Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Katta Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2005 Mesaje: 145
|
Trimis: 22 Iul 2006 14:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: Placaj pentru telescop |
|
|
|
Dupa cum am mai scris intr-un alt topic, ma munceste dorinta de a-mi modifica actualul dobson de 200 ca sa iasa mai usor si mai stabil. Si ca sa nu mai folosesc Pal, care este mult mai greu si mai putin omogen am nevoie de niste placaj de 10-15mm din care am vazut ca multi folosesc pentru asa ceva. Problema este ca nu gasesc nicaieri, am cautat si la Practiker, si la Bricostore.
Cei care sunteti din Bucuresti, aveti idee unde as putea gasi? |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 22 Iul 2006 14:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Placaj stratificat este solutia. Este la Praktiker de diferite grosimi. Parca cel de 16mm e 40 ron metrul patrat, cel de 8mm e 20 RON. Si ti-l taie pe loc. Cel putin in Cluj nu au pretaiat la diferite dimensiuni. |
|
Sus |
|
 |
Katta Membru

|
Trimis: 22 Iul 2006 14:37 Download mesaj |
|
|
|
In Bucuresti la Practiker nu au decat Tego.
Ce diferenta este intre placaj si Tego? Eu stiu ca tego este mai rezistent decat placajul, dar si ceva mai greu. |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1207
|
Trimis: 22 Iul 2006 17:11 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu ce e Tego. Dar daca e tot un fel de placaj stratificat probabil ca e bun. Placajul stratificat este alcatuit din mai multe straturi de placaj subtire puse in unghi de 90 grade unul peste altul si astfel ajunge sa aiba o rezistenta mai mare decat palul. In engleza ii zice plywood, si din acesta se foloseste la constructie bazelor dobsonurilor. |
|
Sus |
|
 |
Katta Membru

|
Trimis: 22 Iul 2006 17:23 Download mesaj |
|
|
|
Stiu cum e placajul, cand eram mic lucram diverse chestii din el. Doar ca nu gasesc, asta-i baiu'. Culmea e ca am gasit in Practiker diverse obiecte din placaj, dar placajul propriu-zis nu.
Tego este tot ca un placaj in mai multe straturi si se foloseste, printre altele, la panourile pentru constructii. Cred ca ai vazut si tu, are o culoare rosu inchis spre maro. As fi luat si din asta, ca e foarte bun ca material, doar ca, asa cum am mai spus, cred ca e ceva mai greu decat placajul obisnuit, iar eu vreau sa-mi iasa teleu' cat mai usor.
Ma bate gandul sa-l fac din profile de aluminiu, dar ma costa. |
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 01 Aug 2006 15:17 Download mesaj |
|
|
|
Cauta pe la magazinile de tamplarie/constructii. Eu am gasit dar vindeau numai la bucata de 1.5mX3m (parca). Insista in Practiker fiindca sigur o sa gasesti.
Numai bine! |
|
Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 01 Aug 2006 18:13 Download mesaj |
|
|
|
poti sa-ti faci telescopul si din 2 bucati de teava din pvc si o sa ai un design truss sau dintr-un tub intreg |
|
Sus |
|
 |
Katta Membru

|
Trimis: 02 Aug 2006 23:09 Download mesaj |
|
|
|
Pai asa e acum, din doua bucati de tub, dar e cam greu pvc-ul |
|
Sus |
|
 |
sky Membru

Data inscrierii: 08 Noi 2005 Mesaje: 442
|
Trimis: 03 Aug 2006 12:04 Download mesaj |
|
|
|
in cazul acesta ai putea scoate tubul in care vine montata oglinda secundata si focuserul si inlocuit cu cateva profile din aluminiu, dar o sa ai probleme mari cu condensul si nu recomand.
Mai bine il lasi asa cum e. Si eu am telescopul truss si desi oglinzile sunt destul de protejate in unele seri cu umiditate mare am condens pe ele. |
|
Sus |
|
 |
|