Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
UMi_Trails.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239586
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

alegere binoclu

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
doru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2012

MesajTrimis: 08 Mai 2012 10:25 Download mesaj
Titlul subiectului: alegere binoclu
Raspunde cu citat (quote)

As vrea sa cumpar un binoclu pentru observatii terestre (iesiri la munte, pescuit, bicicleta etc).

Studiind putin problema, m-am gandit la un Celestron UpClose 10 x 50 sau la un Nikon Action 10 x 50

Diferenta de pret este semnificativa (200 Celestron, 400 Nikon).

As avea nevoie de ajutorul vostru in alegere, mai ales ca nu am niciun fel de cunostinte in domeniu.
Sus
Bogdan_RBF
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012

MesajTrimis: 15 Mai 2012 18:05 Download mesaj
Titlul subiectului: parere

Salut. O sa iti dau o parere asa mai de incepator, dar care s-a documentat cat de cat pana in momentul de fata. Eu posed un UpClose 10x50 de un pic mai multa vreme si pot sa iti spun ca isi face cu brio treaba (eu folosindu-l mai mult la observatii astro,dar si ptr. terestre cand imi atrage cate ceva atentia Smile ). Ptr. observatii terestre e mai mult decat util si sunt foarte multumit de el (personal, nu as lua altul ptr. tipul asta de observatii, decat daca nu vrei sa vezi si gandacii de pe frunzele copacilor din padurea de pe dealul din departare Very Happy scuze de ironie), iar ptr. observatii astro e un "companion" de nadejde daca nu ai altceva mai bun la indemana (sa zic asa). Nikon-ul ca si parametrii tehnici e in esenta cam acelasi lucru, dar usor mai evoluat si ofera mai mult ca sigur imagini ceva mai de calitate (din cate am citit, are prismele BaK4) si in plus are o constructie superioara, dar totusi, daca vrei ceva intr-un buget acceptabil si cat de cat de calitate (eu, sincer, prima data cand l-am vazut, am ramas uimit de cat de bine arata si cate ofera UpClose-ul), eu zic sa mergi pe Celestron (eventual iti cumperi si un trepied bunicel de diferenta pana la 400RON ptr. cand obosesti sa il ti in mana si iti garantez ca vei fi multumit). Acuma totul depinde de tine, eventual mai cauta pareri pe forum despre modelele astea 2 de binocluri ca stiu sigur ca s-a mai discutat, dar momentan nu gasesc thread-urile respective. Sper sa nu supar pe nimeni cu comentariul meu, si va rog sa aduceti completari daca e cazul.

Cer cat mai senin!
Bogdan
Sus
victor dan
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2012

MesajTrimis: 21 Mai 2012 14:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Buna ziua.Tin sa spun ca nu ma pricep la binocluri sau alte instrumente astronomice dar as vrea sa-mi spuneti ce pot cumpara la suma de 500ron.Vreau ceva mai peste medie..Eram cat pe ce sa iau SAKURA..E LA VREO 470 RON..BINE CA AM DAT DE VOI,ca altfel luam o mare teapa.
Va multumesc!
Sus
mircear
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005

MesajTrimis: 21 Mai 2012 14:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Care sa fie util si in astronomie?
Daca da, asa ceva.
Sus
Bogdan_RBF
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mai 2012 15:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

victor dan a scris:
Buna ziua.Tin sa spun ca nu ma pricep la binocluri sau alte instrumente astronomice dar as vrea sa-mi spuneti ce pot cumpara la suma de 500ron.Vreau ceva mai peste medie..Eram cat pe ce sa iau SAKURA..E LA VREO 470 RON..BINE CA AM DAT DE VOI,ca altfel luam o mare teapa.
Va multumesc!

Salut. Eu zic ca ptr. inceput, indiferent, merge sa iti iei un binoclu pana te mai familiarizezi cu cerul,constelatii,roiuri de stele, etc., etc...asa un 15x70 zic eu ca e potrivit la banii aia ptr. ca e bun si terestru si astro (ptr. incepatori si nu numai)...o sa ai nevoie si de un trepied ptr. o imagine mai stabila sau dupa ce iti oboseste mana...acuma mai departe te hotarasti tu, si in functie de ce recomandari mai primesti de la colegii de forum...bafta
Sus
victor dan
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mai 2012 15:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

mircear a scris:
Daca da, asa ceva.

Nu,nu ma intereseaza in astronomie.

Bogdan multumesc de sfat,si ca firma sa raman pe Celestron?

Gasisem asa ceva http://www.skywatcher.ro/BinoCel/skymaster.htm
Sus
Bogdan_RBF
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mai 2012 15:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

victor dan a scris:
mircear a scris:
Daca da, asa ceva.

Nu,nu ma intereseaza in astronomie.

Bogdan multumesc de sfat,si ca firma sa raman pe Celestron?

Daca zici ca nu vrei ptr. astronomie, ci numai ptr. nature & stuff, am auzit pareri bune despre gama Nature de la Celestron sau de la Nikon, Action (cel care e dat de catre autorul thredului mai sus..ca si o idee, ai putea sa ii intrebi pe baietii de la f64, ptr. ca sunt foarte amabili si te vor ajuta cu placere, am vazut ca au multe modele pe stoc)...astea sunt o clasa cam peste btc sau celestronul 15x70, dar si pretul pe masura...eventual incearca sa te mai documentezi pe niste forumuri sa vezi ce zice lumea despre astea 2, sau poate gasesti alt model care sa iti fie mai de folos...ca si o parere personala: eu am un celestron upclose 10x50 si sunt foarte multumit de el, la observatii terestre e instrumentul ideal la banii astia (165 ron), iar la astro se descurca binisor, dar parca ar merge unul mai bun...daca mai cumperi un trepied la el e mai mult decat folositor
Sus
victor dan
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mai 2012 16:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

oK.Mai studiem problema.
Sus
emilf
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010

MesajTrimis: 21 Mai 2012 17:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Incearca, daca ai ocazia sa privesti printr-un IOR 7x40 si posibil sa iti placa. Wink
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 21 Mai 2012 20:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru observatii in natura iti recomad un binoclu cu prisme roof, pentru ca sunt mai compacte si rezista mai bine la socuri si in general umplute cu azot. La 5-600 lei iti pot reecomanda un binoclu din seria Outland sau Nature, modelele 8X42 sau 10X42. 8X42 sta mai bine in mana, e mai stabila imaginea, camp mai larg si mai luminos, arata mai estetic imaginea.

Seria Action mi s-a parut sub BTC si UpClose. Action VII e mai buna. Action EX recomandabila.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Bogdan_RBF
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mai 2012 20:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:
Pentru observatii in natura iti recomad un binoclu cu prisme roof, pentru ca sunt mai compacte si rezista mai bine la socuri si in general umplute cu azot. La 5-600 lei iti pot reecomanda un binoclu din seria Outland sau Nature, modelele 8X42 sau 10X42. 8X42 sta mai bine in mana, e mai stabila imaginea, camp mai larg si mai luminos, arata mai estetic imaginea.

Seria Action mi s-a parut sub BTC si UpClose. Action VII e mai buna. Action EX recomandabila.

mersi ptr. completare...stiam ca imi lipsesc cateva detalii...totusi action ex sunt cam scumpe dupa parerea mea, nu cred ca merita efortul, mai accesibile sunt cele din seria action 7 si diferente mari de calitate nu cred ca sunt intre cele 2, iarasi, parerea mea
Sus
victor dan
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Mai 2012 06:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

In concluzie,la vreo 400 500 ron imi puteti da niste modele sa le pot studia un pic?Vad ca sunt multe pareri,de altfel nici nu se putea altfel.

asta mi se pare interesant,cel putin si ca pret,,restul e o enigma Very Happy
http://www.starmax.ro/images/Imagini%20tel...0x_mid.jpg
Sus
mircear
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005

MesajTrimis: 22 Mai 2012 10:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:
Pentru observatii in natura iti recomad un binoclu cu prisme roof, pentru ca sunt mai compacte si rezista mai bine la socuri si in general umplute cu azot.

Subscriu.
Citat:
In concluzie,la vreo 400 500 ron imi puteti da niste modele sa le pot studia un pic?

Un [url]Outland=http://skywatcher.ro/BinoCel/outlandx.htm[/url] 8x42 sau 10x42.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum