Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235723 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2866 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: MaDo |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Lazanu Membru

Data inscrierii: 27 Oct 2008 Mesaje: 182
Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN
|
Trimis: 13 Dec 2008 17:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: ADAPTOR WEBCAM |
|
|
|
Salutare tuturor!
Aveti idee de unde as putea procura un adaptor de 1,25" pentru un webcam Philips SPC900NC? Tocmai am comandat online un astfel de webcam, si mi-ar trebui si un adaptor pentru a o putea folosi cu refractorul din semnatura. Eu am gasit ceva aici:
http://telescop-expert.ro/index.php?page=s...;Itemid=26
insa e cam multisor 90RON. Daca nu o sa gasesc in alta parte, o sa-mi iau unul de acolo, avand in vedere ca nu am la cine apela sa-mi confectioneze unul aici, in Iasi, si n-am nici strung acasa
Va multumesc! |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Dec 2008 17:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ai perfecta dreptate sa fii contrariat de preturile hiper-exagerate la articole de acest gen (care, daca te gandesti bine, sunt simple bucatele de metal strunjite la dimensiunea potrivita si care, cred eu, se fac in cantitati mari, in China - deci nici vorba de "unicate" care sa justifice, cumva, pretul).
Cand te vei apuca de astrofotografie cu camere SLR (sau CCD) vei afla ca acest "principiu" - "marunt dar scump" - se aplica si acolo.
E de-a dreptul ridicol. De aceea prefer ca, ori de cate ori am ocazia, sa imi fac singur (daca pot) piesele de care am nevoie. Numai ca asta nu e posibil intotdeauna - si atunci ajungem iarasi "la mana lor".
Cele spuse mai sus nu au legatura cu firma din link-ul tau ci, in general, cu toti comerciantii din domeniu. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Dec 2008 17:59 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | E de-a dreptul ridicol. De aceea prefer ca, ori de cate ori am ocazia, sa imi fac singur (daca pot) piesele de care am nevoie. Numai ca asta nu e posibil intotdeauna - si atunci ajungem iarasi "la mana lor". |
Doar daca as avea acces la o masina de facut filet interior si exterior... 140 de lei pentru un adaptor metalic de 50 de grame. Macar daca ar fi din titan sau ceva. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Dec 2008 19:00 Download mesaj |
|
|
|
Iti trebuie un strung (cu un strungar ca accesoriu - daca nu te pricepi ).
Cam greu de gasit, dar nu imposibil.
Dar problema ramane: de ce naiba sunt asa scumpe prostioarele astea cat timp se fac la kil, in China ?! _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Claudiu Membru

Data inscrierii: 16 Noi 2007 Mesaje: 232
Motto: Og say aperture always win and Durk say central obstruction bring contrast demons” Localitate: High Wycombe, UK
|
Trimis: 13 Dec 2008 19:19 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi frumos sa ne construim singuri piesele de adaptare, chiar sa ne facem focuserele, tuburile si totul in afara de optica si senzori/electronica.
Insa la fiecare obstacol trebuie cintarit efortul... daca merita fabricata piesa la parametrii tehnici precisi sau merge metoda trial and error pentru a stabili daca o cirpeala e ok..
Am folosit vechea camera cmos cu telescopul dupa ce am legat cu banda adeziva de ea un capac de la un deodorant (aerosol) de gagici. Piesa avea avantajul formei tronconice in care am dat o gaura de 6mm(pt lumina, in plus cu rol de diafragma), forma care imi permitea sa o aliniez la axa optica. Odata gasita pozitia in care imaginea unei stele se poate plimba pe toata suprafata senzorului, atunci e clar ca este iluminat si am legat (tot cu scoci) capacul la focuser. Un marcaj indica pozitia pe capac si astfel e reutilizabil.
A mers chestia asta aproape un an, si ar fi mers si acum dar am schimbat camera cu Nextimage, care are adaptorul incorporat. _________________ Science without religion is lame, religion without science is blind. -- Albert Einstein |
|
Sus |
|
 |
Vlad Lazanu Membru

Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN
|
Trimis: 13 Dec 2008 21:51 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca pentru inceput, pana va mai prinde portofelul putin in grosime, voi confectiona ceva cat mai simplu, din niste materiale uzuale...Si m-am gandit in prima faza la o cutiuta din plastic de la un film foto, care are in diametru cam 1,23", deci e foarte putin mai mica decat standardul de 1,25". O sa ma mai gandesc cum fac exact adaptarea, si sper sa-mi iasa... |
|
Sus |
|
 |
racostru Membru

Data inscrierii: 18 Sep 2008 Mesaje: 136
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Lazanu Membru

|
Trimis: 16 Dec 2008 11:28 Download mesaj |
|
|
|
Da, asa mai merge. Desi e mult pentru asa ceva, pretul e aproape la jumatate. E ciudat ca si eu am cautat destul de insistent pe site-ul respectiv un astfel de adaptor, si nu am gasit. Ori n-oi fi vazut... Mersi pentru link! |
|
Sus |
|
 |
cassiopeialt Membru

Data inscrierii: 14 Feb 2009 Mesaje: 18
Motto: a exista inseamna a cunoaste Localitate: Petrosani
|
Trimis: 18 Feb 2009 01:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: ADAPTOR WEBCAM |
|
|
|
Vlad Lazanu a scris: | Salutare tuturor!
Aveti idee de unde as putea procura un adaptor de 1,25" pentru un webcam Philips SPC900NC? Tocmai am comandat online un astfel de webcam, ! |
De unde ai cumparat o astfel de camera? Eu am vrut sa ma uit la preturi din curiozitate, ca se vorbedte destul de mult pe aici de ea sau Philips ToU Cam, dar nu am gasit pe vre-un site romanesc nici una nici alta _________________ cassio |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|