| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
catalinmoroti Membru

Data inscrierii: 28 Dec 2012 Mesaje: 39
|
Trimis: 03 Ian 2013 09:12 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Achizitie binoclu Celestron SkyMaster |
|
|
|
Salut,
Am o rugaminte la voi,puteti sa ma indrumati care ar fi mai indicat sa il cumpar :
1. Binoclu SkyMaster 20X80 sau
2. Binoclu SkyMaster 20-100X70
http://www.skywatcher.ro/BinoCel/skymaster.htm
Al doilea mi s-ar parea mai atractiv din prisma faptului ca este mai usor, este weathererproof si rezistent la socuri.Ambele am vazut ca sunt OK si pentru observatii astronomice.Cu toate ca primul are diametrul obiectivelor de 80 mm ceea ce ar fi un avantaj.
Sau ati avea alte recomandari in valoarea asta ?
Multumesc.
Cu stima Catalin.
PS. Rog un moderator sa mute postarea mea la rubrica binocluri.Din greseala am postat aici.Multumesc. _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6123
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 03 Ian 2013 10:16 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Citat: | | Rog un moderator sa mute postarea mea la rubrica binocluri.Din greseala am postat aici. |
Ai gresit bine, achizitiile de instrumente, oricare ar fi ele, se discuta numai pe aceasta sectiune.
Spor! _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR80 F15; TS102SD F7 |
|
| Sus |
|
 |
catalinmoroti Membru

|
Trimis: 03 Ian 2013 11:41 Download mesaj |
|
|
|
Am citit la rubrica de binocluri ca nu ar fi indicate cele cu zoom ? Sa ma orientez spre cel 20x80 ? Sau cel 15x70 care este mai ieftin ?
Multumesc. _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2932
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 03 Ian 2013 12:46 Download mesaj |
|
|
|
Eu am avut un Sky Master 15x70 si l-am vandut destul de repede fiindca avea astigmatism (cand focalizai pe o stea - dar mai bine se vedea la o planeta - in loc sa obti un punct sau un disc, se vedea un triunghi). Asta e problema multor obiecte de acest gen ieftine, asa cum iti spuneam mai deunazi.
Cauta pe forum la Vanzari si ai sa gasesti multe binocluri senzationale, cu optica impecabila (ti le recomand cu caldura pe cele rusesti) la pret echivalent sau mai mic decat unul nou chinezesc marca Celestron sau altceva.
Nu te grabi cu achizitiile pana nu te documentezi beton, ca sa ai satisfactiile pe care le doresti. |
|
| Sus |
|
 |
catalinmoroti Membru

|
Trimis: 03 Ian 2013 12:55 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult Cristian,foarte bune sfaturile tale.Sigur nu o sa imi iau Celestronul 15x70,merg pe mana ta.
Pot indrazni sa te rog sa imi spui exact cam ce ti-ai lua tu in materie de binoclu ? Ca sa pot vedea cat de cat bine obiectele pe cer.
Multumesc mult.
PS. Despre asa ceva ce parere aveti :
http://www.binoclu.ro/telescoape-si-binocl...-japan.php _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
catalinmoroti Membru

|
|
| Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2291
|
Trimis: 03 Ian 2013 18:58 Download mesaj |
|
|
|
Eu iti recomand unul care nu mareste mai mult de 6-8x. De pe la 10x in sus ai nevoie de trepied sa il folosesti fiindca este greu dar si din cauza trepidatiilor mainilor.
Spor! |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
|
| Sus |
|
 |
catalinmoroti Membru

|
Trimis: 03 Ian 2013 19:58 Download mesaj |
|
|
|
@ Marian, multumesc de link.O sa ma gandesc si la varianta asta.Sunt un pic mai ciudat in sensul ca eu tot timpul mi-am dorit sa imi iau ceva nou.Mai ma gandesc la optiunea asta.
@ Catalin, multumesc de sfat.Numai ca as vrea sa imi iau un trepied mai accesibil si cred ca nu va fi o problema atunci daca este 16x sau 20 x legat de tremuratul mainilor.
Este posibil ca aceste 2 binocluri Meade sa nu aiba prismele BaK 4 sau BK 7 ? Pentru ca nu apar in specificatii.M-am uitat la unul 8x40 tot Meade si scrie BK 7 si la unul 20x60 scria la prisme BaK 4.
http://www.meade.de/en/products/binoculars...6b00c8d72e
http://www.meade.de/en/products/binoculars...1de897a83b
Multumesc. _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 03 Ian 2013 21:30 Download mesaj |
|
|
|
Pentru putin ...... insa nu uita ce scrie pe acele instrumente de la Vanzari ... "Carl Zeiss Jena" ... insa si pretul este pe masura (fiind inca extrem de mic fata de pretul de nou).... adica vorbim de optica de cel mai inalt nivel.
De asemenea, acele binocluri rusesti vechi la care multi nu se uita pentru ca nu au o prezentare de marketing la fel de frumoasa, contin optica de foarte buna calitate.
Succes! _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2932
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 04 Ian 2013 19:18 Download mesaj |
|
|
|
| catalinmoroti a scris: | Multumesc mult Cristian,foarte bune sfaturile tale.Sigur nu o sa imi iau Celestronul 15x70,merg pe mana ta.
Pot indrazni sa te rog sa imi spui exact cam ce ti-ai lua tu in materie de binoclu ? Ca sa pot vedea cat de cat bine obiectele pe cer.
Multumesc mult.
|
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=106969#106969
Uite despre ce vorbeam ! Asta e un super binoclu, crede-ma. Daca nu eram in curs sa-mi schimb telescopul chiar acum, il luam eu cu siguranta. |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9947
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 04 Ian 2013 19:42 Download mesaj |
|
|
|
Catalin
Amicul meu Attila are un Tento 10x50mm,care dubleaza nitel,cumparat de la piata de vechituri.Dar asa cum dubleaza el usurel,ma tot gandesc ce i-as putea oferi la schimb...deocamdata a strambat din nas la toate ofertele.
Nu tot ce-i vechi este mai bun dar tot ce este mai nou este mai prost.
La orice produs nou,toate modificarile sunt in avantajul producatorului,nimic pentru cumparator.
De aceea si apar atatea produse noi,unii se bucura ca au trecere,dar aceea nu sunt cumparatori.
Succes,Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
catalinmoroti Membru

|
Trimis: 04 Ian 2013 22:31 Download mesaj |
|
|
|
@ Cristian,multumesc mult pentru link.
@ Mircea,multumesc mult pentru sfaturi,nu vreau sa ma contrazic in domeniul binoclurilor ca este un domeniu pe care nu-l stapanesc.Am o singura obiectie referitor la achizitia obiectelor noi: eu am in casa cumparate de noi atat un DSLR Nikon si o camera video Sony care crede-ma ca nu mi-au creat probleme niciodata,nici la optica si nici la altceva.Poate ca la binocluri este altceva,de aceea zic,nu cunosc.De aceea tot ceream lamuriri la binocluri noi.
Multam mult pentru sfaturi.
Toata stima,Catalin. _________________ DUMNEZEU este singurul meu STĂPÂN,iar familia mea este singura mea COMOARĂ ! |
|
| Sus |
|
 |
petrica Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012 Mesaje: 85
Motto: What doesn't kill you, will make you stronger Localitate: Alexandria
|
Trimis: 07 Ian 2013 15:30 Download mesaj |
|
|
|
Eu am cumparat in toamna un TENTO 10x50, de la domnul Dan Satmaroi (de aici de pe forum). Initial am avut emotii pentru ca era vorba de un binoclu second-hand si nu cunosteam persoana de la care urma sa cumpar, insa ma felicit si acum pentru alegerea facuta ! Prin binoclu se vede extraordinar de bine !
Daca vrei sa-ti cumperi un binoclu second-hand, cumpara de la o persoana care stie ,,cu ce se mananca" aceste aparate optice, stie sa le foloseasca, sa le intretina si sa le depoziteze, ... altfel de la o persoana care si-a cumparat, din curiozitate un binoclu, a privit de doua ori prin el, l-a scapat o data din maini si apoi l-a uitat in vre'un sertar, poti avea o gramada de surprize neplacute ! _________________ ... doar doua binocluri : Olympus 10x24 PC II R / Tento 10x50 |
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6123
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Ian 2013 21:12 Download mesaj |
|
|
|
Dan Smarandoi e un mare iubitor de binocluri, in special a celor de calitate.
Are si o colectie impresionanta de astfel de instrumente pe care am avut placerea sa o vad la finele anului trecut.
Ai facut o alegere buna
Cer senin! _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR80 F15; TS102SD F7 |
|
| Sus |
|
 |
|