Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Cu_luneta_spre_luna_3.JPG
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235596
Numar de utilizatori inregistrati: 2862
Cel mai nou utilizator inregistrat: niezdradze
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Se merita aceasta oferta - binoclu Bresser ??

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
chris
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Iul 2009

Motto: Sa vedem bine !

MesajTrimis: 17 Dec 2009 23:37 Download mesaj
Titlul subiectului: Se merita aceasta oferta - binoclu Bresser ??
Raspunde cu citat (quote)

Am revenit dupa multa vreme pe acest forum, de care sunt f.bucuros ca exista, cu urmatoarea intrebare: Sunt in Germania si am posibilitatea sa achizitionez un binoclu Bresser de astronomie, porro-prisme, 20x60 sau 20x80 nu sunt sigur, avand trepied si geanta la 100 euro (oferta Lidle Very Happy )
Ma intereseaza in mod special cand ies in natura, vara pe munti si f.rar pt astronomie. Inca nu cunosc si nu stiu ce anume pot sa vad printre stele dar teoretic pasionat.Sper sa nu ma plictisesc repede privindu-le.
Se merita sau gasesc ceva mai bun in tara ?? Ma intereseaza sa apropii cat mai mult posibil .
Momentan posed binoclul din semnatura.
Multumesc anticipat.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 24 Dec 2009 23:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut chris
ce ai mai facut in legatura cu binoclul Bresser la oferta la Lidl?
Eu nu am observat cu binocluri Bresser dar vorbesc limba maghiara si am vazut mentionat deseori pe siturile astro din Ungaria un binoclu Bresser /oferta Lidl tip 10x50mm.Daca am inteles bine,este un istrument acceptabil,mai ales pentru cineva interesat mai mult de observatii terestre.Ceea ce nu iei insa in calcul este pupila ochiului tau care in lumina de zi se inchide la,sa zicem, 2mm.Inseamna ca binoclurile mentionate vor fi folosite ca binocluri cu lentile de 40mm diametru.Nu prea are rost atunci sa cari cu tine pe munte ''animalul'' ala de 20x80mm care va lucra oricum ca un binoclu de 20x40mm.
Nu mai vorbim de faptul ca la 20x campul vizual este ingust pentru un binoclu iar imaginea va tremura grozav daca vei tine binoclul in mana.Asa ca iti va trebui trepied ...pentru un binoclu sub-utilizat...hm.
La observatii terestre binoclul Bresser nu cred ca va depasi binoclul Optus pe care il ai.
Orice decizie vei lua,eu iti urez succes.Mircea
Sus
chris
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Iul 2009

Motto: Sa vedem bine !

MesajTrimis: 27 Dec 2009 18:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut Mircea,

Multumesc pt raspuns Smile
Din pacate nu am rezolvat nimic pt ca am plecat in urmatoarele zile ca sa fiu de Craciun acasa.Am asteptat o veste pe forum in aceasta privinta si datorita faptului ca nu am primit-o dar si prin prisma pretului am renuntat momentan la achizitionarea lui Sad
Binoclul l-am avut in mana si mi s-a parut mai usor ca al meu dar si mult mai mare (normal).Avea in dotare si trepied si geanta de voiaj.
Am lasat vorba daca se mai reduce pretul dar fara prea multe sanse Sad
Am citit cu atentie cele scrise de tine dar nu stiu de ce am un fix cu bataia cat mai mare pt el si nu ma deranjeaza daca am nevoie de trepied sau daca la observatiile terestre imi tremura mainile.Imi asum, momentan, acest risc.
Astept pe viitor si alte sugestii pt achizitionarea unui binoclu cat mai puternic si intr-un pret decent.(best buy)
Transmit pe aceasta cale tuturor forumistilor un an nou fericit cu cat mai multe imagini care sa le incante privirile.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 02 Ian 2010 02:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

An Nou Fericit si tie chris.
Cum ziceam,binoclurile Bresser sunt mult mai frecvente in Ungaria.Exemplu:la linkul de mai jos,langa poza lunetei TAL 76mmX600mm,cea rosie, vei vedea poza unui binoclu Bresser 10x50mm care s-a vandut la ei la oferta la Lidl.Acesta a inlocuit primul instrument al autorului ,un binoclu Hama 10x50mm care a fost nitel trantit de pamant.Comentariile la adresa Bresser-ului sunt foarte favorabile,textual ''il depaseste de departe'' si ,comentariu la poza spune ''Bresser 10x50mm o foarte buna achizitie''.
Eu nu cunosc personal nici unul din binocluri,doar ti-am pus info la dispozitie in dorinta sa te ajut.
De notat totusi ca binoclul Hama 10x50mm i-a trezit interesul acestui amator pentru Astronomie,vezi telescoapele pe care le-a construit/cumparat,incepand din 2003 ...de aia te incurajez...poate te vedem peste 15 ani rostogolind oglinzi de 50cm prin curte Laughing
Mircea

http://www.tar.hu/tavcso/my_telescopes.html
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum