Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Eclipsa-Luna.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239673
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Ajutor in achizitionarea unui telescop

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
pcris
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2012

MesajTrimis: 11 Aug 2012 21:34 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Va multumesc pentru informatii. Cred ca la 1m lungime amandoua tipurile, le pot pune macar pe bancheta din spate... ? Stiti daca exista si dobson cu oglinda de 200mm si focala de 1000mm ? Ma gandesc ca ar fi echivalent cu cel de 250/1200 ?...
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 11 Aug 2012 22:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

MariusP a scris:
optic si mecanic sint telescoape bune, iar din zone cu cer bun vei putea vedea ceea ce-ti doresti...

vezi ca la greutatea tubului se adauga si montura
cele mai multe dobsonuri de 200 le.am vazut cu focala de 1200,da-i posibil sa fie si la 200/1000
200/1000 sunt de obicei pe monturi ecuatoriale si-s mai bune ca Dobsonu'
Daca tot iti iei ceva mare,ia-ti unu ca lumea de la 10 inch in sus.

Spor!
Sus
Mike23
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Sep 2010

MesajTrimis: 11 Aug 2012 23:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut si bine ai venit printre noi

Telescopul colapsabil de 200mm - 250mm sunt escelente pentru un telescop cu apertura mare care este si transportabil, oarecum, datorita posibilitatii de a se scurta tubul. Apertura cu cat este mai mare cu atat te va ajuta sa obtii imaginii mai clare si detalii mai fine. Cel de 200mm am vrut si eu sa-l iau dar nu avea si nici rabdare sa astept inca doua luni pana se reaproviziona magazinul. Astfel m-am ales cu un catadioptic de 127mm, dar ultra portabil.
Pentru dobsoniene, chiar si colapsabil trebuie sa ai o masina destul de mare in ideea ca poate mai iei pe cineva cu tine nu doar telescopul Very Happy. Daca vrei sa pleci undeva la munte sau la mare, pt. o perioada mai lunga de doua zile, trebuie sa lasi loc si de bagaje. Adica ar fi binevenita o masina break sau macar hachback(ca a mea).
Pentru portabilitate dobsonul nu e tocmai telescopul ideal. Mai repede un catadiopric de 150mm sau mai mare daca sunt bani. Vezi ca poti gasi oferte bune si la rubrica Bazar, a forumului.
Succes in alegerea teescopului ideal pt. tine.

Mihai

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

Motto: Memento mori!

MesajTrimis: 12 Aug 2012 12:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

sternchen a scris:
vezi ca la greutatea tubului se adauga si montura

Daca te-ai fi uitat pe cele doua link-uri puse in mesajul meu pentru pcris, ai fi remarcat in tabele ceva de genul asta:

Ground Board Weight(s) ... 12.5 kg
Tube Weight ..................... 15 kg
pentru telescopul 254/1200 mm si

Ground Board Weight(s) ... 11.5 kg
Tube Weight ..................... 11 kg
pentru telescopul 203/1200 mm... Idea
Sus
pcris
Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2012

MesajTrimis: 13 Aug 2012 14:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred ca fac azi comanda pentru acesta: http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...e7udesu394
In weekendul urmator plec la munte cateva zile si cred ca il desfac din pachet acolo. Smile
Ce credeti ca ar mai fi util sa comand pentru inceput pe langa ce are el in dotare ca sa pot face primele observatii la luna, planete, nebuloase ?

Cu multumiri,
Cristi
Sus
MrMxyzptlk
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012

MesajTrimis: 13 Aug 2012 15:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

pcris a scris:
Cred ca fac azi comanda pentru acesta: http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...e7udesu394
In weekendul urmator plec la munte cateva zile si cred ca il desfac din pachet acolo. Smile
Ce credeti ca ar mai fi util sa comand pentru inceput pe langa ce are el in dotare ca sa pot face primele observatii la luna, planete, nebuloase ?

Cu multumiri,
Cristi

Eu spun sa astepti si sa faci primele observatii si pe urma decide-te ce mai vrei sa cumperi. Efectiv trebuie sa vezi: incerci un Jupiter si sa vezi daca este de ajuns la 120x sau vrei mai mult (o sa ai marire 120x cu ocularul de 10mm din dotare). Sa vezi daca nebuloasele se vad asa cum vrei. Chiar consider mai bine sa faci primele observatii si sa vezi de ce mai ai nevoie. Eu personal ti-as recomanda: un barlow 2x(nu vad ca ar venii in pachet), un ocular mai mare si de camp larg (32mm), un ocular pentru planete (4-5mm), un filtru Lunar, un filtru Solar, daca o sa-l folosesti si in zone suburbane atunci ceva filtre DSO (UHC ar fii cel mai indicat cred) s.a.m.d. Cred ca am putea sa continuam lista cat vrem mai ales pana cand nu stim de ce avem nevoie exact avem tendinta de a exagera de aceea spun eu sa astepti, cunoaste-ti instrumentul si limitele si vezi ce o sa vrei.

Eu as recomanda un program care sa te ajute sa cauti pe cer pe telefonul mobil (imi place SkEye pe Android) si uita-te putin intru software pentru planificat nopti (SkyTools) sau la un software planetarium gen Stellarium ce poti sa vezi, cand o sa ai conditii optime, care DSO-uri o sa fie in pozitii ideale (degeaba vrei sa cauti marele nebuloasa din Orion, cand acesta este un obiect care se vede ideal iarna, sau degeaba cauti pe M31 Andromeda la ora 10:30 cand asta nu se vede bine inainte de ora 3 dimineata) pentru observatii.

SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da
Sus
crash25
Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Aug 2012

MesajTrimis: 14 Aug 2012 10:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Buna ziua!
Ma bate gandul sa cumpar un telescop, dar nu ma prea pricep la semnificatia specificatiilor. Am inteles ca are putere maxima de marire de 152 de ori, asta fiind cu ocular de 4mm, dar se poate ajunge la 350 cu lentila Barlow?

Sunt curios si cam ce se poate vedea cu el, si sa se si distinga cat de cat clar. M-ar interesa Jupiter, Saturn, Marte, cateva nebuloase mai luminoase, eventual roiuri stelare.

Aici e linkul catre telescop:
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=84541000

Later edit:
Intre primul si acesta: http://www.germanelectronics.ro/conrad.php...55#reviews care ar fi mai potrivit pt ce imi doresc eu?
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 14 Aug 2012 10:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Aug 2012 11:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salutari si mersi de raspunsul prompt.

O sugestie? Un punct de plecare?
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 14 Aug 2012 11:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

pt un inceput bun o luneta de 90/1000.Este la Astroshop,dar ai nevoie de oculare mai bune decat cele standard primite impreuna cu telescopu.Deci trebe un pic de cheltuiala in plus, nu f mult.
Am vazut cu asa ceva roiuri stelere,nebuloase,dar mai potrivit e pt planete si luna.Cu scule bune ajungi la peste 200marire la planete.Daca pe urma doresti sa vezi ceva mai departe i-ati un tub scurt la DSO,sau un telescop mare -de la 10 inch in sus.Asta in cazu in care nu ai chef sa dai intre 1000 si 10000 de euro pe un APO bun avand apertura intre 100si 130mm diametru
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 14 Aug 2012 12:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Aug 2012 13:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bugetul nu e neaparat mic, dar pt. inceput nu vreau sa dau prea mult, dat fiind si faptul ca nu ma prea pricep.

Cu un 76x700 s-ar vedea inelele lui Saturn, calotele polare de pe Marte si vreun brau de nori pe Jupiter? Rolling Eyes
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 14 Aug 2012 13:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Aug 2012 13:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Undeva pana in 1000 lei, pentru inceput. Bineinteles ca nu-i musai sa fie nou. Banuiesc ca pana in 1000 lei, se pot gasi telescoape/lunete second-hand mai puternice decat as gasi noi, in acelasi buget.
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

Motto: Memento mori!

MesajTrimis: 14 Aug 2012 13:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Uite numai cateva dintre cele mai noi anunturi de la Bazar, toate fiind telescoape puternice pentru un incepator:

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=9465
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=9151
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=9323 (la asta poti gasi si o montura EQ3-2 separat, tot la Vinde)
etc.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Urmatoare

Download topic
Pagina 15 din 17

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact