Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
MVI_5357_copy.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239550
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Ce binoclu sa-mi iau???

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Mike23
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Sep 2010

MesajTrimis: 23 Feb 2011 15:15 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Asa ma gandeam si eu dar, recunosc, tare ma atrage apertura de 70,80mm Shocked
Probabil ca tot cel de 10x50 o sa iau. Daca imi permitea timpul poate ca as fi construit singur o luneta, poate cand o sa ies la pensie Very Happy

Cer senin

Mihai

Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 23 Feb 2011 15:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mike23 a scris:
tare ma atrage apertura de 70,80mm Shocked
Pai da, 7x70 Laughing
Daca esti in dubiu testeaza mai multe x-uri dar incearca sa te concentrezi si pe un detaliu, asa in general sa "browsezi" spatiul cred ca merge, dar cand te opresti o sa vezi ca tremura din ce in ce mai mult cu trecerea timpului si nu poti urmari detalile fine. E drept ca la 7x nu vezi prea multe detalii fine decat la luna si pt. observati terestre.
Sus
Mike23
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Feb 2011 17:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Motivul pentru care vreau sa iau binoclul este DSO, sa ma arientez pe cer mai bine. Sunt lucruri pe care nu le vad cu ochiul iber dar cu ajutorul unui binoclu devin vizibile dupa care pot detalia cu telescopul. In perioada mai ca calda ies cu fetita si sotia prin parc si in felul acesta pot sa mai scrutez cerul cu un instrument ultra portabil Very Happy .
O sa-mi iau binoclul 10x50 in principiu asta daca nu apare ceva ce nu pot refuza.
Multumesc mult tuturor celor care m-au ajutat in luarea unei decizii in privinta binoclului.

Cer senin

Mihai

P.S. - O sa postez pareri imediat ce-l achizitionez si o sa am un cer senin. O sa fac o comparatie si cu binoclul de imprumut 10x25 pe care l-am avut o bucata buna de vreme de la un prieten.

Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Mar 2011 12:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,

Am reusit sa imprumut de la cineva cele doua binocluri pe care le aveam in vedere sa le cumpar (numai unul). Am avut placerea si ocazia sa ma urc pe blocul de

vis-a-vis care e cel mai inalt din zona(10 etaje si cu casa scarii,...stateam...echivalentul etajului 12) Cerul era superb, pentru Bucuresti, si am avut ocaza sa testez

cele doua instrumente si sa vad diferentele. O sa fac un mic review.

BTC 10x50mm fully multicoated http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=10x50%20FMC
- Are optica acoperita multistrat pe toate supafetele pentru o mai buna filtrare a luminii si o imagine mai clara, mai contrastanta.
- puterea mica dar nu foarte de 10x iti ofera un camp vizual relativ mai larg, asta insemnand ca, cuprind in vizor mai multe obiecte dintr-o constelatie.
- are 870g ceea ce il face destul de usor de manevrat si-ti ofera posibilitatea de a face observatiimai indelungate ale cerului.

Celestron 15x70mm multicoated http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=CE71009
- Optica este acoperita multistrat doar pe lentilele de 70mm, imaginea nu este asa de clara, este mai intunecoasa.
- La puterea de 15x vezi mai multe detalii(ex.: puteam sa disting usor nebulozitatea din M42 si roiul dublu dintre constelatiile Casiopea si Perseu) Desi are o apertura

mai mare cu 20mm fata de 10x50mm are un camp vizual mai mic datorita magnificatiei mai mari
- La cele 1360g ale Celestronului observatiile sunt de scurta durata. Dupa ~5-7 minute trebuia sa-mi odihnesc bratele.

In concluzie Am decis sa iau binoclul de la BTC de 10x50 din doua motive , zic eu, importante:
1- are o imagine mult mai clara, mai contrastanta, stelele erau mult mai stralucitoare cu BTC-ul decat cu Celestron-ul si 2- si poate cel mai important este mult mai

usor decat Celestron-ul care, dupa cu am mentiont mai sus, dupa nici 10 min a trebuit sa-mi odihnesc mainile. Poate am obosit si datorita faptului ca am tot

schimbat binoclurile, cand unul cand altul, fiecare avand greutati diferite. Practic BTC-ul o sa-l pot folosi mai des si pe perioade mai indelungate. Imaginea pare chiar

mai contrastanta decat cu Sir Mak 127x1500mm(poate din cauza ocularelor????)Binoclul de 20x80 oferit de cineva sa-l cumpar am realizat ca era cu mult mai greu

decat Celestronul si clar nu puteam sa-l folosesc la fel de des precum doream, chiar daca oferea imagini frumoase si mai detaliate.

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebari sai care m-au ajutat sa iau o descizie.
Sper ca acest mic review pe care l-am facut sa ajute si pe altcineva in cautare de binoclu. E clar acum ca o imagine clara face mai mult decat una mai putin clara

dar mai mare (apropiere mai mare fata de obiectul studiat), iar posibilitatea sau mai degraba imposibilitatea de a utiliza instrumentul din maini face sa fie mai rar

folosit.

Cer senin

Mihai

P.S. - Am sa pun si cateva poze facute acum cu ce am avut la indemana(iPod 4G) asa ca scuzati calitatea.

IMG_0653.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  177.76 kb
 Vizualizat:  de 7130 ori

IMG_0653.jpg

IMG_0654.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  169.53 kb
 Vizualizat:  de 7123 ori

IMG_0654.jpg

IMG_0655.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  180.43 kb

IMG_0655.jpg

IMG_0656.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  225.12 kb

IMG_0656.jpg

IMG_0658.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  252.71 kb

IMG_0658.jpg

IMG_0660.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  243.72 kb

IMG_0660.jpg

Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2007

MesajTrimis: 07 Mar 2011 18:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am si eu ambele binocluri si am ajuns la aceeasi concluzie : BTC are o imagine mai clara. Prin celestron imaginea e mai calda/galbuie dar o idee in ceata/soft.
Sus
Mike23
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Mar 2011 10:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

In concluzie am luat BTC-ul si poate mai tarziu,...in timp,...un refractor de minim 120mm Very Happy
Si tare imi doresc si un newtonian cu o apertura de minim 200mm Very Happy

Cer senin

Mihai

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact