| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239542 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
dragos.p Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2012 Mesaje: 86
Motto: nimic nou sub soare Localitate: bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 23 Mar 2012 14:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Daca vrei senzatii tari, uite aici jucari: http://www.optik-foto-mueller.com/Takahash...052010.pdf
Iar daca nu, eu as fi de parere ca decat 1200coco pe un acromat, mai bine ii dai pe un SC de 8". Aberatia cromatica banui ca e doar una din problemele acromatelor. Nici SC-ul nu-i perfect dar ai si Edge HD-ul care e mai crectat, ai si apertura, e si compact, ai obstructie dar sa zicem ca te obisnuiesti cu ideea. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Mar 2012 16:33 Download mesaj |
|
|
|
As vrea sa te previn asupra unui aspect. Preturile din afara EU pot sa para foarte atractive, dar nu e asa. Pentru ca la pret se adauga un cost al transportului destul de mare, si la acestea, insumate, se adauga vama si apoi TVA de 24%. Si asa poti ajunge la un pret mai mare decat la noi in tara. Cand comanzi niste lucruri mici, de cativa dolari sau zeci de dolari poti sa scapi fara, ca e o limita inferioara, care era inainte de 100 de euro, la care nu se mai aplica vama si TVA. Dar am auzit ca de o luna a fost coborata la doar 10 euro. Insa la obiecte mari si scumpe e cam greu sa scapi netaxat. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
dragos.p Membru

|
Trimis: 26 Mar 2012 12:58 Download mesaj |
|
|
|
de regula preturile la noi, sau pe toate siturile din europa sunt cu minim, 40-50%, mai mari, de ex un C9.25, tubul, in state costa 1250 $, adica 4180 lei, la noi in magazin costa 7720 lei, daca adaug tva-ul, pe care eu am sa il deduc, ca il iau pe firma, si vama 6% si costul transportului de 4$pe kg, ajung la circa 5800 lei, fata de 7720 lei deci economie de 1920 de lei...din punctul meu de vedere este foarte mult, daca extrapolam, pentru magazin inseamna un comision comercial de circa 30-40%, nu sunt dispus sa platesc acesti bani in plus firmelor de profil, tinand cont ca ei, sunt convins ca achizitioneaza produsul cu un pret mai mic decat mine, si probabil comisionul ajunge undeva la 50-60%. Dezavantajul, ar fi sa nu mi se intample ceva pe drum, dar orice firma de transport te asigura, mai mult sau mai putin, deci este asumarea transportului, dar ti se poate intampla acelasi lucru la orice produs achizitionat din tara. Cu cat valoarea produsului este mai mare cu atat creste ecartul fata de produsele luate din europa. Acum ma chinui sa gasesc sursa reala din china care sunt convins ca este cu 30-40% mai mica decat cea din state, iar transportul este undeva la 5$ pe kg, aceleasi taxe ca produsele din state, dureaza mai mult transportul. Si mai este o problema, taxele vamale se platesc numai daca cumperi ceva pentru a il comercializa, daca cumperi doar un produs, pentru uz propriu, poti sa nu platesti taxele(care fie vb intre noi nu este chiar foarte mare).
Am ajuns la concluzia ca este eficient sa achizitionezi de la sursa. |
|
| Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 1007
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Mar 2012 13:57 Download mesaj |
|
|
|
Un C11 SC OTA, la Optcorp in state costa, 1895$ iar transportul, 700$ + vama 4,2%,+ tva 24% pe care sa zicem ca il deduci nu il mai adaugam la pret , iese 2675$ =8950 lei.
La Teleskop-Express in Germania, costa 1949 euro = 8600 lei + 50 euro transport, daca il iei pe firma nu platesti tva ,care in Germania este de 19%, adica 1638 euro + 50 euro transport = 7500 lei.
Merita sa cumperi din state doar daca il aduci personal, sau ti-l trimite un prieten ca si cadou , ca sa nu mai platesti taxe. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Mar 2012 15:27 Download mesaj |
|
|
|
Si mai e si problema returului, in caz de ''Doamne fereste", defecte aparute in timpul transportului. Platesti iar transportul, de doua ori, de aici pana-n state si inapoi. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 26 Mar 2012 19:21 Download mesaj |
|
|
|
| Problema retour-ului nu cred ca este asa de, hai sa zicem importanta, pe mine cel mai mult m-ar deranja numarul mare de formulare care sunt necesare a fi completate in cazul in care este necesara o reparatie. Trebuie declarat ca produsul a fost achizitonat in State si se trimite inapoi in scopul explicit de a fi reparat ca altfel va fi vamuit la destinatie iar la retour aceasi chestie ca altfel platesti de doua ori vama (cel putin asa mi-a fost explicat de cineva care a cumparat o camera SBIG din State si a fost nevoit sa o trimita inapoi pentru reparatii, Baader nefiind foarte user friendly cu asemenea cumparatori din cate stiu eu...). |
|
| Sus |
|
 |
dragos.p Membru

|
Trimis: 27 Mar 2012 09:02 Download mesaj |
|
|
|
| , nu inteleg, de unde 700$ transportul , pentru un c11, transportul este undeva la maxim, maxim 4$/kg, ambalat o avea vreo 20 de kg, deci maxim 80 de $, preturile sunt de pe site de transport-import romaneasca, transport naval vine in 6 saptamani, documentele vamale ti le face cel care iti face transportul ptr 150 de lei, si riscurile ti le sumi, asa cum iesi din casa spre birou...si iti iese in cale un bilet castigator la loto. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|