Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
moon4.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241433
Numar de utilizatori inregistrati: 2932
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Rookie - Zoltan

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Who's Who

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Zoltan
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Noi 2011

MesajTrimis: 28 Noi 2011 16:18 Download mesaj
Titlul subiectului: Rookie - Zoltan
Raspunde cu citat (quote)

Sunt un incepator, cu interes recent pentru acest domeniu. Sunt din Petrosani, la poalele Parangului. Pe moment am o jucarioara, un Celestron 70/900 EQ2, pe care intentionez sa-l iau cu mine la iesirile montane cu 4x4. Cred ca noptile la munte pot fi utilizate mai eficient pentru observatii decat doar pentru "discutii" langa foc.
Sus
Herr_Alien
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010

MesajTrimis: 28 Noi 2011 17:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut, bine ai venit. Jucarioara ta ar trebui sa duca pana pe la 140x, sa o folosesti sanatos. E p-aici si un link catre o colectie de carti pentru astronomie (biblioteca SARM), cauta-le, merita.
Celly
Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2011

Motto: Suntem doar o specie de maimute avansate de pe o mica planeta a unei stele banale.Dar putem intelege Universul...asta ne face foarte speciali.

MesajTrimis: 29 Noi 2011 00:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut si bine ai venit ,am si eu un celestron acelasi tip dar az......isi face treaba pentru incepatori ....acum depinde de timp cat ii acorzi si de serile dispuse pentru astronomie dar crede-ma.......mereu descoperi ceva....mai ales dak urci pe muntii mai frumos acolo ai un cer negru tuci si te poti orienta catre toate cele......numai bine.

cer senin.

Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 30 Noi 2011 19:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bine ai venit pe aici. Chiar daca pt. astronomie ai venit, pe mine mai mult ma intereseaza sa povestim daca ai fost motorizat cu 4x4 pe Jiul de vest spre Izvoarele Cernei sau ai urcat spre cabana Buta? Ai vazut cascadele? etc. Sunt multe de vazut pe acolo si bineinteles cerul e bun si pt astro chiar daca nu e vizibilitate la orizont.
Sus
ioanIS
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Iul 2011

MesajTrimis: 01 Dec 2011 19:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bine ai venit!
Ma bucur sa vad si alte persoane din Vale care sunt interesate de cer Smile
Spor la observatii si un telescop cat mai bun in viitor. Totusi, de pe site-ul tau, vad ca esti pasionat si de motociclism offroad, un binoclu de calitate nu cred ca ar trebui sa-ti lipseasca niciodata!
Cer senin!
Sus
Zoltan
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Noi 2011

MesajTrimis: 02 Dec 2011 00:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc mult de primire si incurajari. Pe moment citesc in draci, am citit si pana sa iau telescopul. O sa descarc si manualele, o sa continui sa citesc si postarile celor mai priceputi ca mine (cam toata lumea).

La mine cam toate pasiunile se leaga de munte, daca m-as rupe de el as fi orfan. Am inceput cu drumetii si expeditii montane cu tatal meu, am continuat multi ani mai tarziu cu motocicleta pe drumuri forestiere, din motocicleta am dat in offroad auto. Toate sunt insa pretext pentru a fi "la altitudine ". Paralel am incercat sa pastrez toate frumusetile vazute cu ajutorul aparatului foto (boala mostenita de la tata).

Privitul cerului a fost intotdeauna latent, eram fost in stare sa stau ore intregi departe de foc, privind cerul. Recunosc, in cazul meu esteticul e mult mai important ca stiintificul, desi meseria ar trebui sa impuna opusul. Masinuta de teren are in sfarsit loc de un telescop, ca sa pot vedea mai mult decat ce prindeam cu ochiul liber. Sper ca, in sfarsit, sa reusesc sa si pastrez imagini cu peticele de noapte pe care le admir. Nimic spectaculos, mai mult pentru sufletul meu.

@Stanescu Octavian - am umblat in multe din locurile de care intrebi, in ultimii trei ani am refacut multe din rutele batute la pas prin tinerete. La Buta am fost in primul rand pe jos, in zona am umblat si cu motocicleta. Chiar pana la cabana nu am mai urcat de la ultima traversare a Retezatului. Prin rezervatia Domogled Cerna am trecut in 2009, facand traseul intreg pana la Baile Herculane. Sper ca drumul lui ??? sa ramana o utopie pentru ca asfaltul sa nu spurce minunatiile alea de locuri(asa cum ma tem ca se va intampla pe Transalpina). Multe trasee parcurse sunt prezentate pe pagina mea web, ca imi place sa descriu locurile mai deosebite pe care le-am vazut.

Daca ai vreodata nevoie de informatii sau sprijin logistic in zona, le dau cu multe placere pe ambele. Mai nou am descoperit niste trasee care fac rapid accesul catre Muntii Sureanu, pe timp de vara in cam o ora pot ajunge pe Varful lui Patru sau varful Sureanu. La vara intentionez sa stau cateva zile pe Transalpina, cred ca e cel mai bun loc pentru observatii. Imi ramane insa cel mai la indemana fie sa urc in Parang, fie in spatele Parangului, pe Groapa Seaca.

@ioanIS - ma bucur ca suntem aproape. Poate o sa ne si vedem. Privitor la binoclu, cred ca va putea urma si asa ceva, intr-adevar e foarte util. Pe moment m-am descurcat, mai modest, cu teleobiectivul aparatului foto.

PS. La atatea pasiuni fie ajung sa se deranjeze una pe alta, fie se completeaza ca sa poti sa te bucuri de cate una oricand. Salutul aici e "cer senin". In motociclism deseori se ureaza "asfalt uscat", desi in motociclismul in teren nu inseamna nimic. La offroadul auto insa distractia devine mai intensa cu cat e umezeala si noroiul mai mult. O sa incerc sa scot maximul din toate.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Who's Who

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Puteti atasa fisiere in acest forum