Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
mihnea94 Membru

Data inscrierii: 26 Feb 2009 Mesaje: 9
|
Trimis: 09 Mar 2009 20:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: Tabere de astronomie |
|
|
|
Buna ziua!
Am si eu o intrebare... ce tabere de astronomie sunt prin Romania ca am cautat pe net si pe forum dar nu am inteles mare lucru
Defapt am doua intrebari se face nici un eveniment educational prin Iasi? adica sa vina cineva de la Bucuresti sau din alte parti si sa faca o expozitie? ar fi interesant  |
|
Sus |
|
 |
SARM Membru

Data inscrierii: 01 Mar 2008 Mesaje: 25
|
Trimis: 14 Mar 2009 03:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
SARM organizeaza anual manifestarea Perseide. Inca nu avem date exacte despre editia de anul acesta, dar cum stabilim detaliile le vom anunta.
Ce se intampla la Perseide? Se face o scoala de vara de astronomie unde se tin cursuri (initiere in astronomie, meteori, astrofotografie, instrumente astronomice, stele variabile, obiecte deep-sky, comete, soft astronomic, fenomene optice atmosferice, eclipse, sateliti artificiali, proiecte astronomice etc.), exista un concurs de astronomie cu premii, exista o biblioteca de revista si carte astronomica, exista expozitii de astrofotografie etc. Si mai presus de asta, ne intalnim cu totii sub cer si ne bucuram impreuna.
Imagini de la Perseide 2007: http://s25.photobucket.com/albums/c84/poze...7/?start=0
Imagini din 2004: http://www.geocities.com/valentinsarm/Perseide2004/pictures.htm
Imagini din 2003: http://www.geocities.com/valentinsarm/Perseids2003/pictures.htm
Prima editie a taberei de astronomie Perseide a fost organizata de Societatea Astronomica Romana de Meteori la Targoviste in anul 1993, ca mijloc de popularizare si promovare a astronomiei si a educatiei prin astronomie si ca instrument menit a contribui la dezvoltarea comunitatii astronomice romanesti intr-o perioada confuza atat din punct de vedere al organizarii de astfel de evenimente in Romania dar si al perceperii astronomiei in societatea romaneasca. Treptat, evenimentul a dobandit valente noi, transformandu-se intr-un adevarat fenomen pe plan national si un regal de astronomie de dimensiuni europene prin amploare si complexitate. Din cele 15 editii organizate in perioada 1993-2007, 5 editii au fost cu participare internationala.
Punctul culminant al taberei Perseide a fost atins la editia din anul 1999, prin organizarea proiectului EuRo Eclipsa - Perseide 99, cu sute de participanti din 5 continente. _________________ Societatea Astronomica Romana de Meteori, www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Bianca Sala Membru

Data inscrierii: 15 Mai 2009 Mesaje: 17
Motto: Watch the stars and from them learn! (Albert Einstei) Localitate: Timisoara
|
Trimis: 16 Mai 2009 21:41 Download mesaj |
|
|
|
Din cate stiu si cei de la Caelestis organizeaza o tabara  _________________ Suma inteligentei pe planeta e constanta, populatia se afla in continua crestere. |
|
Sus |
|
 |
Mihnea Membru

Data inscrierii: 14 Sep 2008 Mesaje: 99
Motto: de gustibus non est disputandum Localitate: Iasi
|
Trimis: 23 Iul 2009 18:27 Download mesaj |
|
|
|
Se mai intampla ceva cu Perseidele-SARM? |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9563
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 25 Iul 2009 18:19 Download mesaj |
|
|
|
Da,mai au loc si alte tabere,am sa-l intreb pe organizator daca doreste sa faca cunoscuta actiunea pe forumul astronomy.ro.Mircea |
|
Sus |
|
 |
Mihnea Membru

|
Trimis: 26 Iul 2009 01:01 Download mesaj |
|
|
|
de ce nu ar face-o ar fi in folosul lui  |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 26 Iul 2009 23:10 Download mesaj |
|
|
|
mihnea
in principiu ai dreptate dar eu nu dau adrese de email si numere de telefon fara acordul proprietarului lor.Revin cand am info.M. |
|
Sus |
|
 |
Mihnea Membru

|
Trimis: 27 Iul 2009 00:24 Download mesaj |
|
|
|
ok  _________________ Telescop SkyWatcher Dobson 200/1200
Classic Power Telescope 76/700
Binoclu Celestron SkyMaster 15X70 |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 02 Aug 2009 00:28 Download mesaj |
|
|
|
Lista participantilor la tabara de care am pomenit,este inchisa.
Poate data viitoare.Mircea |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 02 Aug 2009 00:32 Download mesaj |
|
|
|
Tipic...... |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3671
|
Trimis: 04 Aug 2009 03:43 Download mesaj |
|
|
|
Lista e inchisa ... hm si daca ajunge cineva neinscris pe acolo cu telescopul e gonit sau e un gard negru inalt? |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 08 Aug 2009 11:37 Download mesaj |
|
|
|
Don't shoot the messenger.V-am spus tot ce stiu.
Pentru cei insistenti ramane totusi deschisa optiunea Conventiei de la Stellafane/Springfield.
Cine isi permite sa dea 800$ pe un ocular sau dublul acestei sume pentru un OTA apo nu prea mare,nu prea inteleg de ce nu-si permite,cam tot pentru atat ,odata macar in viata,rasfatul de a participa la acest super-eveniment.Sau la ''RTMC'',sau la ''Telescope Walk-around'' al lui Mel Bartels ,unde telescoapele de 40cm sunt la clasa ''junior''...sau la ITT din Violau care-i la o aruncatura de ocular...
Eu nu-mi permit de nici unele,asa ca la mine se intelege.Fiecare face ce vrea,zice-am si eu asa...Mircea |
|
Sus |
|
 |
|