Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235694 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2866 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: MaDo |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Ian 2009 15:26 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cumpar placaj! |
|
|
|
Placaj subtire sau mai gros, de traforaj daca se poate. Ceva care sa poata fi taiat cu panza de traforaj serioasa (din aia groasa, nu de jucarie). _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 26 Ian 2009 15:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
La Hornbach ai fost?
Daca nu deranjez, la ce vrei sa il folosesti? |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 26 Ian 2009 16:45 Download mesaj |
|
|
|
Aveam eu niste lentile cumparate, mai demult. Pe langa niset inele de fixare a lentilelor, decupate frumos si lipite in straturi, vreau sa mai fac, pe viitor, o cutie pentru un spectroscop simplu.Hornbach zici? O sa caut.
Nu iti inchipui prin ce am trecut pana am gasit panze de traforaj. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 26 Ian 2009 18:15 Download mesaj |
|
|
|
Eu am cautat lemn stratificat, placaj stratificat, placaj exotic, placaj marin sau cum imi mai zice ca sa imi fac un aparat Foucault. Nu vroiam sa fie din pal. Si am gasit ca solutie... tocatoare de bucatarie facute de chinezi din BAMBUS. Sunt foarte dure, rigide. Am cumparat diferite dimensiuni si le-am taiat la o tamplarie la cotele dorite.
Daca cauti, gasesti.
 |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 26 Ian 2009 23:17 Download mesaj |
|
|
|
Eh, exista magazine de aeromodelisti care vand placaj din bambus, balsa si alte asemenea. Trebuie numai sa ii caut pe cei care se ocupa de asa ceva. Dar si acolo e o problema, ca baietii vand fasii lungi.
Au si tuburi de fibra de carbon si panze de carbon, dar deja sunt scumpe... o sa caut maine la Hornbach. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
mihail iulian Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2009 Mesaje: 67
Motto: Ave Caesar ! morituri te salutam ! Localitate: iasi
|
Trimis: 27 Ian 2009 11:41 Download mesaj |
|
|
|
Buna,
am o sugestie,MDF simplu sau melaminat nu este bun ? Exista 4 dar si de 10mm.Placa are cam 2700x2070.Se poate cumpara si jumatate de coala,dar pe lung.  |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 27 Ian 2009 16:48 Download mesaj |
|
|
|
Gata, am gasit. Un fel de placaj care se pune in spatele dulapurilor. Am luat 3 bucati de 1000x800. Acuma tai. Si e si gata vopsit negru  _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
mihail iulian Membru

|
Trimis: 27 Ian 2009 19:56 Download mesaj |
|
|
|
...ala-i MDF de care faceam vorbire.Acum este si melaminat cu grosimea de 10 mm. |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 27 Ian 2009 21:44 Download mesaj |
|
|
|
Parea cam gros la 10mm. Nu sunt sigur ca il taie bine traforajul meu. Eh, om trai si-om vedea. Se taie destul de greu, mai ales ca am doua tipuri de panze:
normale, da foarte groase (1mm) si spiralate, care sunt f greu de stapanit, ca taie in toate partile daca nu ai grija. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
mihail iulian Membru

|
Trimis: 28 Ian 2009 12:06 Download mesaj |
|
|
|
Buna dimineata,
n-o sa meraga deoarece pinza,de care tu esti atit de mindru ,o sa "rupa"din material.
Nu te gindi la shmirghel,nu ajuta.Va iesi o lucrare urita.
Iti trebuie un circular profesional,neaparat cu pinza diamantata ,ca cele de la firmele care debiteaza pall.
Poti gasi asa ceva la PRAKTIKER in fundul magazinului,unde au si taie pall.
Te intelegi cu baietii.Mai mult de 50-100 de mii nu face.
Succesuri.
 |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 28 Ian 2009 12:09 Download mesaj |
|
|
|
Taie frumos panza. Si in ceea ce priveste lustruitul, am una electrica. Problema e ca inca nu stiu sa tai drept...(de fapt, stramb, ca trebuie cerc) _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
mihail iulian Membru

|
Trimis: 28 Ian 2009 12:56 Download mesaj |
|
|
|
M-a invatat saptamina trecuta un meserias "batrin" cum sa tai in cerc.(Niste lemn pt mina curenta la o balustrada).
Trebuie ,musai,facut un sablon.M-am mirat:nu-i tot aia?.Mi-a zis ca nu-i ! si avea dreptate.
Daca ai masina de slefuit,atunci taie cum poti si mai apoi te apuci de finisat.
Ti-ar prinde bine un pendular...ma rog la Iasi,este o firma-la care mai lucrez eu cite ceva-au o masinutza care taie singura ,orice forma,dupa desen.Il "citeste ".Ar trebui sa fie si la Bucuresti,tot la cei care debiteaza pall-ul pt particulari.
Persevereaza !
 |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 28 Ian 2009 14:04 Download mesaj |
|
|
|
Am zis sa nu cumpar masinuta din aia, ca cine stie, poate nu merita inca investitia. Cert e ca imi place, problema e ca nu prea am unde in casa sa tai, iar vremea nu ma lasa sa lucrez pe balcon.
Cum e cu sablonul ala? Evident ca imi trasez formele pe care vreau sa le tai.
Citat: | Daca ai masina de slefuit,atunci taie cum poti si mai apoi te apuci de finisat. |
Am, dar problema e ca slefuieste al naibii de bine, am stricat doua "inele" pentru ca a muscat din ele imediat si le-a facut prea mari. In schimb am adoptat alta tactica:
Decupez doua inele (vorba vine inele, sunt doua patrate cu gauri rotunde in mijloc, gauri cu 1mm 2 mai mici decat lentila), apoi slefuiesc sub unghi fiecare gaura, astfel ca am o gaura rotubda cu o degajare sub unghi la unul din capetele ei, apoi daca pun lentila intre cele doua placi identice, are loc din cauza tesiturilor si e bine prinsa (oarecum) acolo. Injectez niste lipici, cu grija sa nu se extinda peste lentila, apoi pun sub o presa si astept 24 de ore. Am facut jumatate din toata asta pana acum. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
mihail iulian Membru

|
Trimis: 28 Ian 2009 15:02 Download mesaj |
|
|
|
ha-ha-ha,"masinutza aia" costa peste o suta de mii de euro,este ...asa,de marimea unui stivuitor...este tare complexa.Cea pe care am vazut-o eu taie numai lemn,pall,sde astea pina in 50 mm grosime.Au cumparat-o de vreo doua luni dar nu prea au comenzi pt.ea.S-au gindit sa execute litere pt. firme,etc.
Sablonul mi-a spus sa-l fac din ce am la-ndemina,dar,atentie,eu urmeaza sa tai cu pendularul.Talpa lui,este metalica,se va sprijini,va urmari conturul sablonului.Slefuind bine sablonul,ceea ceeste mult mai usor,executi mai apoi taierea dorita.Simplu.
Dar,la tine,taind la mina,ti-ar trebui un sablon metalic,dur,ceva pe aici, care sa nu permita intrarea pinzei in el.Dar se pare ca te descurci.
Pe viitor cind mai ai nevoie de chestii de astea spune-mi si eu ma duc acolo sa ti le tai.La masina cu contur manopera este de 150.000,metrul liniar.Pare cam scump,dar cind ai nevoie de precizie,acuratete..asta e !
Aaaa,uite am gasit site-ul lor: www.ispal.ro , asa pt. cultura ta tehnica.
By !
 |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 28 Ian 2009 17:41 Download mesaj |
|
|
|
Mersi mult. Eh, eu cand ziceam masinuta ma gandeam la traforajul electric, ca vazusem asa ceva pe net. Tot o masinuta mica si ea taie placi de placaj mai subtiri sau mai groase. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|