| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
dyazzz Membru

Data inscrierii: 13 Iun 2010 Mesaje: 285
Motto: Keep looking up! Localitate: Urziceni
|
Trimis: 30 Sep 2010 16:28 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Altul |
|
|
|
Jale mare....Heritage 130 nu mai este in stoc si nu cred ca se mai fabrica.In limita de 700 800 RON ce alt telescop ar fi bun? _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
...............................................
Telescop:TS 76/700,Omegon 130/900 EQ2
Binoclu:Breaker 7X50 |
|
| Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1215
|
Trimis: 30 Sep 2010 16:50 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Ce ti-am recomandat mai demult si mai pui 100 lei. |
|
| Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 30 Sep 2010 17:18 Download mesaj |
|
|
|
De Bresser R-80 ce spuneti? _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 30 Sep 2010 17:47 Download mesaj |
|
|
|
Jale mare o sa fie cand vei realiza ca ai o colectie de jucarii.  _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2057
|
Trimis: 30 Sep 2010 18:00 Download mesaj |
|
|
|
| Ai inceput foarte bine cand ai deschis subiectul despre achizitia unui mak. Apoi usor usor lucrurile au luat-o pe aratura. Plus ca ai deschis cate un topic pentru fiecare dorinta de-a ta. Cred ca in unul singur era suficient. Eu daca am o intrebare caut un topic mai vechi cu ceva asemanator si intreb acolo. Asa exista posibilitatea ca toate informatiile sa fie mai compacte. Daca vine cineva acum, care nu a mai avut de-a face cu subiectul instrumente astro, si cauta prin toate topicurile tale cam o ia razna. Oricum nu te supara pe mine, zic si eu, dar daca o sa ai rabdare sa-ti iei primul instrument de care ai intrebat o sa fii foarte multumit. |
|
| Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 30 Sep 2010 18:20 Download mesaj |
|
|
|
Ma scuzati ca am provocat dezordine Intre timp miam luat inima in dinti si am comandat la recomandarea celor de la astromagazin Omegon 130/900.Sambata trebuie sa ajunga.Puteti sa spuneti orice....era in limita mea de pret.Desi are oglinda sferica mi sa spus ca reflectoarele cu focala lunga sunt doar sferice.Oricum mi se pare o alegere destul de buna. _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 30 Sep 2010 18:32 Download mesaj |
|
|
|
Ma scuzati domnu' elev:
"Mi-am luat" nu "miam luat"; "mi s-a spus" nu "mi sa spus"; si bineinteles lipsesc virgulele de la locul lor.  _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 30 Sep 2010 18:34 Download mesaj |
|
|
|
Ce bine ca nu se intelege si in vorbit! Ma grabeam ca plecam la masa. _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2057
|
Trimis: 30 Sep 2010 18:43 Download mesaj |
|
|
|
Daca pe asta nu au vrut sa ti-l recomande in acelasi pret http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...6bd7ece6f8
atunci stiu ei ceva. Probabil nu-l lua nimeni pe cel care ti-l trimit tie, si trebuia sa scape cumva de el.
O recomandare: sa nu mergi niciodata pe sfaturile celor care detin magazinul, indiferent ce cumperi, ci pe parerile cumparatorilor. Cei care detin marfa intotdeuna vor dori sa vanda si sa scape de ceea ce au mai prost. |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 30 Sep 2010 18:43 Download mesaj |
|
|
|
Da! Este bine ca nu se observa si la vorbit ! Se intelege insa din constructia frazei ... _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 30 Sep 2010 19:01 Download mesaj |
|
|
|
Si marog dece as lua maksutov cu diametru mai mic si obstructie mai mare?Credeti ca nu il vinde?Si mi se pare de calitate.Produs de aceeasi firma ca Skywatcher(Synta parca ).La mak nu aveam nici montura nici oculare si depasea pretul pe care mi lam propus. _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
| Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2999
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 30 Sep 2010 19:22 Download mesaj |
|
|
|
Bine ca te-ai hotarat ! Incepusem sa am insomnii . Desi dau dreptate totala lui 'cristib' , sunt sigur ca vei fi multumit de achizitie macar pentru inceput. Spor la observatii ! |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9947
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 30 Sep 2010 22:30 Download mesaj |
|
|
|
dyazz
m-am abtinut pana la acest moment,acuma ai sa primesti o ''sapuneala''.
Ai sanse bunicele sa fii satisfacut,se pare ca Omegon e un brand bunicel.Eu folosesc o luneta Omegon 60x700mm cam de pe la sfarsitul lui Iunie,procurata de aici de pe forum.Uneori m-a necajit deoarece se intampla ca miscarea fina in altitudine sa ''scape'',desi lasa loc unor optimizari gen vopsire mata tub,diafragme,vopsire bord lentila,inlocuire-prelungire parasolar,cu toate acestea zic s-a dovedit un instrument bun pana la 140x (cu ocularele mele pe care le colectionez de vreo 30 de ani) atat la planete,Luna,stele duble cat si la obiectele catalogului Messier.Vezi rubrica ''Ce am vazut aseara'' si ''Stele duble de vara si de seara''.
Dar toate acestea pentru ca am stat putin pe net si mult si cu placere la ocular,la observat.Niciun telescop nu este bun observand peretii debaralei.
Eu iti urez sa folosesti sanatos si cu folos noul telescop.Desi am indoieli.In timp ce tu te vaicareai pe net si ai ingropat primul telescop,uita-te la evolutia lui M. Gabriel ,la cat s-a perfectionat,promitand sa devina un excelent astronom practician folosind instrumentul din dotare si unul imprumutat.
Vorba d-lui Dan Vasiliu,cum vei observa tu detalii fine pe planetele indepartate daca nu ''observi'' regulile gramaticii de sub nasul tau.
Scuze pentru sinceritate,am avut sperante legate de tine dar pe care le-ai dezamagit.Scurt si dur:lasa trancaneala pe net si treci la invatatura si observatii.
Daca te-am suparat apasa butonul ''ignore''.Dar mai bine fa ce ti-am spus.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
dyazzz Membru

|
Trimis: 01 Oct 2010 13:40 Download mesaj |
|
|
|
Cel mai important pentru mine a fost ca ai fost cat se poate de sincer.Aveti dreptate in tot ce spuneti.Are importanta ca e Omegon sau Seben sau TS sa Skywatcher?Toate(aproape) sunt chinezarii.La banii pe care ii detineam imi luam doar o luneta 50/700 de firma.Despre telescopul actual nu am spus niciodata ca nu bun,doar ca am luat unul pentru apertura mai mare.Sper ca o sa reusesc sa fac un video de Unboxing,il dau pe youtube,ca nu pra am gasit despre asta.Asa o sa vada si cei care doresc acest telescop daca merita sau nu.Maine ajunge si cu prima ocazie pun poze si pe forum.In ce priveste TS 76/700 va fi inca in functiune.Nu il "ingrop" _________________ Keep looking up!
Clear Sky!
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 01 Oct 2010 13:55 Download mesaj |
|
|
|
Pare din famiglia Skywatcher (cel putin eticheta cu dimensiuni e ca si la celelalte skywatcher-uri). Nu pare rau, macar te alegi cu un trepied
Am gasit pe youtube filme prin el: http://www.youtube.com/watch?v=ZWcO4uie5K8
Sa-l stapanesti sanatos! |
|
| Sus |
|
 |
|