Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
bbmlk Membru

Data inscrierii: 03 Iun 2008 Mesaje: 225
|
Trimis: 27 Mar 2010 16:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: Achizitie Apo |
|
|
|
Salutare si bine v-am gasit!
M-am decis ca in prima parte a acestui an sa-mi achizitionez un refractor apo de calitate.Am in vedere : 1.Takahashi Sky90II
2.Williams Optics FLT98 DDG
3.Televue 102
Tinand cont de faptul ca voi face o investitie mai consistenta ,incerc sa adun cat mai multe pareri pro si contra referitor la cele 3 variante.Probabil ma veti intreba de ce un refractor apo,care este scopul...etc.Raspunsul este simplu.Imi doresc ceva compact, de calitate si usor de carat.Cochetez,bineinteles si cu ideea de astrofoto pe viitor. Orice parere este bine venita . Va multumesc.
Multa sanatate si Cer senin! |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 27 Mar 2010 17:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cred ca TV 102 ar fi alegerea mea. La care as mai adauga o montura ecuatoriala de calitate.
Pentru astrofoto as mai adauga un focal reducer/field flattener de calitate (f/8.6 este cam "lent").
Cateva oculare de calitate (de preferat tot Tele Vue daca iti permiti).
Una peste alta, te asteapta o investitie de 4-5000 euro. Dar daca exista posibilitati, de ce nu ?  _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 27 Mar 2010 17:26 Download mesaj |
|
|
|
Ehehe..."greu la deal cu boii mici" ) Nu ma dau afara banii din casa insa pe cat posibil incerc sa fac cat mai putine compromisuri in general ,cu atat mai mult cand este vorba de o investitie.Si cum calitatea costa,mai bine ma "strang" putin si cu rabdare voi obtine ce imi doresc. Revenind la instrumente...la Televue ma atrage apertura cel putin vis-a-vis de Tak.102mm vs.90mm. WO in schimb este triplet.....
Apropos....pentru inceput,oricare dintre ele,va sta pe o EQ3-2 motorizata pe ambele axe. Va fi o alternativa "grab&go" la un newton 150/750 |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Mar 2010 22:36 Download mesaj |
|
|
|
Nu te sfatuiesc sa iei WO. Am vazut in ultimul timp cel putin doua teste interferometrice slabe sau chiar proaste la WO, facute independent unul de altul, in tari si laboratoare diferite.
Mai poti lua in calcul si APM, sau Officina Stellare. Super instrumente. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 28 Mar 2010 13:11 Download mesaj |
|
|
|
Hmm...
Multumesc dragos.n ca mi-ai atras atentia vis-a-vis de WO.O sa fac mai multe "sapaturi". APM nu suna rau.de Officina Stellare trebuie sa recunosc ca abia acum am auzit .merci pentru tema de acasa.o sa incerc sa aflu cat mai multe .
Sanatate multa si Cer senin! ca restul vin de la sine  |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5957
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Mar 2010 14:31 Download mesaj |
|
|
|
Poti incerca sa mai faci sapaturi si in gradina vecinilor nostri:
http://www.gpuoptical.com/
Se aud vorbe bune despre produsele lor...
In privinta WO Dragos are dreptate, la ora actuala a ramas numai renumele de ei.
Spor! |
|
Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 28 Mar 2010 14:57 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc zoth pt parere si recomandare.In ceea ce priveste WO cred ca am renuntat, asta in conditiile in care am primit aceleasi semnale si de la niste forumisti astroamatori de "afara" . Am intrat pe linkul trimis de tine(GPU) si suna cel putin interesant prezentarea lor.Voi incerca sa iau legatura cu ei personal pentru a afla cat mai multe despre produsele lor mai ales ca intamplator vorbesc maghiara fluent
Sanatate si Cer senin! |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 28 Mar 2010 19:37 Download mesaj |
|
|
|
Da,stiu anuntul.Merci.Inca stiu prea putine despre GPU.Cum am spus,ma voi documenta probabil luand legatura cu ei.Pana atunci am in vedere Tak,Tv sau TMB(WO a iesit din calcule).Sa fie si o doza de snobism? As fi ipocrit sa nu recunosc dar imi place sa o interpretez ca pe "drumul batatorit este mai sanatos" . Evident,pana la proba contrarie:D . La urma urmei E=mc2
Sanatate si Cer senin! |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5957
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Mar 2010 20:15 Download mesaj |
|
|
|
Ai grija numai ca in ultimii ani, TMB calca din ce in ce mai apasat pe urmele WO.
Daca vrei traditie cu orice pret apeleaza la Tak, parerea mea  |
|
Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
Trimis: 28 Mar 2010 21:03 Download mesaj |
|
|
|
Takahashi a fost si va ramane pt mine optiunea nr 1.Depinde de ce ocazii se vor ivii (SH) asta in conditiile in care vreau sa investesc 1500-2000$.(plus-minus 2-300$ ) Pe ce te bazezi in ceea ce priveste suspiciunile legate deTMB? A nu fi inteles gresit,chiar ma intereseaza .Cum am scris mai sus, orice parere,trimitere este bine venita.Merci
Sanatate! |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 29 Mar 2010 14:19 Download mesaj |
|
|
|
Pe langa Takahashi, mai exista o firma cu mare traditie; Lomo. Ei fac lentilele pentru apocromatele TV, APM, si daca nu ma insel, Officina Stellare. Evident, calitatea de ansamblu a unui Tak e destul de greu de batut, si probabil ca din cauza asta sunt cam greu de gasit la sh, si cand apar, preturile nu sunt mult reduse.
Dar cu banii astia poti sa iei un TSA 102 nou. Eu cam asta as alege. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 29 Mar 2010 18:53 Download mesaj |
|
|
|
Intre timp am primit pozele cu apo-ul lui Catalin Fus. Te sfatuiesc sa nu-l cumperi, ca poate castig la loto si-l iau eu  _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
bbmlk Membru

|
|
Sus |
|
 |
mak Membru