Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235113 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 30 Aug 2009 18:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Esti foarte respectuos KLK! Bravo tie! Tine-o tot asa! Macar m-am apucat de astronomie la o varsta mai frageda ca a ta! Am timp!!!
Pt. M.Gabriel: Viitorul e spre automatizari, spre lucruri cat mai simple din punctul de vedere al utilizatorului! Fa ce crezi.... EU AM INCERCAT SA TE AJUT! |
|
Sus |
|
 |
KLK Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2008 Mesaje: 190
Motto: Nihil sine Deo Localitate: Buzau
|
Trimis: 30 Aug 2009 18:37 Download mesaj |
|
|
|
M.Gabriel a scris: | iar in viitor daca il dau, il dau cu totul. | Risti sa nu il vinzi sau sa iei jumatate de cat ai dat pe el .Plus ca nu se prea inghesuie nimeni la cumparare in general decat daca e pretul tentant. |
|
Sus |
|
 |
carstea Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2008 Mesaje: 105
|
Trimis: 30 Aug 2009 18:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: sfat |
|
|
|
Nu fac parte dintre "seniorii forumului" dar sfatul meu este sa urmezi acesti pasi:
1. Mai intai cumpara un binoclu 10X50 si invata cerul cu o harta;
2. Apoi un telescop tip Dobson de 150mm sau mai bine 200mm diametru;
3. Dupa ce vei folosi si Dobsonul 1-2 ani vei stii si singur ce instrumente mai ai nevoie.
Dan |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1774
|
Trimis: 30 Aug 2009 18:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: sfat |
|
|
|
carstea a scris: | Nu fac parte dintre "seniorii forumului" dar sfatul meu este sa urmezi acesti pasi:
1. Mai intai cumpara un binoclu 10X50 si invata cerul cu o harta;
2. Apoi un telescop tip Dobson de 150mm sau mai bine 200mm diametru;
3. Dupa ce vei folosi si Dobsonul 1-2 ani vei stii si singur ce instrumente mai ai nevoie.
Dan |
Din mica experienta pe care o am cred ca ai dat cel mai bun si mai economic sfat. Sincer! Dar cred ca experienta ta este mult mai mare, altfel nu puteai sa mergi pe pasi mici, dar siguri. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 30 Aug 2009 18:52 Download mesaj |
|
|
|
Deoarece am fost plecat o perioada, nu am putut sa dau raspunsuri pe forum, nici macar in aceasta sectiune de care raspund.
Acum,revenind la subiect, cel de al doilea telescop, cel de 80-900, este prea mare pentru montura pe care este pus. In alta ordine de idei, daca o montura EQ, creeaza ceva probleme in utilizare in primele zile, pana te obisnuiesti cu ea, ulterioar iti ofera niste avantaje certe.
Dar cu o recomandare clara in ce priveste alegerea pe care M.Gabriel vrea sa o faca, am sa revin ceva mai tarziu. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 18:57 Download mesaj |
|
|
|
IonutD a scris: | Esti foarte respectuos KLK! Bravo tie! Tine-o tot asa! Macar m-am apucat de astronomie la o varsta mai frageda ca a ta! Am timp!!!
Pt. M.Gabriel: Viitorul e spre automatizari, spre lucruri cat mai simple din punctul de vedere al utilizatorului! Fa ce crezi.... EU AM INCERCAT SA TE AJUT! |
Mai Ionut...ma faci sa devin Doru Dragan ( apropo, unde a disparut, mi-e dor de el)! Unde e ma ajutorul tau atat de ingrosat cu Bold. Ma faci sa cred, ca cel care a scris pe la sugestii despre forum, ca este unul care se afla in vorba tot timpul fara rezultat, cu emoticoane si altele, esti tu. Asa e? |
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 30 Aug 2009 20:38 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan e in concediu! Nu cred ca conteaza daca sunt eu sau nu acela! |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 20:47 Download mesaj |
|
|
|
IonutD a scris: | Doru Dragan e in concediu! Nu cred ca conteaza daca sunt eu sau nu acela! | Eu pot sa-ti spun cu siguranta ca nu esti tu acela dar pot sa mai spun, ca unde dai si unde crapa! |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 30 Aug 2009 20:57 Download mesaj |
|
|
|
In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru timpul acordat pt. sfaturi in achizitionarea instrumentului dorit;
Vreau sa spun, ca, am avut un 8x40; stiu in mare parte harta cerului [majoritatea constelatiilor mari, cateva galaxi, nebuloase; doar ca nu prea le-am observat printr`un telescop; deci as dori mai mult decat un 10x50]
Se pare ca totusi, as ramane un pic de gandit la un achizitionarea unui instrument si sa ascult de sfaturile voastre, m-am gandit un pic mai bine, si s-ar putea sa imi fac o rata la un telescop [max 30-35ron/luna pe 5 ani. - nu stiu sigur cam cat o sa vina dar in jur de 1000-1200Ron, deci sa ma gandesc bine ce as putea sa iau de banii astia ca sa ma ajute foarte mult pe viitor- mai ales ca vreau sa urmez o facultate de astronomie.]
As dori sa mai precizez, pt. cei care nu au citit primul post, as dori atata pt observatii terestre cat si pt planetare, in special deepspace. Un lucru as mai dori sa il adaug, sa aiba o luminiozitate cat mai ridicata, pt. a putea observa f. bine detaliile [ex. inelele lui saturn, nebuloase detaliate gen california, north america, horse head etc.]
Sa mai precizez un lucru, reflectoare/newton nu prea as prefera de regula, ii chestia cu adaptarea... ma uit in spre copacu din SV si vad jupiterul din SE de exemplu [daca nu gresesc ca si denumiri]
Scuzati pretentiile care le am, dar odata imi iau un telescop in rate pe o perioada mai mare, si apoi sa nu dau rate 5 ani pentru ceva care sa regret pe viitor
Multumesc tuturor pt. ajutorul acordat, Gabriel !
Ultima modificare efectuata de catre M.Gabriel la 30 Aug 2009 21:01, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 21:00 Download mesaj |
|
|
|
M.Gabriel a scris: | In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru timpul acordat pt. sfaturi in achizitionarea instrumentului dorit;
Vreau sa spun, ca, am avut un 8x40; stiu in mare parte harta cerului [majoritatea constelatiilor mari, cateva galaxi, nebuloase; doar ca nu prea le-am observat printr`un telescop; deci as dori mai mult decat un 10x50]
Se pare ca totusi, as ramane un pic de gandit la un achizitionarea unui instrument si sa ascult de sfaturile voastre, m-am gandit un pic mai bine, si s-ar putea sa imi fac o rata la un telescop [max 30-35ron/luna pe 5 ani. - nu stiu sigur cam cat o sa vina dar in jur de 1000-1200Ron, deci sa ma gandesc bine ce as putea sa iau de banii astia ca sa ma ajute foarte mult pe viitor- mai ales ca vreau sa urmez o facultate de astronomie.]
As dori sa mai precizez, pt. cei care nu au citit primul post, as dori atata pt observatii terestre cat si pt planetare, in special deepspace. Un lucru as mai dori sa il adaug, sa aiba o luminiozitate cat mai ridicata, pt. a putea observa f. bine detaliile [ex. inelele lui saturn, nebuloase detaliate gen california, north america, horse head etc.]
Sa mai precizez un lucru, dobson/newton nu prea as prefera de regula, ii chestia cu adaptarea... ma uit in spre copacu din SV si vad jupiterul din SE de exemplu
Scuzati pretentiile care le am, dar odata imi iau un telescop in rate pe o perioada mai mare, si apoi sa nu dau rate 5 ani pentru ceva care sa regret pe viitor
Multumesc tuturor pt. ajutorul acordat, Gabriel ! |
Nu vreau sa te dezamagesc dar in acest moment nu se mai dau credite pt instrumente! |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 30 Aug 2009 21:03 Download mesaj |
|
|
|
se dau credite pt. nevoi personale, nu e problema... |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 21:06 Download mesaj |
|
|
|
si as putea sa precizez, ca nu caut sa il iau in urmatoarele zile... Mai astept macar vreo 2 luni pana imi rezolv o mica problema personala, apoi voi incerca:) si pana atunci ma gandesc ca se mai schimba multe oricum am multe optiuni in momentul de fata. |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 21:21 Download mesaj |
|
|
|
[Scuzati de triplu post] dar as putea sa mai adaug, ca si cel de al 2-lea telescop care l-am precizat aici respectiv http://astromagazin.ro/catalog/celestron-p...586bf2314e mai ramane valabil daca din spusele mai multor persoane reiese ca e ...bun... si ca sa mai cresc un pic pretu as mai putea sa adaug filtru solar, inca un ocular 10mm preferabil poate chiar si un binoclu 10x50 acum astept sfaturi, ce ar fi mai de preferat. Multumesc, Gabriel |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 21:31 Download mesaj |
|
|
|
M.Gabriel a scris: | [Scuzati de triplu post] dar as putea sa mai adaug, ca si cel de al 2-lea telescop care l-am precizat aici respectiv http://astromagazin.ro/catalog/celestron-p...586bf2314e mai ramane valabil daca din spusele mai multor persoane reiese ca e ...bun... si ca sa mai cresc un pic pretu as mai putea sa adaug filtru solar, inca un ocular 10mm preferabil poate chiar si un binoclu 10x50 acum astept sfaturi, ce ar fi mai de preferat. Multumesc, Gabriel |
Gabriel, nu am intentia decat sa te invat de bine si din experienta. Seriile Astromaster si Powerseeker sunt jucarii. In cel mai adevarat sens al cuvantului. Daca vrei un binoclu astro te poti adresa colegilor in acest sens dar eu iti spun sa nu dai banii pe acele jucarii. Nu iti spun ce binoclu ai putea lua de acei bani pt ca as fi subiectiv, dar daca ai sa cauti posturile mele vei vedea ce am luat. |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 30 Aug 2009 21:34 Download mesaj |
|
|
|
Hmm... Mersi mult pt sfat Cristib ma gandesc ca ai experienta mai mare ca a mea in telescoape ... atunci trebuie sa imi indrept privirea spre alte telescoape ... ce imi recomanzi ? |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|