| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239398 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Dimebag Membru

Data inscrierii: 20 Iul 2012 Mesaje: 18
|
Trimis: 20 Iul 2012 11:46 Download mesaj |
| Titlul subiectului: I reached heaven! |
|
|
|
Salut!
Ma numesc Mihai, am 21 de ani si sunt din Bucuresti. Sunt student la Facultatea de Geologie si Geofizica a Universitatii Bucuresti, cu specializarea geofizica si am avut in destule ocazii contact cu astronomia. De la prezentari la facultate(chiar am facut o prezentare la un curs de vulcanologie despre vulcanismul de pe IO) la documentare si la simpla placere de a vedea cerul intr-o seara senina pe muntii tarii si ale altor tari
Dar de curand am intrat si eu in febra chestiei asteia, dupa ce mi-am cumparat un telescop. Nu stiu daca a fost modelul alegerea cea mai inspirata, dar dintr-un anumit punct de vedere a fost cel mai bun lucru care l-am facut: De vreo 2 luni am avut cam 10-15 iesiri pe bloc facand in principal observatii la luna, planete si cateva stele. Am inceput sa ma documentez din ce in ce mai mult si mi-a placut din ce in ce mai mult si continua sa-mi placa si vreau sa invat si sa vad cat mai multe lucruri. Chiar mi-a facut cu ochiul una din taberele voastre, dar presupun ca trebuie sa ai o cunostinta sau ceva ca sa intri .
M-am mai documentat pe Youtube(The Astronomy & Nature Centre) si prin diverse site-uri despre optica, instrumente si multe alte lucruri, desi am o gramada de intrebari nerezolvate. Din pacate, tocmai ieri dissaster struck cand knob-ul de miscare fina a declinatiei s-a stricat(filetul cred ca s-a dus) si a trebuit sa inchei noaptea apoteotic desi doream sa gasesc ceva si nu prea am reusit.
Adversarul meu cel mai de seama de acum este montura ecuatoriala EQ2 a telescopului, care se pare ca nu este tocmai cea mai precisa dintre monturi(in functie de unghiul in care privesti DEC si RA se schimba cu cateva grade) si acel "Star Finder" de pe 130EQ-ul asta de la Celestron care este de foarte proasta calitate.(sau nu stiu eu sa-l folosesc)
Si acum ca am descoperit acest forum sunt foarte fericit ca pot sa intreb romani de-ai mei de problemele pe care le intampin de ordin tehnic sau astronomic. Va astept la mine pe bloc!  |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 20 Iul 2012 11:55 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: I reached heaven! |
|
|
|
Bune ai venit.
Deja ai experienta, 10-15 iesiri in doua luni cred ca este un record.
| Dimebag a scris: | ...Va astept la mine pe bloc!  | Doar daca cumva blocul tau are vreo 2000m inaltime unde influenta poluarii si turbulentelor cotidiene nu ajunge
Spor. |
|
| Sus |
|
 |
Daniyyel Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2011 Mesaje: 234
|
Trimis: 20 Iul 2012 11:56 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut Mihai si bine ai venit in comunitatea noastra!
Daca ai fi descoperit astronomy.ro mai devreme baietii de aici te-ar fi ajutat sa iei cele mai bune decizii in privirea achizitionarii unui telescop!
Dar ma indoiesc ca Celestronul de 130mm nu isi face treaba bine. Poate are nevoie si de o colimare. Suntem aici pentru orice problema pe care o ai.
P.S Imi pare rau pt montura ta. O poti desface sa te convingi ce anume a cedat. _________________ Telescop: Skywatcher 150/750 NEQ3-2 Black Diamond
Binoclu: Auriol 10x50
Accesorii: Super 25mm, Barlow 2x, SkyWatcher UWA 6mm Gold Line, Baader Solar Filter ND5 full aperture.
Camera: QHY5L-II MONO, Canon 450D, Orion StarShoot. |
|
| Sus |
|
 |
Dimebag Membru

Data inscrierii: 20 Iul 2012 Mesaje: 18
|
Trimis: 20 Iul 2012 15:36 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: I reached heaven! |
|
|
|
| valy a scris: | Bune ai venit.
Deja ai experienta, 10-15 iesiri in doua luni cred ca este un record.
| Dimebag a scris: | ...Va astept la mine pe bloc!  | Doar daca cumva blocul tau are vreo 2000m inaltime unde influenta poluarii si turbulentelor cotidiene nu ajunge
Spor. |
Da pai, nu prea am cine stie ce vizibilitate de pe bloc, doar vreo 2-3 constelatii de stele, cateva planete(saturn, marte, jupiter, venus) si luna . Si am o singura iesire in pitch dark sky. Mai tre sa lucrez aici.
| Citat: |
Dar ma indoiesc ca Celestronul de 130mm nu isi face treaba bine. Poate are nevoie si de o colimare. Suntem aici pentru orice problema pe care o ai. |
Unde pot sa fac o colimare? |
|
| Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 22 Iul 2012 14:09 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| [MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|