Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 21 Aug 2006 08:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: Oculare pentru binoclu |
|
|
|
As putea inlocui ocularele de la binoclu cu unele de telescop ? Daca da, ar mari de mai multe ori ? _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 21 Aug 2006 08:42 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Oculare pentru binoclu |
|
|
|
Forever_Man a scris: | As putea inlocui ocularele de la binoclu cu unele de telescop ? Daca da, ar mari de mai multe ori ? |
Ocularile unui binoclu din obisnuire nu se pot schimba. Exista binocluri care au posibilitatea a schimba oculari. Daca tu ai un binoclu care nu e prevazut a putea schimba oculari, nu poti sa-i schimbi. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

|
Trimis: 27 Aug 2006 17:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Sa zicem ca as demonta binoclul si i-as pune oculare de telescop. Atunci as vedea obiectele mai mari ? _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 28 Aug 2006 09:54 Download mesaj |
|
|
|
Degeaba maresti o imagine care nu are rezolutie. Un binoclu este proiectat (in principiu) in asa fel incat ocularele cu care vine scot tot ce se poate din imaginea pe care o dau obiectivele. Acuma ar fi posibil ca ocularele sa fie mai slabe decat obiectivul (calitativ) dar inlocuirea lor implica si probleme de adaptare (mecanica). Nu stiu daca merita. Dar tu poti sa incerci  |
|
Sus |
|
 |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Aug 2006 13:03 Download mesaj |
|
|
|
Vroiam si eu sa intreb ceva in legatura cu binoclurile, dar ma gandesc sa nu mai deschid un topic nou (daca autorul topicului asta imi permite, bineninteles- ma gandeam ca paote fi interesant si pentru el):
Pot pune filtre la binoclu? De exemplu, un filtru pentru luna, un polarizorr etc (aste-ami vin in minte acum).
Multumesc |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

|
Trimis: 28 Aug 2006 13:07 Download mesaj |
|
|
|
Eu am pus ochelarii de eclipsa. Nu am reusit sa vad insa nici o pata solara. Si asa cu ochelarii m-am chinuit pana am gasit soarele. Daca ar exista filtru special pentru binoclu, sa se si poata fixa, ar fi mult mai usor de urmarit soarele. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 28 Aug 2006 13:19 Download mesaj |
|
|
|
Forever_Man a scris: | Eu am pus ochelarii de eclipsa. Nu am reusit sa vad insa nici o pata solara. Si asa cu ochelarii m-am chinuit pana am gasit soarele. Daca ar exista filtru special pentru binoclu, sa se si poata fixa, ar fi mult mai usor de urmarit soarele. |
A observa soarele, trebue TOT MEREU sa fie pus filtrul solar (foie sau geam) IN FATA obiectivului. In spate nu este permis, ca toata incalzirea luminei intra prin obiectiv si se da la ocular, unde acolo sparge fiecare filtru de geam, sau smoala fiecare folie. Asa ca se poate construii un filtru solar si pentru binoclu, dar NUMAI PENTRU OBIECTIV!!!
Altfel este un pericol foarte mare a orbii. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 28 Aug 2006 13:22 Download mesaj |
|
|
|
stelaru a scris: | Vroiam si eu sa intreb ceva in legatura cu binoclurile, dar ma gandesc sa nu mai deschid un topic nou (daca autorul topicului asta imi permite, bineninteles- ma gandeam ca paote fi interesant si pentru el):
Pot pune filtre la binoclu? De exemplu, un filtru pentru luna, un polarizorr etc (aste-ami vin in minte acum).
Multumesc |
In cazul asta, filtrul polarizor se poate pune inainte ocularilor, treaba este ca este greu de prins filtrul. In acest caz nu este voie a se uita la soare. La luna nu este nici o problema. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Aug 2006 13:30 Download mesaj |
|
|
|
De fapt ma gandeam daca vreunul din binoclurile din comertul obsnuit din Ro (Pentax, Olympus, Norcona, Praktica) accepta - DIN FABRICATIE- filtre
Cu exceptia filtrelor solare, care nu ma intereseaza- as avea serioase indoieli sa le pun oricum, avind in vedere ca o zgarietura sau un defect de fabricatie mi-ar afecta clar (si ireversebil) retina.
Sunt perfect de acord cu Robert - nu-i de joaca cu Soarele.
Ceea ce am facut eu in timpul eclipsei a fost sa proiectez imaginea pe un zid- a fost haios si ultra-distractiv (dar nu ma intrebati detalii cum am facut ca nu mai stiu... ) |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5960
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 28 Aug 2006 13:48 Download mesaj |
|
|
|
Binoaclele serioase (si chiar si cele mai putin) se vand de obicei cu o pereche de filtre galbene care se utilizeaza pentru atenuarea luminii Lunii. Filtrele de diferite culori ajuta la observarea unor detalii pe planete in special. De ex un filtru rosu va accentua putin relieful suprafetei lui Marte. Un filtru albastru va pune in evidenta mai bine atmosfera. Se pot face diferite experimente cu filtrele colorate la planete. Intotdeauna daca esti atent vor apare niste detalii spectaculoase. |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

|
Trimis: 28 Aug 2006 13:51 Download mesaj |
|
|
|
Va referiti la telescoape, nu ? Ca cu binoclul nu ai cum sa vezi relieful unei planete. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
|
Sus |
|