Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 30 Sep 2005 16:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Anti-materia |
|
|
|
Existenta anti-materiei presupune si existenta anti-luminii si anti-sunetului ?? _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Cheetor Membru

Data inscrierii: 12 Sep 2005 Mesaje: 45
|
Trimis: 01 Oct 2005 19:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Anti-materia si materia intunecata sunt unul si acelasi lucru _________________ Vreau sa cercetez tainele Universului si sa privesc dincolo de cerul instelat |
|
Sus |
|
 |
Roman Membru

Data inscrierii: 17 Apr 2005 Mesaje: 229
|
Trimis: 01 Oct 2005 21:08 Download mesaj |
|
|
|
Cod: | Existenta anti-materiei presupune si existenta anti-luminii si anti-sunetului ?? |
nope.. sau da.. insa in cazul acesta antiparticula fotonului = cu tot un foton.
Perechile particula-antiparticula sunt specifice particulelor incarcate. |
|
Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2005 Mesaje: 333
|
Trimis: 04 Oct 2005 09:50 Download mesaj |
|
|
|
Cheetor, cum ai ajuns la legatura dintre materia intunecata si anti-materie?
Eu nu am auzit pana acum de aceasta legatura. Poti sa imi indici vreun articol sau ceva de genul acesta? As fi interesat. Dupa cate stiu eu materia intunecata se numeste intunecata tocmai pentru ca nu interactioneaza cu nimic, e doar postulata pentru a satisface problema vitezei de expansiune a universului. Antimateria in schimb interactioneaza, chiar foarte violent zic eu, cu materia, adica se anihileaza.
O perspectiva iarasi interesanta asupra relatiei materie-antimaterie este cea postulata de radiatia Hawking... |
|
Sus |
|
 |
Spencer Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2005 Mesaje: 126
|
Trimis: 04 Oct 2005 20:51 Download mesaj |
|
|
|
O galaxie este formata dintr-un numar mare de stele, sisteme stelare care se misca in jurul unui centru de greutate comun.
Folosind efectul Dopler(pt un emitator care se departeaza de receptor, lungimea de unda creste si invers.), savantii pot calcula viteza de rotatie a galaxiei. Stiind viteza de rotatie a galaxiei ei pot calcula masa galaxiei egaland forta centrifuga exercitata asupra unui corp de proba (m*v^2/r) cu forta de atractie gravitationala dintre corpul de proba si masa Galaxiei(daca consideram centrul galactic ca fiind un punct in care este concentrata toata masa galaxiei - principiul punctului material) si care este mMk/r^2. Unde M-masa galaxiei, m-masa corpului de proba, r- raza galaxiei.
Obtinem astfel pt masa galaxiei relatia M=(v^2*r)/k
Cu cat este mai departe un corp de centrul de masa, cu atat mai incet ar trebui sa se miste, insa stelele din galaxiile noastre se incapataneaza sa alerge "prea repede", mai repede decat viteza calculata teoretic. Asta inseamna ca :
1. Observatiile astronomice au fost eronate
2. Exista mai multa masa in galaxie decat cea preconizata in calculele initiale.
O alta formula de determinare a masei galaxiei este folosita de astronomi si se bazeaza pe luminozitate:
pentru o stea m = sqrt4(L) unde L este luminozitatea stelei
Stiind numarul aproximativ de stele din Univers putem calcula aproximativ masa galaxiei.
Cercetatorii au comparat rezultatele obtinute prin cele doua metode si au ajuns la concluzia(luand in discutie probabilitatea existentei unui halo de materie neagra) ca universul vizibil constituie doar 10%, cele 90 % ar apartine materiei intunecate.
Materia intunecata este formata din particule care interactioneaza slab cu mediul inconjurator, de aceea nu pot fi observate.
Anti-materia este materie formata din antiparticule.
Cand o particula interactioneaza cu o anti-particula acestea dispar printr-un proces de anihilare si in locul lor apar cuante gamma - este un proces interesant de transformare a materiei in radiatie.
Va imaginati cum ar fi sa ne intalnim cu un extraterestru format din antimaterie. Sa va dati mainile si BAUUU!!! |
|
Sus |
|
 |
Cheetor Membru

Data inscrierii: 12 Sep 2005 Mesaje: 45
|
Trimis: 08 Oct 2005 19:46 Download mesaj |
|
|
|
Am vazut asta la un reportaj de pe Discovery iar cand 90 % din materia din Univers e materie intunecata cum poti tu sa spui ca e inventat? Iar pe Discovery nu apar niciodata rahaturi. Mai gandeste-te, da? _________________ Vreau sa cercetez tainele Universului si sa privesc dincolo de cerul instelat |
|
Sus |
|
 |
azinkin Membru

Data inscrierii: 15 Mai 2005 Mesaje: 42
|
Trimis: 17 Dec 2005 13:23 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Existenta anti-materiei presupune si existenta anti-luminii si anti-sunetului ?? |
a anti-luminii probabil, dar a sunetului nu are cum. sunetul este doar ritmul de vibratie al moleculelor, din cate stiu/ |
|
Sus |
|
 |
ARMANDO Membru

Data inscrierii: 27 Apr 2006 Mesaje: 117
|
Trimis: 29 Apr 2006 15:48 Download mesaj |
|
|
|
Daca transforma materia in radiatie.......probabil putem transforma radiatia in marerie....cum putem transforma si energia in materie cum?....pai o bomba ....cand explodeaza elimina energie multa....energia aia a fost dintr-o materie....deci ?...putem dar nu stim cum.......cum oare? ...[/list][/code][/quote] |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 02 Mai 2006 10:48 Download mesaj |
|
|
|
In ceea ce priveste antimateria se pare ca in momentul BigBang s-a produs o chestie pe care fizicenii o numesc defect de simetrie adica ceea ce noi numim materie a ajuns sa fie predominant. Antimateria are doar o existenta teoretica, fiind sintetizata in cantitati infime doar in laboratoare. Chestia cu materia intunecata a fost destul de bine explicata de bakunin99 si Spencer. Mai exista o poveste cu energia intunecata. Chestia cu anti-sunetul e o aiureala perfecta. In ceea ce priveste transformarea energiei in materie e mult mai dificil decat transformarea materiei in energie. Uita-te la filmele din ultima vreme, toate iau foc, toate explodeaza. E usor sa distrugi e mult mai greu sa creezi. Se pare ca numai UNUL poate asta. |
|
Sus |
|
 |
Roman Membru

Data inscrierii: 17 Apr 2005 Mesaje: 229
|
Trimis: 02 Mai 2006 13:37 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Se pare ca numai UNUL poate asta. |
frumos spus
Ultima modificare efectuata de catre Roman la 02 Mai 2006 13:43, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2887
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 02 Mai 2006 13:42 Download mesaj |
Titlul subiectului: Antimateria |
|
|
|
Dragii mei, ca sa poti vorbi despre antimaterie trebuie sa cunosti mai intai ce este aceea materie. Dupa cate stiu eu, in momentul in care fizicienii doresc sa descopere "plamada" din care este alcatuita materia, se lovesc de principiul incertitudinii. Acest neajuns face ca materia si energia sa para doua notiuni diferite. In realitate, omniprezenta asimetrie generala si locala a spatiului inconjurator reprezinta un camp ideal de stocare a informatiilor. Pentru a putea deslusi tainele acestui comportament asimetric aveti nevoie de o atenta indrumare in acest sens. Din fericire la sectiunea diverse a acestui site s-a publicat o serie de articole pe aceasta tema. Daca doriti puteti face o lecturare a acestora, iar eu promit sa va raspund cu lux de amanunte la cele mai savante si de ce nu, la cele mai nastrusnice intrebari. Imaginea unui BigBang se produce in orice loc si in fiecare moment. Fie ca acesta sa aiba loc in inimile si de ce nu, in mintea si puterea voastra de percepere si intelegere.
Va multumesc |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

|
Trimis: 27 Aug 2006 09:48 Download mesaj |
|
|
|
Antimateria merge spre trecut ? _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 27 Aug 2006 10:14 Download mesaj |
|
|
|
Din punctul meu de vedere, materia merge pe o elice într-un sens, iar antimateria este „materie” care merge în sens opus. Dacă timpul s-ar inversa, atunci s-ar inversa și rolurile celor două, astfel încât materia ar merge în sensul în care mergea antimateria, iar antimateria ar merge în sensul în care mergea materia. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

|
Trimis: 27 Aug 2006 17:35 Download mesaj |
|
|
|
Cand se intalneste electronul cu pozitronul, defapt electronul isi schimba directia in timp dinspre viitor spre trecut. Cand apar din senin cele 2 particule, pozitronul isi schimba directia temporala si merge spre viitor. Cel putin asa apare situatia daca este reprezentata intr-un sistem de coordonate spatiu-timp. Daca asa ar sta situatia si in realitate, ce il determina pe electron la un moment dat sa isi schimbe directia temporala, si de ce cand pleaca spre trecut se degaja o cantitate asa mare de energie, iar cand pleaca spre viitor nu se degaja nici o energie ? _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 28 Aug 2006 21:04 Download mesaj |
|
|
|
Eu știu că atunci când se întâlnește un electron cu un pozitron rezultă radiație, iar electronul (și pozitronul) nu mai există. Deci nu mai este nici cine să meargă spre viitor sau trecut.
Dacă totuși, te referi la altceva (așa cum numai o minte liberă de prejudecăți se poate referi), atunci cred că electronul emite o radiație așa de energică atunci când merge spre trecut numai pentru că este frânat puternic, iar atunci când merge spre viitor nu este supus unei frânări pentru că merge firesc spre ceea ce dorește electronul – spre viitor. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
|