Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jup5.png
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234664
Numar de utilizatori inregistrati: 2848
Cel mai nou utilizator inregistrat: alex20
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

TS 25x100

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 15 Aug 2012 19:30 Download mesaj
Titlul subiectului: TS 25x100
Raspunde cu citat (quote)

Ce parere aveti, care o fi originalul dintre aceste doua binocluri TS 25x100? Are cineva experienta cu ele, se merita achizitionat? Acest sistem individual de focalizare pentru fiecare ochi e mai fiabil decat cel clasic? Ei spun ca ambele au corp metalic si sper sa fie adevarat. Smile
Multumesc!

http://www.astroshop.ro/teleskop-service-b...r_0_select

http://www.binocluri.ro/produs_i.php?cod=TS25100
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 16 Aug 2012 09:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Asta: http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=See-A...las+25x100
Unul din ele (cel mai ieftin) e 255 EUR si te mai costa 25 EUR transportul in Romania. Adica in total 280 EUR. Adica o economie de vreo 50 EUR. Asa parca mai merita Smile
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Aug 2012 19:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Doru Dragan a scris:
Asa parca mai merita Smile

Multumesc! Smile Insa eram interesat de calitatile lui inainte de achizitie sa vad daca se merita.
Sus
starbuck
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 16 Aug 2012 22:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

@cristib

Vezi la beltoni21 ca are doua bucati 25x100, Omegon si Zhumell. Acum mie ultimul imi face cu ochiul dar ma abtin, cu toate ca din ce in ce mai greu. Smile
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 18 Aug 2012 07:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ai renuntat la binoclul cu oculare inclinate la 45 grade? Pacat.
Binoclul ales de tine este mult mai potrivit pentru observatii terestre si face parte dintr-o clasa calitativa medie spre modesta. Ca sa-l folosesti pentru astro fara dureri de gat ai nevoie de o montura cu articulatii lungi, un sezlong si spatiu generos de manevra.
Daca vrei sa ramai pe modelul cu axe optice in prelungire iti recomand ceva care face parte dintr-o clasa calitativa mai buna fara sa fie semnificativ mai scump:

http://www.teleskop-express.de/shop/produc...miert.html

PS. Sistemul de focalizare individual este avantajos pentru astro dar mai putin potrivit pentru terestru.

Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Aug 2012 10:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

zoth a scris:
Ai renuntat la binoclul cu oculare inclinate la 45 grade? Pacat.
Binoclul ales de tine este mult mai potrivit pentru observatii terestre si face parte dintr-o clasa calitativa medie spre modesta. Ca sa-l folosesti pentru astro fara dureri de gat ai nevoie de o montura cu articulatii lungi, un sezlong si spatiu generos de manevra.
Daca vrei sa ramai pe modelul cu axe optice in prelungire iti recomand ceva care face parte dintr-o clasa calitativa mai buna fara sa fie semnificativ mai scump:

http://www.teleskop-express.de/shop/produc...miert.html

PS. Sistemul de focalizare individual este avantajos pentru astro dar mai putin potrivit pentru terestru.

Multumesc pentru recomandare, intr-adevar e mult peste celelalte doua modele! Ce nu-mi dau seama la el este daca are carcasa din metal, la marimea asta ar trebui sa aiba asa ceva.
Cat despre ,,Pacat" ....am cumparat acel APM, l-am avut in mana si l-am returnat. Atunci a cazut si mitul german al seriozitatii si ma pazesc sa patesc la fel, din acest motiv am cautat ceva la noi in tara. Acel APM are doua variante, cine nu se pricepe cat de cat nu vede deosebirea. Eu l-am platit pe cel scump ei mi l-au trimis pe cel mai ieftin. Cred ca nici eu nu m-as fi complicat cu acest aspect dar au facut greseala sa mi-l trimita pe cel ce a stat la dispozitia cumparatorilor. Era zgariat pe una din lentile, numeroase urme de lovire pe corpul metalic, sarise si vopseaua, plus urme suspecte la suruburile prismelor, era clar ca se umblase la el. Am si poze dar de suparare nu am mai spus nimic pe forum si nici nu le-am aratat cuiva. Smile Dupa ceva parlamentari si amenintarea ca merg la politie sa fac reclamatie (eram in Austria, acolo l-au livrat la o adresa unde am stat o perioada, deci era plauzibil ca merg la politia lor!) mi-au dat mia de euro inapoi. Dupa isprava asta nu am mai avut curajul sa comand ceva dar vad ca acum iar incepe sa ma manance pe undeva! Smile
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Aug 2012 12:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Smile ... "pacat" ... se referea doar la comoditatea ce o confera ocularele inclinate la observatiile astro.
In rest nu pot sa spun decat ca imi pare rau de experienta neplacuta prin care ai trecut.

Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Aug 2012 12:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

zoth a scris:
Smile ... "pacat" ... se referea doar la comoditatea ce o confera ocularele inclinate la observatiile astro.
In rest nu pot sa spun decat ca imi pare rau de experienta neplacuta prin care ai trecut.

Am inteles. In cazul asta mai avem aceasta solutie
http://www.teleskop-express.de/shop/produc...ulare.html

dar si ei folosesc termenul care nu-ti place, semi-APO!
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Aug 2012 17:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca obiectivele binoclului ar contine sticla ED acest lucru ar fi clar specificat, pretul ar fi mult mai mare (vezi binoclurile Docter) si pana la urma nici nu ar fi nevoie de triplete.
Daca obiectivele ar fi non-ED dar ar contine flint special (vezi obiectivele Zeiss halb-apo) mai mult ca sigur pretul binoclului ar fi cu un ordin de marime mai mare (unele flinturi din clasa Kz fiind mai rare si/sau mai scumpe decat o parte din sorturile de sticle ED).
Asadar ramane varianta unui triplet din sticle obisnuite care are ca avantaje lipsa comei prezenta la dubletele lipite, un sferocromatism mai mic si o curbura mai relaxata a planului focal. Spectrul rezidual ramane insa la fel cu al unui dublet clasic.
Cred ca asta inseamna in acceptiunea moderna semi-apo ...

Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 18 Aug 2012 17:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Binoclurile acestea sunt cam la fel si provin din aceleasi surse chinezesti. Diferentele intre ele sunt minore in realitate, iar optica idem. Corpurile sunt metalice la cele de 100mm si 110mm, focalizarea individuala pe oculare. Pentru astro orice binoclu chinezesc de 100mm fara probleme optice este foarte bun si ofera imagini aproape 3d la obiectele mari stralucitoare. Eu ma mai uit uneori cu modelul Celestron de 100mm pe un trepied care nu face fata greutatii lui dar are avantajul ca urca pana la 1,90m inaltime si senzatia este interesanta. Pentru un binoclu astro dedicat variantele cu prisme la 45 grade sunt mai confortabile, dar au nevoie de ceva trepied cu montura in furca serioasa, altfel este un chin.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Aug 2012 17:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ok, atunci daca am lamurit ce e cel mai bun din ce e cu bani mai putini care sa fie:

1 http://www.teleskop-express.de/shop/produc...pairs.html

2 http://www.teleskop-express.de/shop/produc...ation.html

3 http://www.teleskop-express.de/shop/produc...ation.html
?
Asta in cazul in care sunt macar la aceeasi calitate ca cel indicat de tine, pretul fiind cam acelasi. Acestea de aici ar sta mai bine la ,,caroserie"dar nu numai asta conteaza.
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Aug 2012 17:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:
... dar au nevoie de ceva trepied cu montura in furca serioasa, altfel este un chin.

Eu m-am gandit sa pun pe montura Vixen Porta o chestie din asta si cred ca merge bine
http://www.teleskop-express.de/shop/produc...ments.html
Bineinteles facuta de mine, nu are rost sa dau atatia bani pe ea.
As pune acest dispozitiv de prindere invers fata de imaginea lor, si asa imi fixez centrul de greutate pe axa monturii.
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 18 Aug 2012 18:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dintre astea 3 nu as lua nici unul. Poate primul, cel de 88mm, daca ar fi vorba de bani. 70-80mm este putin. 100mm este mai bine. Diferentele dintre 80mm si 100mm sunt vizibile imediat la ocular.

Platbanda aceea indoita la 90 grade nu face fata la greutatea acestor binocluri, am incercat si eu si nu merge. Trebuie o furca altazimutala, ceva asemanator cu cea de la modelul acesta http://www.teleskop-express.de/shop/produc...--45-.html

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Aug 2012 11:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:
... Poate primul, cel de 88mm,

Spre el inclinam si eu din prima, dar am vrut sa vad si o alta parere. Cele de 100 cred ca sunt totusi prea mari pentru o utilizare cat de cat lejera.
In plus acest binoclu vine deja cu doua perechi de oculare pt 20x si 32x, ar mai trebui o pereche de oculare de 5 sau 6 mm pt al duce la limita maxima circa 80x.
Pe de alta parte mai este un aspect pe care l-am observat in timp, cu cat e mai mare diametrul lentilei cu atat se accentueaza si ,,slabiciunile" inerente. Asa ca o cale de mijloc poate e mai potrivita.
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Aug 2012 15:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Intradevar, asa cum zice si Horatius, la grosismente mici conteaza apertura.
La primul vad ca avantaje faptul ca pare mai elegant, are dechidere mai mare si este foarte comod la observatiile astro, avand ocularele la 90 grade.
Ca dezavantaje ar fi faptul ca foloseste oculare cu barel atipic (nu pot fi schimbate cu oculare uzuale), este aproape dublu ca greutate fata de cel de 70mm (atentie la montura, Porta nu cred ca poate duce atat) si lucreaza la un raport focal mai mic (avand aceeasi focala cu cele de pe pozitiile 2 si 3 date de tine) ceea ce ii degradeaza raspunsul in cazul vizualizarii tintelor de luminozitate mare (ex luna).
Calitativ toate fac parte din aceeasi clasa (situata insa destul de mult sub seria MX).

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact