Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
BarDItZa Membru

Data inscrierii: 09 Dec 2007 Mesaje: 22
|
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 06 Dec 2009 21:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nici unul. E o gluma sa pui un dslr la asa ceva, nu ca nu s-ar putea tehnic, insa imaginea obtinuta nu e ceea ce ar trebui. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
BarDItZa Membru

|
Trimis: 06 Dec 2009 21:14 Download mesaj |
|
|
|
DSLR`ul il am cam de 1 an... nu e luat special pentru ceea ce vreau eu sa fac acum. Atunci la luneta ar merge? |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 06 Dec 2009 21:35 Download mesaj |
|
|
|
Ts voyager il am si eu instrumentul. Insa nu iti pot spune ca si calitate, cum este, deoarece nu am mai observat printr-un alt telescop sau luneta ca sa pot face o comparatie a calitatii...
Tot ce pot spune e ca vizual, 25-50x se poate folosi si in astronomie, 75x se intuneca un pic imaginea, dar printr-un aparat foto, imaginea este semnificativ imbunatatita. Terestru mere si 75x. Dar cum, comparativ cu altele, nu iti pot spune.
Mai jos este o imagine, facuta chiar astazi, prin voyager la 75x, prin telefon mobil tinut in mana cu zoom 3x.Desi sper sa nu se supere unele persoane cu "poze la lucruri serioase'' pt. ca am mai postat ceva asemanator.  _________________ Ts Voyager 70mm /25-75x
Ultima modificare efectuata de catre M.Gabriel la 06 Dec 2009 21:43, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Dec 2009 21:41 Download mesaj |
|
|
|
Eu iti recomand aceasta luneta
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK102500-OTU
Cat priveste adaptoarele, unul din ele nu e bun, pentru ca tu ai pe aparat un senzor destul de maricel, si e posibil sa apara vignetare pe marginea imaginii. Ma refer la reductorul de la T2 la 1,25''. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Dec 2009 21:46 Download mesaj |
|
|
|
Recomandarea pentru luneta de mai sus este facuta avand in vedere o suma apropiata de cea a instrumentelor indicate de tine. Exista lunete mult mai bune, dar cu preturi mai mari.
Am sa ma uit pe unde se gaseste un adaptor de la T2 la barel de 2'', care e mai larg si nu iti obstructioneaza marginea imaginii. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
BarDItZa Membru

|
Trimis: 06 Dec 2009 21:58 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos pentru pareri. Astept si despre adaptor ceva noutati. Nu vreau sa ma grabesc si sa cumpar ceva de care sa imi para rau, mai bine mai astept un pic si pareri de la voi.
Multumesc |
|
Sus |
|
 |
BarDItZa Membru

|
Trimis: 06 Dec 2009 22:04 Download mesaj |
|
|
|
Acest http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK102500-OTU , inteleg ca vine fara suport. Cred ca ma decid la el pana la urma, puteti sa ma ajutati si cu un trepied pentru el? Mai inalt...pentru observatii ceresti? Vreau sa il folosesc si pentru foto.. si aparatul meu pentax k200d cantareste si el cam 1 kg zic eu. Trepiedul trebuie sa sustina aparatul foto sau luneta? |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 06 Dec 2009 23:29 Download mesaj |
|
|
|
Trepiedul, sau montura, cum ii spunem in astronomie, va sustine luneta, asa cum in foto, atunci cand se pun obiective mari, acestea se pun pe trepied.
Pana maine o sa caut si un adaptor, si o montura. Dar daca vrei sa faci astrofoto, lucrurile se complica un pic, pentru ca iti trebuie sa poti urmarii stelele in miscarea lor, deci iti trebuie o montura motorizata pe cel putin o axa.. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1208
|
Trimis: 07 Dec 2009 00:00 Download mesaj |
|
|
|
Inainte de a cumpara iti sugerez sa te documentezi putin ce inseamna astrofotografia. Sunt linkuri pe forumul acesta la tot felul de carti. Pe scurt gasesti un material la rubrica educatie - intrebari frecvente pe situl skywatcher.ro. Citeste siturile unor astrofotografi cu experienta de prin SUA/Europa (cauta pe google) sa vezi ce instrumente folosesc si cum. Citeste forumurile straine unde activeaza persoane cu ani de experienta la activ in astrofoto. Iti garantez ca in scurt timp de lectura iti vei da seama ca e putin mai complicat decat crezi, e un limbaj complet diferit de fotografia obisnuita. Chiar si pentru cea mai simpla forma de astrofoto, fotografia planetara, e nevoie de ceva mai mult de un telescop si o camera foto pentru a obtine o imagine buna. Nu e suficient sa ai un aparat foto si un telescop pentru a face astrofoto. Iar astrofotografia nu e ieftina. 1000 de lei e mai nimic. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 07 Dec 2009 01:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: Eu v-as recomanda urmatorul instrument |
|
|
|
Eu v-as recomanda urmatorul instrument. Personal, am cumparat doar obiectivul care provine de la aceasta luneta, iar restul l-am construit eu. Pot sa spun ca are o optica buna si sunt multumit de cum se vede.
Poze facute cu ajutorul aceastei lunete ( 80 mm/ 900 mm ) le gasiti la rubrica de observatii efectuate ziua ca sa va lamuriti cat de cat de calitatea opticii. Gasiti imagini la acest link : http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=46444#46444
Acest instrument il puteti achizitiona tot de la sursa indicata de domnul Dragos N. Este adevarat, instrumentul pe care il am eu, este bun pentru vizual. La fotografie, avand un f/d = 11, nu pot spune ca l-as indica.
Iata linkul instrumentului pe care vi-l propun :
http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=LA80_900OTU |
|
Sus |
|
 |
BarDItZa Membru

|
Trimis: 07 Dec 2009 11:41 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi, deci intre http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=LA80_900OTU si http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK102500-OTU care recomandati? sau alta daca recomandati. Precizez ca suma in care ma incadrez este de 1000 ron cu tot cu adaptor... montura..In principiu o sa folosesc pentru foto terestru... dar vreau sa incep si putin astro... mai intai banuiesc ca Luna o sa fie prima vizata:) Acel adaptor T ... este destul de rezistent sa suporte greutatea unui dslr? Ce fel de montura recomandati... sunt monturi de care se pot prinde si luneta si aparatul foto? Intre cele 2 produse diferente mari vad la zoom si la luminozitate.. amandoua inclin balanta catre luneta cea mai scumpa.
Multumesc anticipat
Si inca ceva... cum se calculeaza zoom`ul?? Sunt cam nedumerit.. si nu vreau sa fiu dezamagit dupa achizitionare. La http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK102500-OTU , scrie Putere de marire (grosisment) maxim utila: 204x. Deci are deja acest zoom fara sa mai atasez niste oculare? Si in momentul cand adaptez aparatul foto... pun adaptorul T.. si apoi la luneta?, si in acest caz am tot la fel 200x?
Poate nu m-am exprimat corect, dar inca nu m-am dumirit... |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 07 Dec 2009 14:42 Download mesaj |
|
|
|
Daca doriti sa il folositi terestru si pentru foto terestru/astro, este mai potrivit ce v-a recomandat domnul Dragos N. Adica cel cu focala mai scurta.
Pentru observatii astronomice, mai ales planetare, va recomand ceva cu focala mai lunga.
Puterea de marire a unui instrument se calculeaza in felul urmator : Se imparte distanta focala a obiectivului la distanta focala a ocularului. (exprimate in milimetri deobicei ).
Practica a demonstrat ca grosismentul maxim util este aproximativ de doua ori diametrul exprimat in milimetri al obiectivului.
Sigur, nu este o regula, dar empiric, este destul de adevarat.
La unele refractoare cu optica Zeiss, se poate merge si mai sus, chiar de 3 X diametrul obiectivului.
Exemplu - Luneta Bertha de la Observatorul Amiral Vasile Urseanu din Bucuresti, are un diametru de 150 mm si se poate merge cu ea la 540 X !!!
Lucru vazut de mine pe viu, cand am privit Luna la acest grosisment.
Depinde mult si de calitatea opticii. |
|
Sus |
|
 |
BarDItZa Membru

|
Trimis: 07 Dec 2009 15:00 Download mesaj |
|
|
|
Merci de explicatii. Pai la http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SK102500-OTU m-am decis, cel recomandat de dragos.n.
Dar inca nu m-am dumitir daca imi trebuie un adaptor T2(special pentru Pentax) sau/si un adaptor T2 -> 1.25? Si imi mai trebuie de exemplu si filtre? De exemplu pentru luna... pentru soare(daca pot sa ma uit la el) . |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 07 Dec 2009 15:07 Download mesaj |
|
|
|
La fotografia Soarelui, evident va trebuiesc filtre (dar la obiectiv, nu la ocular ). La Luna, se pot folosi anumite filtre de culoare la ocular, dar merge foarte bine si fara filtru.
In ceea ce priveste adaptoarele, nu va pot raspunde deoarece nu am experienta in acest domeniu. Sigur ca aveti nevoie de un adaptor intre aparatul foto si luneta, dar pentru mai multe detalii ii las pe cunoscatori sa isi exprime punctul de vedere. |
|
Sus |
|
 |
|