Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
GM__ Membru

Data inscrierii: 06 Noi 2005 Mesaje: 89
|
Trimis: 17 Oct 2006 11:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Citat: | Ia incearca sa pui un ocular si sa o aduci la marirea reflectorului de 200. |
adica 400x ? problema nu ar fi incapabilitatea refractorului de a "duce" o
putere ca asta,necazu e ca isi pierde mult din luminozitate,atit de mult
incit ai impresia ca imaginea e lipsita complet de contrast,claritate,etc.
Citat: | Si ia mai compara si preturile. |
da,sint prea mari.Nu-s deloc justificate.
Citat: | Refractoarele au ajuns niste jucarii scumpe in mana unor copii razgaiati. |
true... ca atunci cind vezi un domn de 18 ani la volanu unui mercedes
Citat: | binoclu Baigish comparat cu mai batranul meu Olympus. |
hai ca m-ai facut curios,stiu ca e OT dar zi-mi si mie care e diferenta  |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5951
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Oct 2006 17:54 Download mesaj |
|
|
|
va multumesc pentru interventiile voastre dar imi pare rau ca pana la urma a iesit o "varza" din acest subiect.
comparatiile de mai sus au fost prezente si in alte topicuri si au ajuns sa ma oboseasca pentru ca nu le vad rostul.
daca mai aveti ceva de spus in legatura cu prismele sau oglinzile diagonale va astept cu interes.
o intrebare ar fi de ce se mai fabrica prisme daca nimeni nu le apreciaza? |
|
Sus |
|
 |
GM__ Membru

Data inscrierii: 06 Noi 2005 Mesaje: 89
|
Trimis: 17 Oct 2006 19:00 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | o intrebare ar fi de ce se mai fabrica prisme daca nimeni nu le apreciaza? |
pentru ca o prisma ieftina e mai buna ca o oglinda ieftina...sa zicem lambda/4.Eu unu n-am vazut nici o diferenta,dar daca baietii aia care au aparate de masura zic asa...asa o fi... |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 17 Oct 2006 19:11 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | o intrebare ar fi de ce se mai fabrica prisme daca nimeni nu le apreciaza? |
Pe scurt cateva lucruri:
1. O oglinda este mai usor de facut la o calitate mai mare, de aici avantajul lor asupra prismelor ce se reflecta in pret mai mic decat o prisma de aceeasi calitate.
2. Prismele sunt utile pentru observatii terestre ziua, de aceea se mai fabrica. Prismele dau imagini reale, neinversate in oglinda, iar acest lucru este util pentru observatii terestre. Scaderea de luminozitate datorita sticlei in plus daca calitatea prismei este decenta (in cazul meu prisma multicoated) in cazul observatiilor terestre nu este perceputa de ochiul uman la aceste tipuri de observatii.
3. Prismele pot fi folosite cu succes si la observatii astronomice in refractoare cu f ratio mare. Eu am asa o prisma multicoated si diferentele dintre imaginile prin aceasta si cele printr-o oglinda diagonala standard sunt imperceptibile. Ramane de vazut care sunt diferentele fata de o oglinda diagonala dielectrica, insa cel mai vizibil lucru va fi luminozitatea mai mare la oglinda dielectrica. |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 19 Oct 2006 21:43 Download mesaj |
|
|
|
ok, am vazut ca multa lume inclina spre oglinzile diagonale si dielectrice pe deasupra.
ce ati recomanda la acest capitol?
ce marci/tipuri de oglinzi diagonale vi se par mai reusite/performante? |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 19 Oct 2006 21:51 Download mesaj |
|
|
|
Cea mai buna diagonala dielectrica si cea mai scumpa este Televue everbrite. Dar in principiu oricare dintre diagonalele dielectrice sunt bune, diferentele sunt minore pentru ochiul uman (daca nu cumva diagonala are vreo problema). La preturi mici poti lua de la Orion sau William Optics (ultima e garantata lambda/10) |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 20 Oct 2006 20:03 Download mesaj |
|
|
|
ok, mersi mult pentru recomandari, am vazut despre ce e vorba.
as vrea totusi si o recomandare pentru prisma diagonala.
ce credeti ca ar fi mai bunut la un pret cat de cat acceptabil? |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 20 Oct 2006 21:44 Download mesaj |
|
|
|
Un product bun si care se poate fie recomandat fara regrete, este o diagonala de la William Optics. Aceasta diagonala se poate cumpara ca "dielectrica" cu o reflectivitate de 99% unde se poate crede ca este adevarat, ce se promite. Treaba este ca pretul acestui product este mare, actual costa asa o diagonala 2" si dielectrica 230 Euro.
Ceva mai ieftin si din descriere tot o diagonala 2" dielectrica cu 99% reflectivitate este aceea de la TS care costa actual 139 Euro.
Acum nu pot raspunde, de ce William Optics costa 230 Euro si TS costa aproape 100 Euro mai putin, unde amandouo producte sant 2" diagonale, dielectrice. Ce eu pot cu siguarnta sa zic este, ca eu stiu si cred cu siguranta, ca productul William Optics contine "inauntru" ce scrie afara, la productul TS nu sant sigur.
Totusi nu as putea zice ca productul mai ieftn nu are justificatia sa stea pe piata. Cineva care zice ca ii ajunge calitatea de 139 Euro (care este o suma mare de bani) primeste un product bun. Dar diferenta intre preturi trebue sa aiba un sens. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 21 Oct 2006 11:14 Download mesaj |
|
|
|
Primul link arata un product WO (William Optics) cu 99% reflectivitate si dielectrica, la noi costa 215 Euro.
Al doilea link arata un product WO dielectric, quarz si costa la noi 346 Euro.
Aici mai sant WO diagonale dielectrice cu 97% reflectivitate si nu mai costa 213 Euro, dar 137 Euro.
Vezi ca minimala diferenta de 2% reflectivitate, face asa de mare diferenta in pret, si diferenta materialului BK7 la qzarz costa inca o data imens.
Diferentile aceste in pret US si al nostru, se da din cauza ca pretul US este un "save price" unde da acum aproape 33% . _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
|