| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239611 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 09 Aug 2012 07:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Am recitit toate mesajele lui PinkJackal si am inteles ca vrea sa vada avioane, stele si obiecte DSO. Nu am remarcat nimic despre astrofotografie.
Parerea mea e ca cel mai bun instrument disponibil pana-n 1000 lei este un Dobson 150/1200 mm. Montura Dobson il face foarte potrivit pentru urmarit avioane. Are vreo 16 kg in total si e usor de manevrat si deplasat.
Ocularele cu care vine telescopul ii asigura puteri de marire bune pentru scopurile lui: ocularul de 25 mm ii ofera o marire de 48x si un camp de circa 1 grad pentru avioane si DSO, iar cel de 10 mm permite 120x bun pentru sistemul solar si multe DSO-uri.
Un astfel de instrument second-hand se gaseste la preturi de 800-900 lei si i-ar mai ramane si pentru un Barlow bun sau un ocular cu distanta focala mai mica pentru grosismente mai mari. Verifica categoria Vinde de pe forumul nostru si n-o sa fii dezamagit. Parerea mea...  |
|
| Sus |
|
 |
PinkJackal Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012 Mesaje: 10
|
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 09 Aug 2012 19:32 Download mesaj |
|
|
|
| PinkJackal a scris: | | Ok raman pe Mak! Cel din link-ul postat de mine este bun si pentru deep sky? |
@ MariusP
Era sa ma bagi in boala, mai ca mi-a sughitat inima LOL, cat pe ce sa cred ca am raspuns in topicul gresit sau ca am raspuns eu aiurea...
EDIT
@PinkJackal
12 mm diferenta nu stiu cat de mult se vor simti la ochi (imaginea va fi ceva mai luminoasa insa nu stiu in ce masura).
Daca vrei DSO atunci iti trebuie apertura, fara ea nu prea ai ce face, in general DSO-urile au o luminozitate slaba raportata la suprafata (Surface brightness) si tocmai acolo apertura isi spune cuvantul.
Pana la urma cred ca ar fi bine daca ai urma sfatul lui MariusP si te-ai orienta catre Dobson-uri. Cel mai bine ar fi daca ai putea sa iei legatura cu cineva din zona ta care are un Dobson si ti-ar acorda "timp de observatie" asa ai putea testa pe viu un astfel de specimen si ai putea mult mai usor lua o decizie. |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 10 Aug 2012 05:28 Download mesaj |
|
|
|
| MariusP a scris: | | Am recitit toate mesajele lui PinkJackal si am inteles ca vrea sa vada avioane, stele si obiecte DSO. Nu am remarcat nimic despre astrofotografie. |
Ce-ai zice de un binoclu?e mai usor,mai ieftin,mai cool .
Am cumparat unBTC20*60 si e f bun atat terestru cat si astro.la marirea de 20 un binoclu bun vede mai calitativ dacat un telescop,caci acestea sunt proiectate pt mariri mai mari.Nu vede mai mult,da' vede mai bine si-i mult mai usor de manevrat.Eventual iei si un stativ,caci oricum nu ajungi la jumatate din bugetu initial.
Ce scrie pe avioane nu stiu daca vede..n-am apucat sa vad.Oricum lucru aproape de aeroport  |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 10 Aug 2012 11:23 Download mesaj |
|
|
|
| sternchen a scris: | Ce-ai zice de un binoclu? e mai usor,mai ieftin,mai cool .
Am cumparat unBTC20*60 si e f bun atat terestru cat si astro. |
Si daca vrea sa vada o nebuloasa planetara (face parte din obiectele deep-space si sint chiar multe interesante) care-i de doar vreo cateva minute de arc in diametru? Sau daca vrea sa observe stelele care compun vreun roi globular?
E foarte bun un binoclu la casa omului, chiar as zice obligatoriu pentru un pasionat de astronomie, dar nu cred ca indeplineste toate conditiile puse de initiatorul topicului...
P.S.
@sternchen: asa cum ti s-a mai spus, incearca sa te autocenzurezi pana vei capata experienta suficienta ca sa poti da sfaturi utile si inteligibile. Nu o spun deloc cu rautate, dar e bine sa nu incurci mai mult un incepator decat este el deja. Sint persoane care au sute de ore de observatii prin diverse instrumente si care isi aleg cu mare grija sfaturile...  |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 10 Aug 2012 11:57 Download mesaj |
|
|
|
| MariusP a scris: | | e bine sa nu incurci mai mult un incepator decat este el deja. |
no comment
aveti dreptate,voi incerca sa ma abtin
multumesc |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|