| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
rhadoo2004 Membru

Data inscrierii: 15 Mai 2010 Mesaje: 11
|
Trimis: 15 Mai 2010 19:18 Download mesaj |
| Titlul subiectului: trepied + adaptor binoclu. cine ma poate ajuta? |
|
|
|
Salutare.
Tocmai mi-am cumparat un binoclu 20x60 si l-am incercat de cateva ori noaptea dar cu succes limitat din pacate pentru ca nu reusesc sa tin binoclul nemiscat indeajuns incat sa disting ceva. De vreo 2 zile tot caut prin magazine un adaptor trepied-binoclu in zadar. Am vazut ca avea cineva pe forum de vanzare si trepiedul si adaptorul dar nu mai e valabil anuntul.
Imi poate spune cineva de unde sa pot cumpara asa ceva din Cluj-Napoca sau chiar de pe internet? Daca are cineva de vanzare 2nd hand doar adaptorul sau trepied+adaptor e excelent deasemenea.
Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
FlorinbB Membru

Data inscrierii: 10 Noi 2009 Mesaje: 86
Motto: "Doar două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul." Albert Einstein Localitate: Tg-Jiu
|
|
| Sus |
|
 |
rhadoo2004 Membru

|
Trimis: 15 Mai 2010 19:50 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Am vazut modelul acela de binoclu doar dupa ce l-am cumparat pe al meu.
Marea mea problema acuma e gasirea de adaptor. Trepied am vazut prin magazine de toate marimile si preturile |
|
| Sus |
|
 |
FlorinbB Membru

Data inscrierii: 10 Noi 2009 Mesaje: 86
Motto: "Doar două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul." Albert Einstein Localitate: Tg-Jiu
|
Trimis: 15 Mai 2010 19:54 Download mesaj |
|
|
|
O corectura mica... gresisem link-ul in postul anterior. Aici gasesti un adaptor:
http://www.fotohobbyshop.ro/dorr-adaptor-p...16-108-34/ _________________ "Doar două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul." Albert Einstein
|
| Sus |
|
 |
rhadoo2004 Membru

|
Trimis: 15 Mai 2010 20:11 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de link.
O sa mai caut ceva prin Cluj ca daca il comand din Bucuresti imi ajunge acasa cu pret de 1 milion si parca e usor cam mult pentru un adaptor. Daca nu o sa gasesc rapid pe aici o sa comand de unde mi-ai recomandat ca mor de nerabdare sa ies la observat  |
|
| Sus |
|
 |
cudjo66 Membru

Data inscrierii: 02 Feb 2008 Mesaje: 240
Motto: Drumul cel mai drept este cel care coteste la momentul oportun Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
rhadoo2004 Membru

|
Trimis: 15 Mai 2010 22:24 Download mesaj |
|
|
|
| Multumesc cudjo66. Chiar am drum in cateva zile prin Bistrita |
|
| Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1215
|
Trimis: 15 Mai 2010 22:44 Download mesaj |
|
|
|
Avem noi in Cluj, de plastic - 50 RON sau metalic - 75 RON, pentru binocluri porro sau roof (sunt adaptoare diferite). Acum vad ca nu apar pe site, dar sunt in stoc. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Mai 2010 04:55 Download mesaj |
|
|
|
Nu iti recomand un adaptor de plastic. Mai bine il iei pe cel de metal recomandat de Horatius. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
cudjo66 Membru

Data inscrierii: 02 Feb 2008 Mesaje: 240
Motto: Drumul cel mai drept este cel care coteste la momentul oportun Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Mai 2010 07:57 Download mesaj |
|
|
|
Trepiedul e foarte important. Adaptoare am avut de ambele tipuri fara mari diferente la comportament. Cel putin acela cu care vine 15X70 e foarte bun. _________________ CPC 800 GPS |
|
| Sus |
|
 |
rhadoo2004 Membru

|
Trimis: 17 Mai 2010 15:09 Download mesaj |
|
|
|
Am facut o decizie.
Va multumesc pentru ajutor |
|
| Sus |
|
 |
nemul Membru

Data inscrierii: 23 Iun 2010 Mesaje: 2
|
Trimis: 23 Iun 2010 16:45 Download mesaj |
|
|
|
Salutari,
Am vazut ca thread-ul este practic inchis (dpdv al celui care l-a deschis cel putin) asa ca sper sa nu se supere nimeni daca postez si eu tot aici.
Problema este ca binoclul pe care l-am cumparat ( SkyMaster 15x70) vine cu un adaptor dintr-un plastic destul de elastic care duce la vibratii foarte iritante in momentul in care vrei sa misti binoclul sau chiar si atunci cand te apropii de el ca sa te uiti la ceva. Am incercat sa gasesc un adaptor de metal de la United Astronomics dar cei care il aduc in Europa vor aprox 50 de euro pe adaptor + aproape 30 shipping and handling (wtf) si uite asa ajunge adaptorul sa coste cam cat am dat si pe binoclu.
Ca sa ajung la subiect, in sfarsit, a testat cineva adaptorul acela de metal din link cu un binoclu mai greu si poate sa posteze ceva opinii aici ?
Daca nu, a testat cineva orice adaptor din metal (cu un pret decent ) ) cu un binoclu mai greu si un trepied si are vrea sa impartaseasca experienta ?
Va multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
Cristi M. Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2007 Mesaje: 273
|
Trimis: 23 Iun 2010 20:34 Download mesaj |
|
|
|
Du-te cu binoclu si adaptorul intr-un magazin foto si testeaza pe cel mai solid trepied pe care il au.
Cu siguranta trepidatiile nu sunt de la adaptorul din plastic. |
|
| Sus |
|
 |
nemul Membru

Data inscrierii: 23 Iun 2010 Mesaje: 2
|
Trimis: 23 Iun 2010 21:43 Download mesaj |
|
|
|
| Cristi M. a scris: | Du-te cu binoclu si adaptorul intr-un magazin foto si testeaza pe cel mai solid trepied pe care il au.
Cu siguranta trepidatiile nu sunt de la adaptorul din plastic. |
Multam pentru idee dar nu este nevoie. Trepiedul este un Manfrotto foarte solid, tin pe el un D80 si un array de lentile de la 70-300 la 24-70 ( care este destul de greu) si nu am nici o problema cu el. However, daca montezi adaptorul pe trepied si misti binoclul poti observa cu ochiul liber ca adaptorul se ... nu indoaie ... nu gasesc un cuvant potrivit acum. Pare foarte maleabil, to say the least. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Iun 2010 21:54 Download mesaj |
|
|
|
Eu am avut un adaptor de plastic si nu il recomand nimanui. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
|