| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239586 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Gabirel Trocan Membru

Data inscrierii: 07 Oct 2010 Mesaje: 37
|
Trimis: 14 Oct 2010 13:31 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| a facut niste updateuri ..ca sa zic asa..la care a stat destul de mult, cred ca e ok |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 14 Oct 2010 13:33 Download mesaj |
|
|
|
Uite, cam asa arata Stellarium la mine. Dupa ce setezi ce ti-am spus, vor aparea liniile constelatiilor cu denumirile lor, ecuatorul ceresc, meridianul locului , numele unor stele si obiecte nebulare ( catalog NGC si Messier ).
Mergi la " Setari " si rezolvi simplu, apoi da neaparat "salvare" , ca sa tina minte data viitoare cand intrii.
P. S. Nu uita sa setezi sa iti arate si planetele si Luna !
Succes ! |
|
| Sus |
|
 |
Gabirel Trocan Membru

Data inscrierii: 07 Oct 2010 Mesaje: 37
|
Trimis: 14 Oct 2010 13:58 Download mesaj |
|
|
|
sunt setate, nu m am prins inca la ce foloseste meridianul, ecuatorul si ecliptica.
si mai e ceva..am incercat sa schimb ora ..la 12.00 ma asteptam ca soarele sa fie deasupra..dar nu isi schimba pozitia.
..ah ba da..se schimba in functie de ora |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 14 Oct 2010 14:29 Download mesaj |
|
|
|
Ai grija ca ora sa fie setata AM sau PM dupa cum e ora reala din Romania.
Inainte de orice intrare in stellarium verifica ora sistemului ( a calculatorului ) apoi cea afisata in Stellarium. Sa corespunda intre ele si sa corespunda exact cu ora reala a Romaniei.
In privinta ecuatorului ceresc, eclipticii, meridianului locului, sunt mai multe de spus. Ele sunt coordonate ceresti fara de care e greu, daca nu imposibil sa te orientezi pe bolta cereasca. Ma rog, poti folosi metoda de orientare dupa reperele oferite de constelatii si sa cauti din aproape in aproape, dar elementele de coordonate ceresti trebuiesc oricum invatate.
Pentru asta iti trimit un link sa vezi cam despre ce este vorba :
http://www.astro.columbia.edu/~archung/lab...all01.html
Explicate mult mai pe inteles le gasesti in manualul de astronomie de clasa a XII-a. Le gasesti chiar la inceputul cartii. Nu glumesc ( adica nu e o ironie ). Cartea se gaseste si pe net in format PDF iar daca nu dai de ea, ti-o pot trimite pe o adresa de mail sau pe transfer ro.
Oricum trebuie sa te pui la punct cu bazale astronomiei si e bine sa incepi cu coordonatele sferice, sfera ceresca si constelatiile.
Ar fi mult mai bine sa continuam aceasta discutie pe un topic dedicat.
Poti face unul la rubrica "Observatii astronomice pentru incepatori" sau putem continua intr-o sectiune in care nu s-a mai vorbit demult. Este dedicata incepatorilor.
Iti dau aici linku-ul si daca esti de acord continuam acolo.
Iata un link bun pentru astfel de dezbateri :
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=58471#58471
Astept sa scrii primul mesaj acolo si vin si eu. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|