Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
panstars.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239574
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

[size=18]instrumente incepator[/size]

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
mihaita_89
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Noi 2009

MesajTrimis: 10 Noi 2009 20:28 Download mesaj
Titlul subiectului: [size=18]instrumente incepator[/size]
Raspunde cu citat (quote)

din dorinta de a observa corpurile ceresti, dorinta starnita vara ce a trecut dupa observarea la un telescop de pe litoral, m-am decis sa-mi cumpar si eu un asemenea instrument si, neavand practic niciun buget si niciun fel de parere, mi-am cumparat un asemenea obiect:

http://www.okazii.ro/catalog/35709109/TELE...CADOU.html

va rog sa ma ajutati cu o lamurire: pot sa fac ceva cu acest telescop, sa vad ceva, sa observ ceva? sau pot sa ii cumpar ceva oculare sau accesorii. multumesc anticipat.
Sus
Blakut
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008

Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era?

MesajTrimis: 10 Noi 2009 20:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu nu as folosi asa ceva pentru astro prea mult timp, sau mai deloc. Incearca sa iti iei ceva de la o firma de specialitate. Vezi ca pe forum sunt o gramada care te pot ajuta.

Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 10 Noi 2009 22:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

cred că poți să-l folosești pentru a te iniția, a cunoaște părțile și modul de funcționare al unui telescop newtonian și a face unele observații la Lună și planetele mari (acum se vede Jupiter seara, s-ar putea să poți observa cu el sateliții). Pentru altceva nu prea e bun, era mai bine dacă te documentai pe-aici înainte de a-l cumpăra. Ce vezi cu el poți vedea și cu un binoclu. Se poate îmbunătăți, dar nu prea merită, mai degrabă îl faci cadou unui copilaș... Smile
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 11 Noi 2009 02:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Telescopul tau nu este groaznic. In schimb, montura lui , este. Si nici ocularele si lentila barlow nu sunt prea departe (de groaznic). Dar ceva, ceva, poti face cu el. Dupa ce te obisnuiesti cu el, poti incepe eventual sa il upgradezi, partial, pe la oculare, sau total (adica sa-l schimbi cu altul mai bun
)

Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2009

MesajTrimis: 11 Noi 2009 08:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cu montura te mai poti obisnui dar cu "ocularele" nu. Merita schimbate cu astea: http://astromagazin.ro/catalog/oculare-kellner-c-11_14_29.html

Se mai discuta acelasi subiect aici: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...;start=120

Ar fi pacat sa nu tratati mai serios aceasta problema. Foarte multi isi cumpara un asemenea instrument nefolosibil la cum vine din fabrica. Dupa ce se lovesc de o imagine spalacita si li se mai spune doar ca au aruncat banii pe fereastra credeti ca acel om va mai avea vreodata curajul sa se atinga de ceva legat de astronomie Question Sau, in aceasta faza, sa investeasca de 3 ori mai mult intr-un telescop in ideea ca poate va vedea ceva ? Adica pe linga cei 250 RON sa mai puna vre-o 750, in total 1000 pe cand un simplu si ieftin upgrade de 55-110 RON la oculare va da diferente simtitoare, va retrezi speranta omului si poate va mari numarul astronomilor amatori romani. Sau va este frica de asa ceva ?
Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii.

MesajTrimis: 11 Noi 2009 18:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Gabriel Muranca a scris:
Cu montura te mai poti obisnui dar cu "ocularele" nu. Merita schimbate cu astea: http://astromagazin.ro/catalog/oculare-kellner-c-11_14_29.html

Se mai discuta acelasi subiect aici: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...;start=120

Ar fi pacat sa nu tratati mai serios aceasta problema. Foarte multi isi cumpara un asemenea instrument nefolosibil la cum vine din fabrica. Dupa ce se lovesc de o imagine spalacita si li se mai spune doar ca au aruncat banii pe fereastra credeti ca acel om va mai avea vreodata curajul sa se atinga de ceva legat de astronomie Question Sau, in aceasta faza, sa investeasca de 3 ori mai mult intr-un telescop in ideea ca poate va vedea ceva ? Adica pe linga cei 250 RON sa mai puna vre-o 750, in total 1000 pe cand un simplu si ieftin upgrade de 55-110 RON la oculare va da diferente simtitoare, va retrezi speranta omului si poate va mari numarul astronomilor amatori romani. Sau va este frica de asa ceva ?

Se pare ca nici tu nu faci diferenta intre un lucru bun si unul prost ,acel instrument ptr inceput este bun ''mai vezi un crater pe luna un jupiter spalacit'' dar mai mult ''fi serios'' eu am curaj sa fac pariu cu tine ca ii poti pune un ocular Nagler si imaginea va fi imbunatatita foarte putin ,nu ca ar fi de vina naglerul saracu ci celelalte componente optice (oglinda primara ,secundara) care lasa de dorit .

Eu ii urez domnului sa stranga ceva bani sa cumpere un 200mm de la o firma cat de cat serioasa si are sa vada diferenta.

Sus
Gabriel Muranca
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Noi 2009 22:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Alo, tovarasu' marius78, esti cu totul in afara subiectului, ca de obicei !

Nu era vorba de nici o comparatie intre instrumente bune si proaste, ci era vorba de ce are omul acum si ce poate sa faca cu el. La costuri minime. Ori poate scoti tu 1500 RON la fel de usor cum scoti vorbele pe gura. Ori poate ne povestesti tu cum ai optimizat vre-un telescop sau cum ai evaluat calitatea optica a unei oglinzi.

Si se pare ca TU nu faci deosebirea intre un ocular Kellner si unul Nagler (de care nimeni n-a pomenit).

Iar daca tu numai cu un 200 mm vezi mai mult decat ''un crater pe luna un jupiter spalacit'', nu te supara, ai o problema serioasa ... si nu la telescop Exclamation Nici nu-i de mirare ca nu faci diferenta dintre lentilele de plastic si cele din sticla.

PS
Nu BMW-ul te face sofer bun ... ca apropos la "diferenta intre un lucru bun si unul prost".
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 12 Noi 2009 06:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred ca o discutie se poate purta si fara apelative de genul ''tovarasu'' si fara referiri la realizarile si capacitatile preopinentului.

Sunt sigur, domnule Gabriel Muranca, de faptul ca va puteti sustine punctele de vedere pe un ton mai coborat, si de ce nu, mai politicos. Si chiar fara referiri, care pot fi la randul lor calificate, nu doar in afara subiectului, ci in afara civilizatiei dialogului.

Va multumesc anticipat.

Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009

Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)

MesajTrimis: 12 Noi 2009 07:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Hey baieti, nu va mai certati. Eu cred totusi, parerea mea ca poti vedea mult mai mult cu un asemenea instrument de 76. Credeti-ma ca eu cu un spectiv Mak de 70 am putut vedea mult mai multe decat vorbele lui Marius. Si o stea cu o magnitudine care nu o pot vedea cu ochiul liber sau o stea dubla ma face mandru sa ma uit prin telescop la ele Smile deci nu mai faceti atatea comparatii, ca pana la urma newtonianul nu se transforma de la sine intr-unul de 200mm
Membru exclus
Membru exclus

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii.

MesajTrimis: 12 Noi 2009 07:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

D-l Gabriel Muranca ''Nu va lansati intr-o discutie daca nu aveti argumente'' In schimb mi se pare ca nu stati prea bine la capitolul relatii sociale .Raspunsul pe care il afisati denota faptul ca aveti o cultura foarte slaba si nu stiti sa socializati ,mai cred ca nici macar nu ai privit printr-un 76 mm si nu faci decat niste afirmatii nefondate .Te rog pe viitor fi putin mai bland cu cei care vrea sa te invete ceva .
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 12 Noi 2009 07:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Inca odata ma vad silit sa intervin.

Va rog sa nu mai faceti aprecieri la adresa persoanelor cu care sunteti in disputa, ci doar sa va argumentati opiniile. Cred ca se poate.

Membru
Membru

MesajTrimis: 12 Noi 2009 08:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dragos, chiar ma uimesti !

Afirmatii jignitoare gratuite de genul "Se pare ca nici tu nu faci diferenta intre un lucru bun si unul prost" sunt OK din partea ta ?
De la un individ care numai dezinformeaza si descurajeaza incepatorii si vorbeste tot in afara subiectului, folosind un limbaj de cartier doar din dorinta de a se contra cu oricine in stilul tipic de Gica-contra sau de jurnalism de scandal. vezi http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=44243

Daca este OK, atunci nu inteleg: cu ce este mai jignitor sa faci "tovaras" pe unul care te face prost pe fata in public Question Si nu doar pe mine ci si pe toti care au avut de-a face, practic, cu un asemenea instrument.

Cat despre iesirea mea din tonul obisnuit se datoreaza faptului ca am avut ocazia sa cunosc personal comunitati astronomice din strainatate (mult mai numeroase si mai prietenoase!) corelat cu ceea ce vad ca se intampla in Romania. Mai exact impactul acestor vorbe aruncate in vant, asupra potentialilor astronomi incepatori. Si mai o mare deosebire in strainatate: nu este tolerata incompetenta si mojicia. Poate din aceasta cauza au ajuns unde au ajuns iar Romania sta unde-i este locul !
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 12 Noi 2009 08:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Domnule Gabriel Muranca. Dupa cum probabil ati observat, l-am atentionat si pe domnul Marius, chiar daca nu explicit. Si cum poate sa confirme, nu e prima data.

Pe de alta parte, nu cred ca este bine ca, la o jignire, subinteleasa sau chiar directa, sa raspundeti cu o alta. Macar pentru faptul ca, daca se raspunde astfel, cineva din afara discutiei nu mai poate face diferenta intre nivelul interlocutorilor. Ca sa nu mai vorbesc de escaladarea ''aprecierilor'', care urmeaza inevitabil, unui astfel de raspuns. Ca in acest caz.

Sper ca nu va mai fi nevoie sa mai intervin inca odata, si ca discutia se va limita la opinii despre instrumente si atat.

Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 12 Noi 2009 08:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Gabriel Muranca a scris:
Dragos, chiar ma uimesti !

Afirmatii jignitoare gratuite de genul "Se pare ca nici tu nu faci diferenta intre un lucru bun si unul prost" sunt OK din partea ta ?
De la un individ care numai dezinformeaza si descurajeaza incepatorii si vorbeste tot in afara subiectului, folosind un limbaj de cartier doar din dorinta de a se contra cu oricine in stilul tipic de Gica-contra sau de jurnalism de scandal. vezi http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=44243

Daca este OK, atunci nu inteleg: cu ce este mai jignitor sa faci "tovaras" pe unul care te face prost pe fata in public Question Si nu doar pe mine ci si pe toti care au avut de-a face, practic, cu un asemenea instrument.

Cat despre iesirea mea din tonul obisnuit se datoreaza faptului ca am avut ocazia sa cunosc personal comunitati astronomice din strainatate (mult mai numeroase si mai prietenoase!) corelat cu ceea ce vad ca se intampla in Romania. Mai exact impactul acestor vorbe aruncate in vant, asupra potentialilor astronomi incepatori. Si mai o mare deosebire in strainatate: nu este tolerata incompetenta si mojicia. Poate din aceasta cauza au ajuns unde au ajuns iar Romania sta unde-i este locul !

Nu inteleg adresa pe care o mentionati. Asta este opinia mea despre galaxie si cum fiecare are o opinie eu zic sa o pastreze ptr el si sa nu o schimbe decat daca vrea sa urmeze un anumit grup ,eu nu cred ca asta este dezinformare ,pur si simplu este parerea mea ''De unde stim noi ca galaxia este spirala si nu mai are ceva antene pe undeva care nu sunt observabile de pe pamant'' ,incepatorul nu trebuie sa creada ce spun eu ''asta este doar o opinie dupa cum spuneam .Incepatorul este liber sa faca ce vrea cu instrumentul sau ,sa schimbe oculare ,daca vrea poate sa le puna cu lentile din plastic,sticla, o picatura de apa ,este problema lui ,eu nu am facut decat sa spun ca nu merita sa faci un upgrade la un telescop la care optica lasa de dorit si daca mai citesti pe aici ai sa observi ca nu sunt singurul care spune asta sunt foarte multe topicuri unde de cativa ani se vb despre lucrul acesta .Am observat si eu ca pe alte forumuri de pe afara se tolereaza anumite lucruri si fiecare este liber sa zica ce vrea/faca ce vrea ,dar oameni nu sunt obligati sa asculte .Cat despre lucrul prost si lucrul bun ,asta a fost o referire la instrument si nici decum la dumneavoastra.

Sus
KLK
Membru
Membru

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: Nihil sine Deo

MesajTrimis: 12 Noi 2009 09:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Va rog din suflet nu va mai certati, e destul de plina presa de scandaluri, macar pe un forum de astronomie ,unde pasiunea noastra comuna presupune un nivel de inteligenta si educatie mai ridicat, sa nu avem parte de scandal. Dati-va mana, sau ignorativa dupa cum doriti. Ganditi-va ca nu il ajutati cu nimic pe Mihaita_89 daca va certati, cel care ar trebui sa beneficieze de pe urma raspunsurilor dumneavoastra. Va multumesc!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact