Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
4_(1).jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241421
Numar de utilizatori inregistrati: 2932
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Va salut

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Who's Who

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 03 Aug 2012 22:44 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Bine ai venit.
Totul este relativ! Cu orice telescop vezi "ceva". În primul rând depinde de cer, respectiv locația de unde faci observații. Dacă te poți deplasa cu mașina, ia-ți cel mai mare telescop pe care ți-l poți permite și pe care îl poți căra la locul de observație. Dacă nu te poți deplasa atunci trebuie să-ți iei un instrument portabil. Există atâtea oferte și atâtea dimensiuni încât este foarte subiectiv de a da sfaturi. Informează-te, există suficiente topicuri bine documentate și tutoriale de începători, plus o mulțime de informații pe net. Dacă ai posibilitatea încearcă să participi la star-party în zona ta unde vei putea vedea cu ochii tăi "ce se vede". Un binoclu bun nu strică niciodată, chiar dacă nu te prinde astronomia.

piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 03 Aug 2012 22:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Erwin a scris:

Totul este relativ! Cu orice telescop vezi "ceva". În primul rând depinde de cer Există atâtea oferte și atâtea dimensiuni încât este foarte subiectiv de a da sfaturi. Informează-te, există suficiente topicuri bine documentate

Cer senin!
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 03 Aug 2012 23:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
Gabriyel
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2012

Motto: " Acei cari pretind ca numai pamantul ii intereseaza si ca e o nebunie a-ti arunca privirile spre celelalte corpuri ceresti fac intocmai ca sobolii, cari nu vor sa stie decat subteranele in care se ascund. "

MesajTrimis: 04 Aug 2012 12:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date. Am sa va iau in considerare sfaturile la achizitionarea unui telescop.

Citat:
depinde de cer, respectiv locația de unde faci observații.

Locuiesc la casa, asta fiind un lucru bun fata de cineva care sta la bloc, DAR problema e curtea casei ca este cam micuta si pe langa asta mai sunt si inconjurat in trei parti de stalpi de iluminat stradal plus faptul ca sunt copaci de jur imprejur destul de inalti cea ce imi limiteaza campul de vizibilitate. Totusi la vreo ~= 100 m de casa este o un camp in care ai posibilitatea sa te departezi considerabil de stalpi, pe langa asta avand si aproape 270 de grade cer fara copaci care sa-l blocheze. Deci mi-ar cam trebui un telescop sa fie cat de cat portabil dar nici unul de-ala de il iei in rucsac, sa fim seriosi, ca nu rezolv nimic cu ala Rolling Eyes .

sternchen m-am mai luminat acum cu raspunsul tau. Pana acum credeam ca iti trebuie sa ai doar apertura mare sa poti privii cum trebuie DSO dar vad ca nici distanta focala nu trebuie prea lunga sa fie. Incep sa invat incet-incet dar pana o sa ma uit prin tot forumul asta o sa mai dureze Smile . Acum stiu ca si la binocluri, pentru astronomie cel putin, trebuie sa ai in vedere unele aperturi si factori de marire care sa fie in concordanta.

UFO, ms de mica mare steluta. Am inceput de curand sa citesc carti despre astronomie si asa am descoperit ca la grupurile astea de stele li se spun asterisme. Citesc acum "The complete idiot's guide to astronomy" Laughing caci vreau sa incep cu inceputul sa nu ma apuc de ceva deja prea avansat si sa ma plictiseasca pentru ca nu inteleg. Pana acum cartea a fost buna, am invat multe lucruri din ea.
Sus
Gabriyel
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2012

Motto: " Acei cari pretind ca numai pamantul ii intereseaza si ca e o nebunie a-ti arunca privirile spre celelalte corpuri ceresti fac intocmai ca sobolii, cari nu vor sa stie decat subteranele in care se ascund. "

MesajTrimis: 14 Aug 2012 14:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

In cele din urma am reusit sa-mi achizitionez un binoclu foarte bun (conform cumparatorilor si amatorilor de stele de pe net ) cu un pret FOARTE bun.

Deoarece am tot dat de recomandarea urmatoare: "Decat sa dai bani multi pe un telescop prost mai bine cu banii aia iti iei un binoclu foarte bun" am ascultat si mi-am achizitionat un PENTAX PCF WP II 10x50 http://www.emag.ro/binocluri---lunete/bino...7075109827 de la Emag cu doar 570 de lei fata de 819 LEI cat ar fi fost nou. Este unul resigilat deoarece scria pe site ca are "lipsa capac trepied" cea ce nu am constatat deoarece are capacelul de la adaptorul pentru trepied. Wink

In putinele ore de cand il am nu am constat nimic problematic la el, in afara de faptul ca am incercat la inceput sa-l folosesc cu inelele de la oculare lasate complet jos si am inceput sa trepidez Shocked pentru ca aveam impresia ca e decolimat, cea ce am aflat din fericire mai tarziu ca nu e cazul deoarece am privit prin el cu ele extinse si nu a fost problema Laughing . Nu imi obosesc ochii deloc daca privesc un timp indelungat prin ei.

Intradevar este extraordinar comparativ cu binoclu de dinainte, Celestron Upclose 10-15x/50. imaginea foarte clara, rotita la focus merge foarte bine si usor si e bine ca o pot bloca pentru a nu fi nevoie sa o tot reglez. Nu observ aceasi aberatie cromatica ca si la precedentul, imaginea este foarte luminoasa iar in lentilele de la obiective nu-mi vad deloc mutra Cool deci reflexii putine.
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

Motto: Memento mori!

MesajTrimis: 02 Sep 2012 14:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am mutat mesajul de prezentare al lui pcris intr-un topic nou, Va salut - pcris. E bine ca fiecare sa se prezinte in cate un topic separat...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Who's Who Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact