| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241475 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2932 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Akenaton Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012 Mesaje: 6
|
Trimis: 07 Aug 2012 16:57 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salut pe toata lumea! |
|
|
|
Ma numesc Dan si am 43 de ani. Sunt foarte fericit ca am descoperit acest site si in acelasi timp sunt surprins sa vad ca exista aceasta initiativa si la noi. E ca o oaza de placere in tot desertul sociopoliticocultural existent. Presimt ca voi reusi sa evadez printre stele cu ajutorul vostru si sa uit de toate problemele. Va multumesc de pe acum .
Am gasit siteul Astroshop.ro. Ar putea cineva sa ma ajute prin a-mi recomanda cu ce as putea sa incep...mai precis ce sa cumpar avand in vedere ca sunt incepator intr-un fel. "Intr-un fel" zic pentru ca intre 17 si 20 de ani m-am mai ocupat de astronomie. Prima mea luneta a fost confectionata manual cu ajutorul unui articol din Stiinta si Tehnica (o revista de pe vremea lui Ceasca). Se numea luneta lui Galilei. Cunosc destul de bine constelatiile si acum.
Va multumesc mult,
Dan |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10111
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 08 Aug 2012 00:14 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Daca-i vorba de Astroshop ti-as recomanda luneta 90/1000 ce o am si eu.
E f buna ,dar eu mi-am cumparat pe langa si un apo super plössl zoom ocular 8-24 mm,un barlow bun si un Sky glow filtru.Combinatia 2,5 apo barlow+zoom ocular ofera la vreo 220 marire imagini bune la planete folosind aproape 11mm la zoom ocular.Asta pe un cer obisnuit.Cu cat cerul e mai bun cu atat poti vedea mai multe sau chiar mari mai mult.
Luna merge la 300 cu prisma dupa barlow-ul ce-l primesti impreuna cu telescopu,folosind acelas apo zoom cam la 9mm.
La DSO nu m-a multumit f mult din cauza aperturii prea mici si a focalei prea lungi comparativ cu deschiderea.
Spor |
|
| Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 08 Aug 2012 07:59 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Buna Dan si bun venit pe forum. Eu ti-as recomanda subforumul achizitii instrumente http://www.astronomy.ro/forum/Achizitie-instrumente-f60.html unde sa pui intrebarea cu achizitia, si spune si plafonul pe care vrei sa investesti in noul tau vechi hobby Este important sa stim si ce vrei sa vezi mai mult: obiecte Deep Sky, sistemul solar, stele duble etc. Depinde de posibilitati si de dorinte oamenii de aici te vor ajuta cu recomandari. _________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|