Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235076 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
komodo Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2006 Mesaje: 7
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Feb 2009 14:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu as opta pentru pentru newtonian (NGT) fie si pentru ca, la aceeasi apertura, e mai "rapid" (f/5) decat SGT-ul (f/10).
Motive:
1. vei avea camp mai larg atat la observatii vizuale (cu aceleasi oculare) cat si la astrofotografie.
2. daca vrei sa faci astrofoto, un telescop cu focala mai scurta te va ajuta pentru ca vei avea nevoie de timp de expunere mai scurt (de 2x mai scurt !).
Dezavantajul NGT-ului ar putea fi coma (dar problema se poate rezolva relativ usor cu un coma corector).
Bineinteles, si SGT-ul poate avea propriile defecte optice (nu exista optica perfecta, asa cum se stie). _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein)
Ultima modificare efectuata de catre Laurentiu la 23 Feb 2009 14:35, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Feb 2009 14:34 Download mesaj |
|
|
|
Si eu as opta tot pt Newton. Singurul dezvantaj pe care il are N-ul fata de S este dimensiunea mai mare. Cel putin asta e parerea mea.
Alte variante mai bune ar fi, daca sunt si mai multi bani. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 23 Feb 2009 15:12 Download mesaj |
|
|
|
Aceste douo instrumente nu se pot compara direct.
Un telescop Newton are un camp mai mare, o apertura mai rapida, dar si un tub mai lung si mai greu.
Are si el avantajele si dezavantajele sale.
Un SCT are un camp mai mic, o apertura mai inceata, dar este mai usor.
Si sistemul asta are avantajele si dezavantajele sale.
Acum este treaba sa stiem, ce fel de observatii doresti sa faci tu?
Totusi si eu as recomanda mai mult spre Newton, pentru ca este un sistem mai necomplicat si totusi un telescop foarte bun.
Aisi as da atentia a cumpara (pentru bani care sant mai putin de platit la optica) o montura mai comfortabila si mai stabila.
Eu as loa in loc de un Celestron, un Skywatcher Newton 200/1000 (care are aceeas calitate), costa mai putin si raman mai multi bani pentru o montura buna, de ex. HEQ5. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|