Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna3.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239664
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Achizitie...scop: Deep Sky si astrofotografie

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 09 Aug 2012 19:17 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

ursamajor a scris:
N-ai înțeles nici tu: "nebunii" suntem noi, că răspundem la toate întrebările, când normal ar trebui voi să luați la citit topicurile despre achiziții din scoarță-n scoarță. Dacă ai să te uiți pe topicul meu, când am solicitat ajutorul, puneam întrebări la zile distanță, timp în care mă documentam. Nu uitați că nimeni n-are obligația de a răspunde. În schimb, cel ce dorește să se informeze, are obligația să citească singur topicurile de interes.

Evrika !!
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 10 Aug 2012 00:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Akenaton,ce ar fi daca te-ai gandi putin si la 150/1200.Focala de 1200 o consider f buna,vand in vedere rezultatele bune ale lunetei de 90/1000.750 focala mi se pare cam putin daca doresti sa prinzi ceva detalii.Zic asta comparand-o cu focala de 500 de la rft-ul de 102.Din auzite,mai mult de 70-80marire sa vezi ceva serios la DSO nu merge ca se intuneca imaginea.O focala mai lunga ar putea fi un avantaj mare la 6 inch.Este doar o idee..
Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012

MesajTrimis: 10 Aug 2012 09:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

sternchen a scris:
Akenaton,ce ar fi daca te-ai gandi putin si la 150/1200.Focala de 1200 o consider f buna,vand in vedere rezultatele bune ale lunetei de 90/1000.750 focala mi se pare cam putin daca doresti sa prinzi ceva detalii.Zic asta comparand-o cu focala de 500 de la rft-ul de 102.Din auzite,mai mult de 70-80marire sa vezi ceva serios la DSO nu merge ca se intuneca imaginea.O focala mai lunga ar putea fi un avantaj mare la 6 inch.Este doar o idee..

O intrebare: ai incercat? Nu de alta insa un 150/1200 este mai adecvat pentru observatii planetare, pentru ca in primul rand pierde din "rapiditate", este mai bun pentru observatii planetare, insa este si putin risipa acolo pentru ca in teorie ar permite mariri pana la 480x, insa pentru ca oglinda principala este de 150mm marirea maxima recomandata oricum este de 300x, pe care nici la 150/750 nici la un 150/1200 nu prea o sa folosesti din cauza turbulentelor, deci 480x chiar este o marire SF. Iar pentru fotografie un ratio cat mai rapid este recomandat. Iar 150/750 oricum este si mai usor cu 2kg, iarasi ceva de considerat la astrofoto si la stabilitatea monturii ... 1200 este mai mult pentru vizual si pentru observatii planitare pentru ca permite mariri mai mari , insa mai lente, si distanta focala castigata in acest caz este in defavoarea astrofotografiei si a portabilitatii (un exemplu concret, cu un PLOSSL de 32mm cu FoV aparent de 60 de grade, cu un 750mm o sa ai un FoV real de 2.56 insa cu 1200 numai de 1.6 care iarasi, e bine pentru observatii, insa pentru astrofoto pe camp larg o catstrofa ... ). Daca cineva vrea sa faca astrofotografie si observatii si vrea si distanta focala de 1200 atunci ar trebuii sa se orienteze catre un 254/1200 ca sa castiga din distanta focala de 1200, insa acolo vorbim despre dublarea pretului (daca nu luam un Dobson, insa stim ca Dobsonul nu prea este pentru foto), si din diferenta de pret deja se poate cumpara primele accesorii pentru astrofoto. Eu raman la ideea ca 150/750 este un compromis sanatos si bun care permita observatii bune intr-o prima faza, iar va fii un companion foarte bun si pentu astrofoto.

SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 10 Aug 2012 10:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu,nu am incercat.Nu ma refeream la mariri SF ci ceva mai bine la DSO-putin peste 100 cu oculare mari,eventual barlow
am vazut pe un site nemtesc imagini DSO la mariri de 130-200 si arata f bine.Pur si simplu te multumeste imaginea la nebuloase,galaxii ...e drept telescopu avea 10 inch sau peste.Ma gandeam ca un 6inch ar avea suficienta putere sa actioneze o focala mai lunga ajungand cumva 110-120 marire in DSO.
un f/5 e potrivit la foto
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 10 Aug 2012 17:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Asa cum ti s-a mai spus, draga sternchen, nu mai da sfaturi daca nu sti despre ce e vorba foarte bine. Sa ne bagam in seama doar ca sa ne vedem numele pe forum e simplu.
Eu am avut un 150/750 Celestron pe un CG4 (echivalentul lui EQ3-2 de la Skywatcher) si am facut si observatii vizuale si astrofotografie. E drept ca astrofoto de calitate cu asa ceva e mai greu, dar macar am facut primii pasi. Nu pot sa uit noaptea cand impreuna cu dragos.n am facut prima data o poza la M51 si dupa 2-3 minute de expunere, in centru a aparut perechea de galaxii ingemanate. Amandoi am zis un "wooow" cat noi de mare.
Deci, e buna achizitia. Dar fiindca nu sti inca daca te prinde microbul sau nu (in ambele cazuri sfatul meu este de luat in seama) mai bine ia de pe forum, de la vanzari, ce vrei tu. Adunate, montura si telescopul te costa 250 de euro, adica jumatate din bugetul propus.
Daca nu te prinde boala, scapi repede de ele revanzandu-le si nu pierzi mult.
Daca te prinde, in mod SIGUR o sa vrei echipament mai performant si atunci tot va trebui sa vinzi astea si sa pui bani in plus, deci pierderile sunt iarasi minime.
Ai link-urile aici:
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=97483#97483
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=97782#97782
Sus
theogon
Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009

Motto: impresie, rasarit de soare

MesajTrimis: 10 Aug 2012 18:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Akenaton. Sfaturile lui Auriga și ale lui Jimao vin de la oameni cu experiență care au lucrat cu Sw 150. Ține seama de asta. Am și eu un Celestron xlt 150 (fratele geamăn) al lui Sw 150 și deși am echipamente mai mari și mai bune,mi-e drag și îl țin ca al doilea instument. Este comod, ușor, are imagini luminoase și pe un cer bun face minuni-desigur cu oculare bune, iar prețul echipamentului (telescop+montură) pe piață este derizoriu.
Orice hotărăști îți doresc succes.

Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008

MesajTrimis: 10 Aug 2012 19:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

un exemplu de ce astrofoto se poate face cu newtonurile SW 130 si 254 pe maini bune - http://www.distant-lights.at/galaxies.htm . uneltele sunt capabile, dar si mesterul trebuie sa fie iscusit.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4

Download topic
Pagina 4 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact