Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Daniyyel Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2011 Mesaje: 234
|
Trimis: 16 Ian 2012 14:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Din pacate nu stiu cum se face colimarea pe stea. Pana in momentul de fata am folosit capacul de la barlow, gaurit fix pe centru pentru colimare. Si a mers destul de bine. S-a pastrat foarte bine si colimarea cateva luni bune.
Cu timpul s-a decolimat usor si acum nu mai reusesc sa-l colimez bine. Cu ocularul de 25mm si cel de 10mm stelele sunt cat de cat punctiforme, la planete (Jupiter) deja se observa dublarea, triplarea imaginii iar daca folosesc barlow-ul e dezastru. _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
Binoclu: Auriol 10x50
Accesorii: Super 25mm, Barlow 2x, SkyWatcher UWA 6mm Gold Line, Baader Solar Filter ND5 full aperture.
Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11274
|
Trimis: 16 Ian 2012 14:40 Download mesaj |
|
|
|
Nu-i contest valoarea, e drept ca se poate recolima daca e stramb. Insa daca esti in balcon probabil nu colimarea dauneaza observatiilor, iar daca esti pe camp cu prietentii au ei un colimator si te ajuta. In rest o simpla colimare vizuala + capacelul gaurit cred ca e suficient. Totusi nu vorbim de un f/2.8 si nu colimezi in fiecare zi.
Ocularul insa e mai util cam tot timpul.
Hai ca il inebunim de cap cu atatea pareri.
Spor la achizitii, oricare ar fi ele .  |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 16 Ian 2012 14:48 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

|
Trimis: 16 Ian 2012 15:17 Download mesaj |
|
|
|
Cu ce m-ar ajuta un ocular
Skywatcher UWA 6mm 66° ? _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
Accesorii: Super 25mm, Barlow 2x, SkyWatcher UWA 6mm Gold Line, Baader Solar Filter ND5 full aperture.
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 16 Ian 2012 15:25 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

|
Trimis: 16 Ian 2012 15:45 Download mesaj |
|
|
|
Ma gandesc ca e de calitate mai buna, fata de ocularele mele Super care nu sunt asa de bune.
Imi aduc aminte de patania cu aceste oculare intr-o dimineata cand ma uitam la Orion. Plimbandu-ma prin zona, am ajuns la Rigel si in dreapta lui am vazut o dunga fantomatica ce parea a fi o nebuloasa.
Entuziasmat ca am vazut Witch Head, ulterior de pe forum mi-am dat seama ca era doar o reflexie interna a lui Rigel datorata ocularelor..... _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 16 Ian 2012 15:49 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2286
|
Trimis: 16 Ian 2012 17:01 Download mesaj |
|
|
|
Da, este foarte bun ocularul. Am si eu unul si este super OK.
Spor! |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 16 Ian 2012 17:05 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

|
Trimis: 19 Ian 2012 15:52 Download mesaj |
|
|
|
pentru ca tot am deschis subiectul acesta despre accesorii vreau sa va intreb, cei care aveti mai multa imaginatie sau poate chiar ati incercat:
- cum atasez o camera slim/compacta la ocularul sau la focuserul telescopului? nu am nici cea mai mica idee cum sa il fac sa stea acolo. Banda adeziva e cam inutila pentru ca nu tine camera bine - aluneca.
e vorba despre camera http://www.sony.ro/product/dsc-t-series/dsc-t100
singura camera care o detin, si ar fi buna pentru filme/poze la luna, jupiter, saturn. Recent am observat ca din setari pot ajunge la o expunere de 8 secunde - bunicica zic eu si pentru M42 sau M31...(cred) _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 19 Ian 2012 15:58 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere.
Ultima modificare efectuata ursamajor la 19 Ian 2012 16:08, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

|
Trimis: 19 Ian 2012 16:01 Download mesaj |
|
|
|
eh, uite ca de asta nu am stiut. Stiam doar de adaptoarele T pentru DSLR-uri
Multumesc! _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 19 Ian 2012 16:09 Download mesaj |
|
|
|
|
Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

|
Trimis: 26 Ian 2012 13:23 Download mesaj |
|
|
|
Cu siguranta!
Mai am o problema referitoare la cautatorul telescopului. Nu reusesc absolut sub nici-o forma sa il aliniez perfect cu telescopul. Am incercat toate combinatiile din suruburi si degeaba.
Este vre-o tehnica anume ?
Nu am doar 2 suruburi, am 4 care sunt asezate sub forma de "semnul de la mercedes" - alta comparatie nu imi vine in minte.....poate ma luminati si pe mine ca e foarte stresant...
P.S: mi-am luat pana la urma ocularul Sky-Watcher UWA 6mm care l-am si testat luni pe M42 si am ramas uimit cat de mare poate fi acea nebuloasa. Prin ocularul meu de 10mm Super nu puteam vedea intinderea nebuloasei, decat foarte slab.... face treaba buna! _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 26 Ian 2012 13:41 Download mesaj |
|
|
|
Semnul de la Mercedes are 3 varfuri. Fiecare la 120 grade.
Tu ar trebui sa ai acolo un mic cuisor bont, cu arculet, care preseaza cautatorul si inca 2 suruburi de reglaj.
Te joci cu cele doua suruburi pana vezi in centru imaginea pe care o ai in telescop.
E ca bine alinierea sa o faci terestru pe un obiect foarte indepartat, sau pe Luna dar la o putere mai mica, utilizand ocularul de 25 mm ca sa nu se miste repede din campul vizual si astfel sa intervina erori.
Cautatorul sa fie impins in montura lui pana la acel inel fin de cauciuc care il tine sa nu scape iar "cuisorul bont" cu arc si cele doua suruburi negre din plastic sa fie pe o mica adancitura a cautatorului. Daca te uiti cu atentie, cautatorul pe exterior are o mica depresiune , un fel de sant mai lat, in care trebuie sa stea suruburile de reglaj.
Daca nu e pe pozitie aseaza-l mai intai corect.
Apoi montezi un ocular slab, de 25 mm, vizezi ceva la mare departare terestru si apoi din cele doua suruburi negre din plastic reglezi pana cand ai crucea ( reticulul ) exact pe obiectul pe care il vezi prin telescopul mare. |
|
Sus |
|
 |
|