Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236018 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2870 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Nicu |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
marcel jinca Membru

Data inscrierii: 16 Apr 2009 Mesaje: 411
|
Trimis: 23 Noi 2009 11:06 Download mesaj |
Titlul subiectului: SARM-Gorj pentru incepatori |
|
|
|
Va rugam nu explodati ! Desigur, poate multi va ve-ti simti ofensati, dar nu vreau decat sa vin in intampinarea voastra si sa va ajut. Cand eu faceam primi pasi in invatarea astronomiei, acum 27 de ani, nu prea erau carti prin librarii, nu era internet, nu avea cine sa te indrume. Asa ca, autodidactica era esentiala si desigur perseverenta. Am inceput cu o luneta home made 50/1300, apoi un teodolit, apoi primul telescop home made 76/750, apoi un telescop 100/100 si abia acum (2009) un DOB 200/1200.
De ce acest topic ? Pentru ca Galileo Gallilei, Johanes Kepler, Giordano Bruno si multi altii au avut de suferit pentru ca noi sa putem privi acum prin instrumentele de care dispunem si pentru a avea cunostinte asupra a ceea ce observam. Pentru ca (asa consider eu), e suparator, fara ofensa stimatilor, sa postezi un topic in care sa scri asa ceva, citez: “Ce sa vad ce sa vad ? Parca ma uitam ca ... omu` la poarta noua.”
„se vedeau numai stele de magnitudine mare, si printre ele, am vazut foarte multe de mag. mica”
„Pentru mine "langa" inseamna o rotatie a capului de 90 grade”
Credeti-ma ca nu va interesa pe nimeni, ba din contra, pari penibil sa spui ca te-ai trezit la 2 sau 3 dimineata sa iesi in frig afara si sa spui ca ai vazut “niste pete”. Sunt atatea linkuri pe acest forum de unde va puteti downloada (si printa) carti dedicate observatiilor de amatori, harti ale cerului, cataloage deep sky, softuri astronomice tip planetarium (care sunt free), etc. Nu va multumuti numai cu a te uita pe PC ce poti vedea in seara asta si apoi sa pleci “caine surd la vanatoare” indreptand ochii spre mii se stele. Esti pierdut pritene! Sunt de accord ca multi dintre voi, noi, cei de pe acest forum fac intr-adevar primii pasi in astronomia de amator, dar aveti o varsta, la care limbajul (exprimarea) trebuie cat de cat, sa-l adaptati in asa fel incat sa nu traim cu impresia ca suntem pe messenger, unde vezi niste expresii de te doare mintea.
Daca ai fi hotarat sa inveti bolta cereasca, in 365 de de zile o poti face. Nu lasa sa treaca o luna-doua si sa nu fi in stare sa inveti cel putin 6-7 constelatii. Lasa imaginatia libera, ca sa poti “uni” stelele, sa dai forma constelatiei.
Observa stelele si fa diverse comparatii intre ele ca sa ai notiunea de stralucire (nu de luminozitate).
Prieteni, cerul este deasupra noastra ca sa-l putem vedea, studia, haide-ti sa-i “vorbim” frumos. Folositi instrumentele, multe dintre ele scumpe, in scopuri nobile.
Nu va fie frica sa va uitati intr-o carte chiar daca este scrisa intr-o limba straina.
Si in incheiere ma ofer pentru toti cei ce dorec (nu este o gluma) sa va oferim, adica noi, SARM-Gorj GRATUIT pentru fiecare luna a anului 2010, “EFEMERIDA ASTRO”, format A4, 6 sau 8 pagini (sau A5 12 sau 16 pagini), efemeride din care puteti sa aflati ce se poate observa in luna respectiva, pozitiile constelatiilor pe cer, efemeride pentru planete, asteroizi, comete (daca sunt vizibile), fenomene planetare, etc.
Cateva linkuri utile:
http://www.astroclubul.org/sarm/carti/
aici gasiti si in limba romana carti foarte bune
http://www.astronom.si/forum/showthread.php?t=3630
carti, atlase, cataloage
http://luna.uai.it/Duomi/html/archive.htm
harta Lunii
http://www.calsky.com
generator de efemeride
Carti pe care le recomand:
Cerul o Carte pentru Toti,
Teach_Yourself_VISUALLY_Astronomy,
Cambridge - The Cambridge Double Star Atlas,
The Observer's Sky Atlas With 50 Star Charts Covering the Entire Sky
Cu speranta ca n-o sa-mi sara prea multi in cap astept eventuale propuneri, critici, etc, si in e-mail: sarm.gorj@yahoo.com
CER SENIN !
SFATURI UTILE:
• NU FACETI OBSERVATII ASTRONOMICE FARA HARTA CERULUI LANGA VOI (NU VA PUTETI ORIENTA)
• NU FACETI OBSERVATII ASTRONOMICE DIN CASA PRIVID PE GEAM (VETI UMBLA LA SURUBURI PENTRU COLIMARE)
• FOLOSITI PRIVIREA LATERALA ATUNCI CAND VEDETI “PETE” (VETI PUTEA DEOSEBI UN ROI STELAR DE O NEBULUASA DE GAZ SAU GALAXIE)
• NU PRIVITI SOARELE PRIN CELOFAN PENTRU BUCHETE DE FLORI (VE-TI FOLOSI UN BASTON ALB MAI DEVREME CU ZECI DE ANI)
Ultima modificare efectuata de catre marcel jinca la 23 Noi 2009 19:47, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 23 Noi 2009 17:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Persoana care a facut aceste afirmatii pe care dumneavoastra le prezentati se pare ca nu are o dotare tocmai buna (apertura) si in consecinta chiar ce a vazut a si spus ''niste pete'' ce vroiati sa vada cu un TS ,cu ce este vina acest om ? , daca avea o apertura mai mare poate spunea ''oau cate stele se vad in aceasta galaxie ,ce nebuloasa frumoasa etc,etc'' sunt curios daca dumneavoastra ati privi printr-un instrument ca acela ce ati vedea ? .Haideti sa ne rezumam la observatiile individuale si fiecare sa le caracterizeze in functie de ce vede si in functie de dotarile fiecaruia ,daca nu are sa ii placa se ia de pescuit ''foarte simplu'' ,mie imi place si pescuitul asa ca de fiecare data cand merg la peste imi iau si binoclu sau luneta cu mine ''pestele nu trage si asa mai trag un ochi pe cer'' _________________ Refractor Meade 60/700
Refractor ''home made'' 80/900
Binoclu Militar 10x50 |
|
Sus |
|
 |
ionut.anghel Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2008 Mesaje: 26
|
Trimis: 23 Noi 2009 19:27 Download mesaj |
|
|
|
Probabil ca nu toata lumea are experienta dvs. de 27 de ani si nici instrumentele dvs., insa din moment ce isi cumpara un telescop cred ca sunt interesati de acest domeniu si merita incurajati sa il foloseasca.
Este inevitabil pentru un incepator sa nu faca anumite greseli si nu cred ca acest lucru este suparator pentru majoritatea membrilor acestui forum.
O persoana care intr-adevar vrea sa ajute nu se simte ofensata sau deranjata de lipsa altora de experienta.
Ca sa dati un sfat nu este neaparat nevoie sa jigniti anumite persoane sau sa va laudati (direct sau indirect) cu vasta experienta si instrumentele detinute.
Din punctul meu de vedere doriti doar sa va laudati cu cunostintele dvs. in astronomie, chiar daca vreti sa lasati impresia ca ajutati.
Si spun asta pentru ca acum multi ani am corespondat cu dvs. pana in momentul in care m-ati considerat "mincinos" si "laudaros" pentru ca indraznisem sa fac un soft pentru calculul efemeridelor planetelor pe un calculator HC91 in Basic desi eram doar un elev. In perioada aceea aveati acele caiete scrise de mana cu efemeridele pentru o perioada de timp (am si eu unul din ele, trimis de dvs) si probabil ca vi s-a parut inimaginabil ca un simplu elev sa poata face si el ceva asemanator.
Si domnule Jinca, ca o simpla remarca, se pare ca si dvs. sunteti destul de "incepator" in gramatica limbii romane dar nu a deschis nimeni un topic pentru aceasta. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Noi 2009 22:33 Download mesaj |
|
|
|
@Ionut Anghel: Acum 27 de ani, atunci cand dl Jinca facea "primi pasi in invatarea astronomiei", tu abia apareai pe lume (din cate-mi dau eu seama). Exista o diferenta destul de mare de varsta ceea ce ar impune un pic de respect. O sa te apropii si tu de varsta de 50 de ani si poate o sa ai de-a face cu niste tineri impulsivi si poate n-o sa-ti cada bine daca ti se vor adresa asemanator. Sa-ti aduci atunci aminte de momentul asta. Si eu am patit ceva asemanator cu tine. Si eu am facut niste programe BASIC care calculau fazele Lunii, eclipsele de Luna si efemeridele planetelor. La un moment dat era gata-gata sa ma apuc sa fac un program planetariu. Am discutat la vremea respectiva cu niste astronomi mai in varsta si am fost "incurajat" pana la descurajare Asta e! A fost si vina mea ca m-am lasat. Dl. Jinca nu vrea decat sa impartaseasca din experienta lui si a atras atentia inca de la inceput ca cere un pic de ingaduinta. Incearca sa i-o acorzi. |
|
Sus |
|
 |
Gabriel Muranca Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2009 Mesaje: 341
|
Trimis: 23 Noi 2009 22:33 Download mesaj |
|
|
|
Totusi Marcel Jinca NU a scris aberatii ... ci din contra. Eu chiar am alergie la incompetenta si prostie. Dar cand vad ca s-a si spus ceva in text, pot foarte bine sa tolerez eventualele greseli gramaticale.
Cred ca este si el satul, ca si mine, de calitatea informatiilor de pe acest forum. Ce gasim aici ? Descrieri de nereusite, jurnalism de scandal, conflicte personale, aberatii neargumentate. Mai gasesti si informatii interesante dar sunt asa de amestecate cu "gunoiul" ca de multe ori le pierzi. Ori le gasesti atat greu de-ti vine sa-ti bagi ceva in astronomia romaneasca.
Culmea este ca doar 10% din useri produc 90% din gunoi in mod constant. De ce ? Pentru ca-i tolerati ! In stil tipic romanesc ! Comparati cu un forum strain care are reguli de bun simt si de obiectivitate si veti vedea diferenta. Aici ? Trebuie sa contra-argumentezi orice aberatie. Trebuie sa te manjesti cu toate dejectiile debitate.
Si n-ati inteles nimic din democratie. Una e sa tolerezi o parere diferita, sustinuta cu argumente, la un subiect si alta e sa tolerezi gunoiul, umplutura si vorba in vant.
Nu poti purta o discutie coerenta cu oamenii de valoare de pe acest forum ca si apare Gica-Contra si-si face nevoile in fata tuturor. Uneori chiar sunt sustinuti sau de multe ori tolerati de moderatori !!
Iar incepatorii sau necunoscatorii in domeniu ... NICI O SANSA !
Este pacat ca permiteti sa va bateti joc de astronomia romaneasca !
Pacat si rusinos ... |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 23 Noi 2009 22:37 Download mesaj |
|
|
|
Nici nu stiu cu ce parte sa incep. Nici nu stiu ce sa mai zic. Vorba unui alt membru, domnule Marcel, nu toti au instrumentele dumneavoastra, situatia financiara dvs. si cunostiinte cumulate timp de 27 de ani in astronomie . Deodata ce mi-am luat primul instrument si sunt, de cand sunt, un membru activ al forumului, inseamna ca ma intereseaza mai mult decat mult. Dar ce vreti sa va explic acu ce pot sa vad printr`un asemenea instrument inafara de luna, jupiter si vreo 4-5 Messier, in rest roiuri care le vad ca niste pete???? Probabil ca dumneavoastra priviti dintr-o alta perspectiva ceea ce am precizat. Si, daca nu eram interesat va garantez ca nu ma trezeam inainte de ora 6 dimineata sa ma uit cu voyageru si sa incerc sa descopar o noua parte de cer, constelatiile de iarna care nu le-am privit, probabil, ca dumneavoastra, 27 de ani la rand, sau sa inchiriez o cabana in inima muntilor departe de oras pentru a face observatii astronomice cu inca 2 prieteni. ASTA INSEAMNA INTERES PENTRU MINE. PENTRU DUMNEAVOASTRA II MAI BINE SA MA CRITICATI.
- Dumneavoastra nu v-ati uitat odata, prima data printr-un telescop mai ''slabut'' in constelatiile de iarna? si nu intelegeati nimica?
SI credeti-ma, daca nu am avut posibilitatea sa am un instrument mai devreme, nu inseamna ca nu am avut interes sa invat din astronomie. Ceea la ce ma refeream este faptul ca, nu recunosteam respectivele constelatii pe cer, dimineata, constelatii de iarna? Una e sa le stiti pe google earth si una e sa le cautati, sa le gasiti sa le observati fara un atlas al cerului. Si aceasta e parerea dumneavoastra despre mine ?? nu stiu nici 7 constelatii ?? MAI INTAI SA MA CUNOASTETI APOI SA MA CRITICATI !!!!!!!!!!
Mie mi se pare o foarte mare ofensiva la adresa mea...!! Sincer, nu ma asteptam la asa ceva, mai ales aici.
Aici, macar, speram ca toti sa fim egali, indiferent daca unul este incepator iar celalalt intermediar... Dar se pare ca nu exista aceasta balanta, unul face un topic despre altul sa il critice
Daca am gresit cu ceva, imi cer scuze in fata moderatorilor. Si altadata am sa ma abtin sa impartasesc cu voi ceea ce am reusit sa vad.
Va respect varsta, daca am gresit cu ceva mai imi cer odata scuze, dar va rog, daca e ceva sa ma criticati sau sa imi atrageti atentia, faceti-o pe privat, nu pe topicuri, care pe viitor va fi privit de mii si mii de persoane, si toate probabil isi vor creea o parere negativa desrpe mine _________________ Ts Voyager 70mm /25-75x
Ultima modificare efectuata de catre M.Gabriel la 23 Noi 2009 22:50, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Noi 2009 22:46 Download mesaj |
|
|
|
Pe scurt, omul a fost nemultumit ca ti-ai etalat nestiinta. De fapt omul a fost nemultumit ca prea multi incepatori isi etaleaza in ultima vreme nestiinta pe acest forum. Omul va solicita sa fiti mai retinuti in a pezenta ce nu va iese si sa faceti mai multe eforturi. Sa incercati sa faceti eforturi si sa prezentati mai mult ceea ce va iese Si doar daca intr-adevar, dupa ce ati facut eforturi, nu se rezolva, abia atunci sa cereti ajutor si sfaturi. Apelul este adresat tuturor incepatorilor intr-ale astronomiei: incercati (faceti eforturi) sa nu mai fiti superficiali. Incercati sa nu trageti pe cei avansati la nivelul vostru. Incercati sa faceti eforturi sa va ridicati la nivelul urmator. |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 23 Noi 2009 22:56 Download mesaj |
|
|
|
Domnule Doru, pe dumneavoastra va respect, cred ca cel mai mult de pe acest forum. Stiti cum sa puneti cap la cap toate problemele si situatiile cu usurinta. V-am urmarit mai multe topicuri si am dedus acest lucru. Aveti dreptate intr-o mare privinta, probabil sunt prea superficial, probabil am si eu defectele mele. Am sa incerc pe viitor sa va ascult sfaturile, dar spuneti dumneavoastra va rog, chiar daca probabil am gresit si eu si am folosit, la ceea ce observ, cuvantul ''pata'', sau altceva, la ceea ce observ eu printr-un instrument mai slabut, fara a folosi cuvinte stintiifice, unde este greseala mea de s-a creat acest topic la care critica se pare ca nu mai are sfarsit ?
Pentru o asemenea greseala se putea aduce o critica pe privat, din partea lui sau a unui moderator. Au fost jigniri si critici aduse si altor membrii, mult mai grave decat mi s-a intamplat mie. Dar niciunde nu s-a intamplat sa se creeze un topic nou referitor la asa ceva.
Daca eu v-am jignit cu ceva, imi cer scuze...
Edit: S-a dat de inteles faptul ca, nu stiu la ce sa ma mai astept pe viitor. Ar trebui sa intru cu atat mai des pe forum, pentru a verifica topicurile. Cine stie. _________________ Ts Voyager 70mm /25-75x
Ultima modificare efectuata de catre M.Gabriel la 23 Noi 2009 23:03, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4266
|
Trimis: 23 Noi 2009 23:03 Download mesaj |
|
|
|
Mai oameni buni, iar o luati pe aratura?
Cu toate ca mesajul lui Marcel este mai dur si ar putea fi vag interpretat ca atac la persoana de niscai utilizatori mai "iuti la mânie", el nu este decat un apel la PERFECTIONISM! Adica, e foarte bine ca scrieti mesaje despre ce vedeti, dar n-ar strica mai intai oleaca de studiu, de cautare prin multele surse, ca sa va puteti lamuri ce ati vazut si apoi sa postati. E clar ca mesajul postat va fi mai apreciat si mai clar pentru cititori.
Si inca ceva... Daca un utilizator este mai "colțuros" in exprimare, nu-i mai bine ca replicile ulterioare sa atenueze duritatea, in loc s-o inflameze? In felul asta, nu ti-ar mai veni Gabriel Muranca a scris: | sa-ti bagi ceva in astronomia romaneasca. | E mai bine sa te gandesti de 3 ori inainte de a posta ceva. |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 23 Noi 2009 23:07 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan a scris: | Pe scurt, omul a fost nemultumit ca ti-ai etalat nestiinta. De fapt omul a fost nemultumit ca prea multi incepatori isi etaleaza in ultima vreme nestiinta pe acest forum. Omul va solicita sa fiti mai retinuti in a pezenta ce nu va iese si sa faceti mai multe eforturi. Sa incercati sa faceti eforturi si sa prezentati mai mult ceea ce va iese Si doar daca intr-adevar, dupa ce ati facut eforturi, nu se rezolva, abia atunci sa cereti ajutor si sfaturi. Apelul este adresat tuturor incepatorilor intr-ale astronomiei: incercati (faceti eforturi) sa nu mai fiti superficiali. Incercati sa nu trageti pe cei avansati la nivelul vostru. Incercati sa faceti eforturi sa va ridicati la nivelul urmator. |
''Isi etaleaza nestiinta'' .Ce vreti d-l Dragan daca omu nu stie ,el intreaba nu?
Pe scurt incepatorilor incepem cu urmatoarele subpuncte :
1. De azi nu mai aveti voie sa intrebati nimic ca sa nu cumva sa deranjati vrun avansat.
2.Cauta bine prin carti cuvintele potrivite si da cat mai multe citate ca sa pari o persoana interesanta.
3.Daca ai un refractor de 60mm sa nu cumva sa scri pe forum despre el zi cel putin ca ai un 200.
4.Ti se pare ca esti ofensat jignit criticat lasa capu jos si mergi inainte .
5.Nu cere ajutorul nimanui dintre cei avansati.
D-l Marcel Jinca ce vreti sa demonstrati ,o sa va lasam sa va etalati cunostintele .
Lista poate continua.Ma opresc aici mi se face sila _________________ Refractor Meade 60/700
Binoclu Militar 10x50 |
|
Sus |
|
 |
Gabriel Muranca Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2009 Mesaje: 341
|
Trimis: 23 Noi 2009 23:55 Download mesaj |
|
|
|
M.Gabriel a scris: | ASTA INSEAMNA INTERES PENTRU MINE. PENTRU DUMNEAVOASTRA II MAI BINE SA MA CRITICATI.
...
Si aceasta e parerea dumneavoastra despre mine ?? nu stiu nici 7 constelatii ?? MAI INTAI SA MA CUNOASTETI APOI SA MA CRITICATI !!!!!!!!!!
...
Mie mi se pare o foarte mare ofensiva la adresa mea...!! Sincer, nu ma asteptam la asa ceva, mai ales aici.
Aici, macar, speram ca toti sa fim egali, indiferent daca unul este incepator iar celalalt intermediar... Dar se pare ca nu exista aceasta balanta, unul face un topic despre altul sa il critice
Daca am gresit cu ceva, imi cer scuze in fata moderatorilor. Si altadata am sa ma abtin sa impartasesc cu voi ceea ce am reusit sa vad.
Va respect varsta, daca am gresit cu ceva mai imi cer odata scuze, dar va rog, daca e ceva sa ma criticati sau sa imi atrageti atentia, faceti-o pe privat, nu pe topicuri, care pe viitor va fi privit de mii si mii de persoane, si toate probabil isi vor creea o parere negativa desrpe mine |
Stii cu ce gresesti ?
Ca o iei prea personal si interpretezi gresit o critica obiectiva. Chiar daca este mai mult sau mai putin dura. Si nu mi se pare ca este ceva personal ci doar o situatie generala.
Sari un pic peste mandria personala si vezi daca ai ceva de invatat din critica acestui om. Sau macar daca are o parte de dreptate. Analizeaza un pic daca si unde ai gresit. Invata sa folosesti ce este bun dintr-un om.
Daca o iei ca jignire nu vei invata nimic. Si, crede-ma, tu ai de pierdut.
Iar fata de cei ce stiu mai mult decat tine, nu ai decazut in ochii lor prin aceasta critica. Nu esti nici mai prost, nici mai destept. Mai ales ca mesajele tale sunt in limita bunului simt spre deosebire de alte fenomene prea des intalnite pe acest forum.
Doar cei mai prosti ca tine vor sa faca sa pari prost ca ei si transforma critica in tema de scandal. Da' pe aia nu merita sa-i bagi in seama. Nu ai nimic de invatat de la ei.
Si nu este un motiv sa nu te bucuri de reusite sau sa nu le mai prezinti ... Doar sa fie reusite.
Daca ceva nu merge ... intreaba de ce nu merge. Si sunt sigur ca te va lamuri cineva. Dar nu "te lauda" cu nereusitele caci vei descuraja pe cei ce stiu mai putin ca tine. Iar pe ceilalti doar ii vei enerva.
Numa' bine  |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 23 Noi 2009 23:58 Download mesaj |
|
|
|
Punctul patru dragi elevi. _________________ Refractor Meade 60/700
Binoclu Militar 10x50 |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 24 Noi 2009 00:08 Download mesaj |
|
|
|
De ce sunt prosti domnu Muranca ? .Ce exprimare este asta ? Va credeti undeva la colt de strada sau intr-o bodega cu prietenii. Nu cred ca a mai facut cineva afirmatii de genu asta pana la dumneavoastra pe forum .Ce inseamna asta ?.In cateva zile o sa se vorbeasca ceva de genu ''tu esti prost, ba nu tu esti,nu tu si tot asa''. Rog adminul sa stearga mesajul dumneavoastra anterior sa nu cumva sa il citeasca cineva de prin alte parti si dupa ce ca suntem o tara de ........,pana acum forumul a fost nealterat, incepe sa se strice. Mai sunt multi moguli care sa intre pe forum si sa ne arate vasta lor experienta ? _________________ Refractor Meade 60/700
Binoclu Militar 10x50 |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 24 Noi 2009 00:12 Download mesaj |
|
|
|
Domnilor!! Chiar nu ne putem abtine de la "iesiri" gratuite in public? Nu se cade. Avem pretentia ca suntem un pic intelectuali.
Am mai spus cu cateva ocazii, cat de rar am putut dar mai des decat as fi vrut, dar parca avem momente cand nu mai incapam unii de altii.
Ideea e sa nu mai ridicam tonul aiurea. Spun asta din doua perspective. 1: cei mai avansati sau mai invarsta vor sa dea sfaturi uneori dar care din cauza exprimarii limitate de forma scrisa ( e greu sa exprimi multe nuante ale vorbirii in scris) sunt percepute ca jigniri, etc.
2: cei mai la inceput de drum sau mai tineri se aprind prea repede uneori si fie ar trebui sa se abtina de la a arunca gaz pe foc fie cel mai corect ar fi sa respunda prin mesaje private daca se simt lezati. Nu cred ca intereseaza pe nimeni, inafara de cei doi implicati direct in discutie, nemultuirile personale.
Personal activez si pe forumul Cloudynigts si pot afirma foarte clar ca acolo nu sunt permise din start altercatiile verbale indiferent de ce persoana e vorba sau cat de avansata sau neavansata este. Moderatorii sunt mult mai duri si vigilenti la capitolul asta. Am intalnit situatii cand topicul a fost inchis fara nici un comentariu cand sa constatat ca discutia luat o turnura negativa, iar persoana/persoanele au fost banate de pe forum.
Si eu personal cand s-a intamplat sa afirm ceva gresit am fost contactat pe privat si atentionat ca am facut o eroare si sfatuit sa reconsider tot rationamentul
Ar trebui stabilit deci un anumit standard de conduita altfel riscam sa picam in ridicol. Deci rog ca orice nemutumiri sau nenintelegeri intre persoana "x" si perosna "Y" sa se rezolve in intmitate prin mesaje private. Sa ne straduim sa facem un loc mai bun in jurul nostru sa cultivam un mediu mai prielnic progresului.
Si eu ma improtrivesc cu inversunare mediocritatii si ignorantei dar trebuie sa gasim o cale de mijloc care sa ne imbogateasca pe toti cultural, spiritual cum vreti s-o spuneti.
Sper din tot sufletul sa nu mai avem discutii in genul acesta. Eu unul sunt mandru ca la contul de pe Cloudynights am adaugat la profil adresa forumului nostru de aici drept carte de vizita . Totusi s-a inventat Coogle Translate si poate ne mai citeste lumea si mai trage concluzii pripite.
Cer senin (la propriu si la figurat)! _________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 24 Noi 2009 00:32 Download mesaj |
|
|
|
neox a scris: | 1-Chiar nu ne putem abtine de la "iesiri" gratuite in public? Nu se cade. Avem pretentia ca suntem un pic intelectuali.
2-Deci rog ca orice nemutumiri sau nenintelegeri intre persoana "x" si perosna "Y" sa se rezolve in intmitate prin mesaje private.
|
1-Incercati sa ii spuneti lucrul acesta la cel care a creat topicul, eu sunt victima. Un simplu pion. Se pare...
2-Asta incercati sa ii spuneti tot Dansului!!! Se pare ca a creat un adevarat spectacol, care cel mai probabil pe viitor va fi vizualizat de mii si mii de alte persoane, care se pare ca isi vor ceea o parere pripita despre noi, eu fiind miezul problemei. Care problema??? Daca era o jignire, ceva o insulta la mod personal, poate. Dar asta ??? _________________ Ts Voyager 70mm /25-75x |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|