pentru inceput.
Mai bine un binoclu, pentru invatat cerul (e foare adevarat, pentru Luna nu se poate compara un binoclu cu un telescop. oricare ar fi el).
... |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Ian 2009 13:47 Download mesaj |
|
|
|
Este o diferenta destul de mare de pret - 200 si - dar mai bine iei un Astromaster 130 cu montura EQ 2. Si montura si trepiedul sunt mai solide, si daca tot dai niste bani, cel putin sa nu iei chiar un junghi. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 10 Ian 2009 14:37 Download mesaj |
|
|
|
Pentru luna si planete (Jupiter, Venus, Saturn) este mai bine a achizitiona un Newton 114/900 decat un refractor cu apertura mai mica.
Montura oferata cu ambele telescoape este definitiv prea slaba, ar fii bine a combina macar, daca este posibil, Newton-ul cu montra EQ3 sau asemenea.
Pentru primul inceput Newton-ul arata destule detalii la planete, macar se vede ca Venus da fase ca luna noastra, la Jupiter se pot observa macar putin benzile alea mai mari si la Saturn se poate vedea (actual din pacate nu, din cauza pozitiei planetei) si inelul sau.
A se orienta daca hobby-ul poate sa "tina" este acest Newton 114/900 foarte bun. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 10 Ian 2009 15:33 Download mesaj |
|
|
|
Montura CG3 cu care vin modelele Astromaster este mai solida decat monturile EQ2 normale. Atat capul este mai solid, cat si trepiedul. Montura CG3 e cumva intermediara intre EQ2 si un EQ3-2.
Daca bugetul permite recomand un Astromaster 130EQ. 130mm diametrul e mult mai bine decat 114mm. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Ian 2009 16:14 Download mesaj |
|
|
|
Bine ca ai semnalat eroarea, Horatius. Eu din greseala am scris EQ2 in loc de CG3. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9525
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 10 Ian 2009 18:08 Download mesaj |
|
|
|
hefty
trebuie sa tii cont de recomandarile tehnice facute mai sus.Afirmatiile lui bob nu trebuie luate ''ad literam''.Se pot face nenumarate observatii cu o buna luneta de 80mm sau cu un reflector de 114mm.bobthegreat a vrut sa spuna ca nu vei putea face descoperiri proprii cu ele,vreo noua planeta sau o noua galaxie...ma rog,il las pe el sa-ti spuna cam de cate sute de milioane de euro deci ce echipament iti trebuie pt asa ceva.Berislav Bracun,cel mai tare ATM-ist croat ,respectat pe ATM Webbring si nu numai,are ca telescop de referinta un telescop de 114mm F/10.Nu ca nu ar avea multe alte telescoape mai mari.Mircea |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 10 Ian 2009 20:37 Download mesaj |
|
|
|
MariusP recomanda 114 pentru ca are obiectivul mai mare (decat PwSk80), Valy intreaba "Nu sunt cam mici pentru planete?", atat dragos.n cat si skywatcher recomanda astromaster 130. Ma ... o fi ceva daca atatia zic asa Iar tu il ironizezi pe BobTheGreat care se indoieste de "bonitatea" investitiei si recomanda achizitionarea unui binoclu. Ce daca Berislav Bracun "are ca telescop de referinta un telescop de 114mm F/10"? Ala e croat iar Croatia e o tara mult mai mica decat Romania Noi suntem romani, noi suntem romani ... si nu trebuie sa ne multumim cu putin Mai ales daca ti-ai ales ca nickname hefty  |
|
Sus |
|
 |
piskota Membru

Data inscrierii: 01 Ian 2009 Mesaje: 388
|
Trimis: 11 Ian 2009 01:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: salut |
|
|
|
eu nu-s roman, dar tot astromaster 130eq mi-am luat. m-am si mirat, fiindca e mult mai robust si bine construit decat m-am asteptat. eu zic ca daca iei si tu la fel, no sa-ti para rau. si eu sunt incepator, dar sunt foarte multimit cu ce am ales. imi doresc insa un dobson de 10" insa mai intai trebuie sa fac rost de o casa mica si o gradina mare la inceput am vrut si eu un powerseeker 114 dar m-am razgandit. la astromaster montura cg3 e rezonabila. salut |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 11 Ian 2009 12:58 Download mesaj |
|
|
|
Bravos, piskota! Asa trebe! Casa mica, gradina mare (daca se poate pe un deal ) si un dobson si mai mare  |
|
Sus |
|
 |
|